Yargıya hesap vermekten kaçanın Allah korkusu olur mu?

  • 20.05.2015 00:00

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vatandaşın ve muhalefetin uyduğuyürürlükteki  anayasayı kendine göre, yontup eğip bükerek ve ettiği yemini yok sayıp anayasa suçu işleyerek; bir muhalefet partisi gibi elinde Kuran  ile  il il dolaşarak meydanlarda  AKP’e adına seçim kampanyasını yürütüyor.

Dikkat çeken Erdoğan Kuran-ı Kerim’in Kürtçe mealini sallayarak özellikle ülkenin  bir bölgesinde Güney Doğuda HDP’nin kaleleri olan Diyarbakır,Batman,Siirt,Mardin ve Van illerinde,HDP’lisiyasetçileriZerdüştlükle suçlayarak,din üzerinden 7 Haziran’da AKP’ye oy istemesi kabuledilir bir durum değil.

Erdoğan’ın Kutsal kitap üzerinden oy devşirmeye kalkması bunun adı tam birdin tüccarlığıdır, kendine oy vermiş saf temiz  mütedeyyin insanlara hayal kırıklığı yaratıyor, bunun farkında mıdır?

Elinde Kuran ile meydanlarda dolaşıyor ama hakkında istinat edilen suçlardan kaçarak yargıya  hesap vermiyor,ardından da ben Kuran ile doğdum Kuranla yaşıyorum demiyor mu,bir de!.

Cemaatin lideriFevtullah  Gülen’e suçun yoksa niye ülkene dönmüyorsun  diye çağrıda bulunuyor  ama  Erdoğan kendisi de  yargıya hesap vermeye gitmiyor, yargı kararlarını uygulatmıyor,bumantık inandırıcı olabilir mi?

Yargıya hesap vermediği gibi, 17-25 Aralık’ta oğlunun da içinde bulunduğu  yolsuzluk ve rüşvet operasyonu açan savcıları ve hakimleri meslekten ihraç etmekle kalmadı, daha da ileri  giderek savcıları ve hakimleri tutuklattı..

Hakim ve savcıların  tutuklanması Cumhuriyet tarihinde ilk defaoluyor,askeridarbeler döneminde bile olmamış.

Yargı denetimine girmeyen ve yargıya hesap vermeyen siyasetçi hesap verir mi?

Erdoğan Kuran ile yaşıyor ama mal varlığı da dudak uçuklatıyor.

Haram yemeyenin bu kadar mal varlığı olur mu?

Kendisi söylüyor..

Erdoğan,1994 yılında  İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanlığını kazandığında mazbatasını alıp, göreve başlamadan önce basınla yaptığı toplantıdaki konuşmayı hatırlatalım ne demiş:

Parmağından evlilik yüzüğünü çıkartıp benim sermayem bu,eğer bir gün Recep Tayyip Erdoğan zengin olursa bilinki haram yemiştir.”

Doğru söze ne denilir..

015Yıl 2  aradan yirmi bir yıl geçmiş Recep Tayyip Erdoğan’ın bilinen mal varlığı çocuklarınınki de buna dahil, ne kadar biliyormusunuz?

Oğlunun 6 germisi var her geminin değeri 18 milyon dolar. Cumhurbaşkanı bu gemilere gemicik diyor”

Beykoz ilçesinde Boğaz  manzaralı 5 villası var çocukları ve kendisine ait her villanın değeri 5 milyon dolar”

Bir iş adamının iddiası Erdoğaniçin  bir milyar dolar sermayeye sahip dedi, bunu yalanlamadı Erdoğan

17/25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla internete düşen 30 milyon Euro kaldı sıfırlayacağımbabacığım,bunlara dahil değil.

Erdoğan’ın  yukardaki mal varlıkları haramsız elde edilebilir mi?

Bu mal varlıklarını yalanlamadığı gibi  Erdoğan, Güney doğu illerinde bunları haram sayan kutsal kitabı oy için sallıyor ama  amiyane tabirle malı da götürüyor.. Ya birde çıkıp toplumla alay edercesine; ”biz üç dört hurmayla  açlığını bastıran Muhammedin ümmetleriyiz demesine ne demeliyiz?

Ainesi iştir kişinin lafına bakılmaz diye bizde bir deyim vardır..

Dürüstüm,inançlıyım ,ahiret korkusuyla yaşıyorum, beniminancımdaharam ve kul hakkı yemenin Allah katında affı yok demek uygulamadan  geçerbaşka bir inandırıcılığı yoktur.

İşte bunu teyit eden bir toplumun yaşam biçimiolarak seçtiği ahlak kültüründen bir örnek.

İnternette dolaşırken sosyal medya hesabımda paylaşılmış kısa bir yazıya rastladım,yazının başlığı şöyle:

Bir Toplumun Ateist Ahlakı:

Japonların yüzde yetmişi Ateist,kalanı nüfusta şintoist,Budist ve az miktarda da Hristiyan var.

Yani İslam’a göre hepsi kafir!.

Küçük bir yolsuzluk olsa ilgili bakan hemen istifa ediyor,istifası yetmiyor,bu nedenle intihar etmesi de olağan karşılanıyor..

Tokyo’da bir yıl içerisinde 127 milyon dolar bulanlar sahibine teslim edilmiş.

Sahibi bulunmayan paralar yasal olarak bulanın hakkı olduğu halde,kimse bulduğu parayı hak olarak kabul etmiyor ve bu paralar kamuhizmetindeki kuruluşlara bağışlanıyor.”

Kuran ile doğup Kuran ile yaşıyorum demek sözle olmuyor.

Erdoğan ve Diyanet işleri Başkanı bu yazıyı okumuşmudur?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu bizim muhalefete çağrı da bulunuyor; İngiltere’ de geçen hafta yapılan genel seçim sonucunda sandıktan başarılı olamayan, üç muhalefet partisinin liderinin istifasını örnek göstererek, sizlerde 7 Haziran seçimlerinde başarılı olamazsanız  istifa edecek misiniz diye?

Doğru bir çağrı ama eksik.

Seçim yenilgisiyle liderlikten İstifa eden Batı da ki siyasiler, yolsuzluk ve rüşvete kendisinin adı geçmesi  şöyle dursun, üçüncü derecedeki yakınları yolsuzluğa karışsa siyasiler hemen istifa ediyorlar,bunları da Erdoğan ve Davutoğlu  biliyorlar mı?

Demokrasilerde dürüst siyasetçinin yolu saydamlıktan ve yargıya hesap vermekten geçer.

Gerisi teferruattır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums