Paris katliamını kınayanlar timsah gözyaşları dökmesin!

  • 13.01.2015 00:00

 Fransa’nın başkenti Paris’te 7 Ocak 2014 Tarihinde  ünlü Mizah Dergisi Charlie Hebdo’ya İslamcı teröristler tarafından bir saldırı düzenlendi ve derginin karikatüristlerinin içinde olduğu,12 ikisi dergi çalışılanları olmak üzere masum 17 kişi öldü.

Bu terör eylemi tam üç gün sürdü ve 9 ocak 2014 tarihinde Fransa Polisinin  ciddi bir takip ve operasyon  sonucu; iki terörist kardeşler olmak üzer diğer bir terörist kıstırılarak silahlı çatışma da ölü olarak ele geçirilirdi. Başta AB ülkeleri  ve ABD olmak üzere dünyanın dört bir yanında Paris katliamına çok sert kınamalar ve protestolar geldi insanlar sokaklara döküldü,teröre karşı ortak destek mesajları yayınlandı ve  Paris katliamının  yankısı dünya gündeminin en önemli sorununun güvenlik sorunu olduğunu ortaya koyuyordu.

Paris katliamını kınayanlar arasında ilk ülkelerden birisi de Türkiye’ydi.

En sert kınamayı ilk açıklayan bizim hükümetin kültür bakanı Ömer Çelik’ten, sıcağı sıcağına bir televizyon kanalına canlı telefonla bağlanarak verdi:”bu katliamı amasız lakinsiz kınamlayız” diye.

Bunlar insanı duygulandıran, kulağa hoş gelen bir kınama ama gerek bizim ülkede gerekse yeryüzünde ne kadar inandırıcılığı var; bunu biraz değil daha çok derinden bakmalıyız geçmişte kimler ne demiş açısından.

Kendi ülkesinde adeta devlet töreniyle işlenmiş katliamları aydınlatmamış, askeri savaş uçaklarıyla toplu katliamlar yapmış bir ülkenin; bir terör örgütünün Paris’te işlediği cinayeti kınamasının ne kadar inandırıcı bir yankısı  olmuştur; demokratik kamuoyunda çok merak ediyoruz.

Türkiye bir toplu katliamların yaşandığı ülke 17 bin fail meçhul cinayetlerin işlendiği, binlerce gözaltı kayıplarının olduğu unutulmamalı.

Aydınlatılmayan, unutulmaya ve takipsizliğe uğramış toplu katliamlardan bir kaçını hatırlatalım..

1977 1 Mayıs ta öldürülen 37 kişinin failleri bulundu mu? 1978 yılında Kanlı Maraş olaylarında 115  kişiyi çoluk çocuk demeden, hunharca öldürenler ortaya çıkartıldı mı? 1993 yılında Sivas Madımak otelinde 35 Aydının ve sanatçıyı tekbir getirerek,otele benzin döküp, devletin gözünün önünde adeta devlet töreniyle  diri diri yakanlar kimlerdi? 26 Mart 1994 yılında Şırnak’ın Kuşkonar ve kocağılı köyünde askeri savaş uçaklarıyla bombalanarak 38 Kürt vatandaşların katledilmesinin akıbetinden bir haber var mı?  28 Aralık 2011 yılında askeri savaş uçaklarıyla  34 cesetleri,  et parçası olarak etraftan toplanarak  torbalara doldurulan  Roboski li 16’sı çocuk 34 Kürdün  bombalanarak katledilmesinin failleri kimler? 6/7 Ekim Kobani olaylarında ölen 48 kişiyi kimler öldürdü?Bizim devlet ne önlem alabiliyor ne de aydınlatıyor?

Sormazlar mı adama, sen Paris katliamını  kınamadan, kendi toplu cinayetlerini aydınlat derlerse, ne diyecekler bizim anlı şanlı kınama demeçleri veren siyasilerimiz?

Kendi cinayetlerini aydınlatmayan ülkenin, başka bir ülke de işlenmiş bir katliamı kınamasının ne kadar inandırıcılığı olur?

Kendi ülkesinde toplu cinayetleri aydınlatmamış bir ülkenin açıklamalarını siz olsanız nasıl okursunuz; bu bir kınama mı, dersiniz yoksa timsah göz yaşları  mı?

Müslüman Adam Öldürmez!.

Kim demiş bu sözü?

“Dönemin Başbakanı Şimdi ki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan”

Kim için ve hangi tarihte demiş?

Soy kırımla suçlanan darbeyle ülke yönetimini ele geçiren, 300 bin çoluk çocuk, kadın, yaşlı demeden katleden ve 2.5 milyon insanı yerinden yurdundan uzaklaştıran; Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından soy kırımla suçlu gösterilen;Sudan diktatörü Ömer El Beşir  22 Ocak 2008 yılında Türkiye’yi ziyaretinde ve kırmızı halıyla karşılandığında söylüyor  gazetecilerin sorusu karşısında Erdoğan:”Müslüman adam öldürmez” diye

AB’liği Türkiye’ye Ömer El Beşir’in ziyaretinden dolayı nota vermişti, onu da hatırlatalım ama dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah  Gül’de  AB bize ne karışıyor diye tepki gösterdi.

Eğer Türkiye bir AB üyesi olsaydı Sudan diktatörü eli kanlı Ömer El Beşir tutuklanırdı. Âmâ bizde tutuklanacağı yerde, Erdoğan tarafından kırmızı halıda yürütülüp onura edilirken; üstüne üstlük Müslüman adam öldürmez diye katili aklamaya kalkıştık.

Böylesi uluslararası bir mahkeme tarafından hükümlü bir katili, Müslüman adam öldürmez diye aklamaya çalışan bir devlet adamının ve bakanlarının açıklamalarını;siz olsanız Paris cinayetini kınamasını, inandırıcı bulur musunuz?

Böylesi bir teröre bakışı olan ülkenin Paris ve başka ülkelerde işlenmiş cinayetlere tepkisini  ve kınamasını kim ne kadar ciddiye alır Allah aşkına.

Erdoğan’ın teröristlikle ve darbecilikle suçlamalarına  ne demeliyiz?

Erdoğan, her çıktığı yandaş kanallarda terörü değerlendirirken PKK’ya Fransa, Almanya başta olmak üzere  İskandinav ülkeleri teröre destek vermekle suçluyor ama elinde de inandırıcı bir kanıtı yok.

Ya Erdoğan’ın askeri darbelere bakışına ne demeliyiz; Sudan’da eli kanlı Ömer El Beşir askeri darbeyle yönetime el koyuyor binlerce insanı katlediyor, Müslüman adam öldürmez diyerek destek verirken..

Mısır da askeri darbeye karşı çıkıyor diplomatik ilişkimizi kesiyor, demokratımıza bakın, ne kadar demokrat değil mi? Erdoğan’ın teröre ve askeri darbelere bakışı tam bir tezat oluştururken; ülkeyi de çıkmaz bir yola soktuğunun farkında mıdır, burası  hepimizi ilgilendirmez mi?

Böylesi bir teröre ve darbelere yaklaşımı olan bir ülkenin siyasetçisi ne kadar ciddiye alınır?

Erdoğan’ın uçağından indirmediği her gitti yere götürdüğü, kendisine  şartsız destekleyen dinci gazetelerin, dinci,mezhepçi faşist  yazarları Paris katliamına neredeyse zil takıp oynamadıkları kaldı.. Paris cinayetini içlerinden geçeni köşelerinde ve çıktıkları ekranlarda kusuyorlar. Yüreklerinin yağı eriyenler oh oldu dercesine anlatıyorlar.

Sen Paris katliamını kınama kendi içindeki toplu katliamları aydınlat;Suriye iç savaşından sonra Esad’a muhalif olan dinci örgütlere verdiğin desteğini kes, ülkeyi de dinci terör örgütü IŞİD’e destek veren ülke olmaktan imajını kurtar..

Türkiye orta doğu da dinci terör örgütlerine verdiği destekle ilgili;ulusarası yazılı ve görsel medyada çıkan  haberlerin yanında; siyasilerden yapılan açıklamalar  iddialar ve yorumlar  havada uçuşuyor, hem de yenilir yutulur cinsten değil.

Siz Müslüman Adam öldürmez deyin.

Dinci,mezhepçi örgütler İstanbul’un göbeğinde Paris cinayetini işleyen terörist kardeşler için gıyabı namaz kıldıklarının görüntülerini internetten; Sosyal medya hesaplarından paylaşıyorlar bile, nerede bu teröre karşı olan devlet?

Not:Ben yazıyı bitirdiğimde Paris’te 1.5 milyon insan cinayeti protesto ediyordu ve kırk ülkenin devlet başkanı da bu protestoya destek verdi.                                                                                                                                          

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums