6/7 Eylül’de ne vahşetler yaşandı ama siyasilerden kimse hatırlamadı!

  • 8.09.2014 00:00

 Devletin ideolojisi varsa ki bizim devleitn değişmez ideolojisinde bu ülkede yaşayan herkes”Türk,müsliman ve Sünnidir” bunu kabul etmeyenler devletin tehlikeli vatandaşıdır, mutlaka yokedişlmesi gereken dış mihrakların uşağıdır,devletin bekası için herşey yapılmalıdır; devlet farklı olanları yok ederek ömrünü uzatmanın tarih boyu uğraşı içinde olmuştur; 6/7 Eylülü olayları da bunun bir parçasıdır.

Bir ülkede hukukun üstünlüğü yoksa,yargı da ne bağımsız olur ne de tarafsız,birey olarak haklı olmanız  ne yazar,çoğunluk arkanızda veya yanınızda varsa yaşadığınız olumsuzlukları gündeme taşır ve gündemde tutar haklarınızı savunur ve  hatırlatırsınız;yoksa  6-7 Elül olaylarında gayri müslimlerin başına geleni kimse kınamadığı gibi hatırlamaz  bile..

Erdoğan 6/7 Eylül olaylarından dolayı mağdur olanlardan özür dilerim,dilemez çünkü kitlesel br seçmen değiller.

6-7  Eylül olaylarını yaşayanlar çoğunluk değil,azınlık olunca da yaşatılan vahşette unutulur gider ve   yapanların da yanına kar kalır.

Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda Türkiye’nin nüfusu 13 milyon ve bu on üç milyonun yüzde 18’i Gayri müslimlerden oluşuyordu.

Yıl 2014 Türkiye’nin nüfusu 77 milyon, Gayri Müslim sayısı inamayacaksınız ama gereçek bu tam 100 bin kişi yazıyla yazalım da yanlış demeyin tam yüz bin kişi.

Bu nasıl oluyor 1923’de 2.5 milyon nüfUsa sahip olanlar yüzbin kişi kalıyorlar,bunlar buharlaştı mı, nesilleri mi tüken di?Bu sorular sorulmaz ki 6-7 Eylül olayları sorulsun.

6-7 Eylül olaylarda bundan tam 59 yıl önce oldu yani 1955 yılında DP ikitdardaydı, İstanbul ve İzmir’de yaşandı.

Bu olayları yapan belli(derin devlet) idi ama bu olayları yapanların yargı peşine düşmedi çünkü azınlıkların başına gelmiş bu olay, acısını içine gömen, canı ve malıyla ödeyenler hem çoğunluk hem de sünni değillerdi, Türk,müslüman ve sünniyseniz bu ülkede başınanıza gelen olumsuzlukları  hiç unutturmazlar.

Peki ne olmuştu  6-7 eylül olayları olarak tarihe geçen ve  insanlığın yüz karası bu vahşeti yaşattık bu insanlara,suçları neydi?

Günlerden 6 Eylül 1955 günü sabaha karşı,Selanik’teki Atatürk’ün doğduğu  ve sonradan müze olan evine bomba atılır haberi yayılır..Zamanın Türkiye’deki tek devlet radyosu saat 13 de “Selanik’te Atatürk’ün evi bombalandı “ haberini ‘flaş haber’ olarak verir..Olay saat 16’dan sonra ikinci baskı yapan İstanbul Ekspres Gazetesi “Atamızın Evi Bomba ile hasara uğradı” şeklinde ve 16 puntayla sür manşetten  duyurur..Gazete bütün İstanbul’da sokak sokak satılır  ve hemen arkasından gösteriler başlar ve Gayri müslimlerin iş yerlerine,evlerine,ibadethanelerine  saldırılar başlar..

Aynı gün akşam Taksim’de ‘Kıbrıs Türktür Cemiyeti’ bir miting düzenler;Yunanistan’ı protesto eylemi şeklinde başlayan gösteri kısa zamanda “ Müsliman olmayan  halkın iş yerleri,ibadet yerleri ve evlerinin yakılıp yıkılmasıyla” devam eder..

Gayri Müslimlerin Canına,malına zarar vermekle kalmazlar,mallarınını yağma edip gasp ederler daha alçakça yaptıkları  kadınların ırzına  tecavüz  ederler.

Aşağıda vereceğimiz unutulması mümkün olmyan 6-7 Eylül olarak tarihe geçen,ürpertici tablo ortaya çıkar iki günde:

İstanbul ve İzmir’de 3 ölü,50’si ağır olmak üzere 500’ün üzerinde yaralı olur.”

“Maddi bilanço,özellikle İstanbullu Rum ve Ermanilere ve kısmen de olsa Museviler  ait olmak üzere;73 kilise,1 Sinegog,16 Ayazma(Rumların Kutsal saydığı Yerler),2 Manastır,(Rahip veya Rahibeleirn dünya ile ilgileirni keserek yaşadıkları yapı ve keşişhane),4 bin üç yüz dükkan,12 fabrika,11 Hekim muayenehanesi,2 Mezarlık,12 otel ve  pansiyon,2 bin ev,5 dernek,26 Okul,27 Eczane, ve 18 Fırın saldırıya uğrar ve yağma edilir.”

“Ayrıca İzmir’de 14 Ev,6 Dükkan,1 fuar pavyonu,1 konsolosluk binası,1 Katolik Kilisesi,Gayri Müslimlere ait 3 otomobil ve İngiliz Kültür Heyeti binası yakılır.”

6-7 Eylül olayları 60 darbesiyle kurulan Yassı Ada Mahkemesine tanık olarak çağrılan NATO telefon hatları bakıö servisi teknisyeni Arif Bartu’nun açıklamaları 6-7 Eylül olaylarını TC.Devleti tarafındna profoke edildiğinin ip uçlarını verir..

Arif Bartu,İzmir Valisinin  olayla ilgili tutumunu şu sözlerle ifade etmiştir:Vali beyin İzmir polis komserleirndne Mehmet Acar’a “yapın,vurun ama öldürmeyin” der gibi dediğini duydum..Bartu,devam eder açıklamalarına,İzmir fuarında Yunan pavyonu yanarken başlarınd İsmet Uç vardı..İsmet Uç,devlet tarafından ödüllendirircesine sonradan kendisine belediye reisliği verildi.İzmir Valisi olaylardan sonra omuzlardaydı..Sanki bir seçim adayı gibi şapkasını sallıyor,nümayişçilere(gösteri de yar alan kimseler) sağolun,varolun İzmir’in yüzünü ağarttığınız diyordu..

Bu olayları teyit eden  tartışmalara bir yerde nokta koyuyordu..

Özel Harp Dairesi Eski Başkanı,Milli Güvenlik Kurulu Eski Genel Sekreteri Orgeneral Sabri Yüzbaşıoğlu 09.06. 1991 Tarihli “TEMPO”  dergisinbe verdiği özel demeçte şunları söylüyordu:”6-7 Eylül olayları da bir Özel Harp işidir ve muhteşem bir örgütlenme idi..Amacına da ulaştı.”

Meraklıların dikkatine, 6-7 Eylül olayları hakkında daha detaylı bilgi için benim 2004 yılında çıkan ikinci kitapım”Tabularımız Ve Korkularımız” adlı eserime gözatmalarını öneririm.

Görüldüğü gibi 6-7 Eylül olayları çok önceden derin devlet tarafından organize edilmiş, spontene bir harket değil, Atatürk’ün evinin yakılması bahane edilerek yapılmış bir eylem olarak karşımıza çıkıyor.. Bu kadar işyeri,ev,dükkan,fabrika,eczane,ibadet haneler, nasıl oluyordu iki güne sığdırılıyor,hem de iki ilde,bu bir devlet organizesiyle yapılmış ve hedefi belirlenmiş olaydır.

Bizde sadece 6-7 Eylül olaylarında değil, devletin ideolojisini yerine getiirmek için devletin ali menfaatleri için işlenmiş katliamlar ve cinayetler karşılığında  ödüllendirilerek,failleri imtiyazlı insan muamelesi görmüş,halada görmektedir.

6-7 Eylül olayları;Roboski de öldürülen 34,Şırnak’ın Kuşkonar köyünde 1994 yılında askeri savaş uçaklarıyla katledilen zaman aşımına uğratılarak  kapatılmaya çalışılan  38  Kürt vatandaşın katliamından,hırant cinayetinden,zirve yayın evi çalışanların boğazları falçatayla kesenlerin tahliye edilmesinden,17 bin faili meçhul cinayetin aydınlatılmamasından,gözaltı kayıplarından  farklı değildir, 6-7 Eylül olayları!.

6-7 Eylül olayları da takipsizlik kararı verilip zaman aşımına uğratılmış olmasın?

Darbecilerin yaptıkları anayasayla cinayetleri önleyemez, katliamları da aydınlatamaz sınız?

Not.7 Eylül 2014 saat 20 sularında İstanbul Mecidyeköyde eski Ali Samiyen stadyumunun yerine yapılmakta olan 32 katlı rezidansın inşatında asansörün yere çakılmasıyla, 10 işçimizi yine bir cinayete kurban verdik.Artık AKP’e iş cinayetlerini önlemek yerine 5 işçiden fazla işçi öldüyse ona şehitlik mertebesi veriyor ve inanç sömürüsüyle geçiştiriyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums