AKP’nin üç yeni ‘Y’ versiyonu ”yalakalık,yalan ve yandaşlık…”

  • 14.08.2014 00:00

 Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine girince yazılı ve görsel medyanın gündemine girmeyen ilginç haberlerle karşılaştım internette dolaşırken;bunlardan biri 2014-2015 yılı eğitim müfredatına Küreselleşmenin  dış güçler tarafından başta bizim gibi  ülkeleri böl-yönet kavramı olarak,çocuklara öğretilmesi için girdiğini okudum.AKP’liler tarafından bu haberi yalanlayan bir açıklama da olmadı.

Devleti yöneten AKP’liler Küreselleşme kavramını böyle algılıyor ve okuyorlarsa ki öyle gözüküyor müfredata girdiğine göre vay halimize;bu ormanda kaybolmuş Japon askerinin hikayesini hatırlatıyor insana

Bir başka dikkatimi çeken internetteki haberi ise  o da yazıya konu ettiğim husustu..

AKP ‘yi kuranlar  partinin kurulduğunda   hedeflerine n koydukları  üç “Y” ile mücadele olarak aldıkları  üç ‘y’  olarak tanımlamışlar:  “yoksulluk,yolsuzluk ve yasaklar” ı yok edeceklerini beyan etmişlerdi, bunu seçim bildirgesinde öne çıkartmış,seçimlerden başarıyla çıkınca da bu üç ‘y’i hükümet programlarına da almışlardı..

İnternette dolaşırken AKP’nin kurucularından AKP’den bir dönem de Bursa’dan milletvekilliği yapmış,partinin üst yönetimlerinde görev almış, Erdoğan ve kurmaylarıyla görüş ayrılığına düşerek partiden ayrılan Ertuğrul Yalçınbayır’ın AKP’nin yeni üç’y’si diye tanımladığı ve AKP’nin geldiği yere de cuk diye oturan “yalan,yalakalık ve yandaşlık” diye analizi gözüme çarptı ve bunu yazmakta kaçınılmaz oldu benim için.

İşin tuhaf yanı bu haber yandaş medya da yer  alması mümkün değildi ama diğer muhalif basının da görmemesi dikkat çekiciydi..

İyi ki internet ve sosyal medya varda gözden kaçan manşet olacak haberlerden haberdar oluyoruz,yoksa bir şey öğrenemeyeceğiz.

Erdoğan boşuna demedi bu  Allahın belası sosyal medya diye ve  ardından da YOUTUP ve Tweter’e yasak getirmesi ve   bu yasakları Anayasa Mahkemesi (AYM) anayasaya aykırı bularak iptal etmesi Erdoğan’ı çileden çıkartmadı mı,AYM verdiği kararı beğenmeyerek  başkanını  kastedip cüppeni çıkart ta siyaset yap diye küplere binmesi boşuna değil?

Yasakların üzerine gideceğim diyerek toplumdan büyük destek görerek iktidar olan, askeri vesayetin siyasete müdahalesi azalınca Erdoğan; devleti eline geçirdikçe yasaklara baş vurup yazılı ve görsel medyayı etkisiz hale getirdikten sonra, sosyal medyayı başına bela olarak görmesi ile çoğunluk üzerinden farklılığı etkisiz hale getirmenin yollarına girdi.

Toplumun soysal medya ile  her şeyden  haberdar olması “sosyal medya”  Erdoğan’ın korkulu rüyası oldu..

Yolsuzlukları yeneceği yerde yolsuzluk ve rüşvetin içine boğazına kadar saplanan ve yoksulluğu yenip,  hortumları keseceğim diyerek halka söz verip hortumların yönünü değiştirdiğinin kanıtı değil mi, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk  operasyonu?

Yalan,yalakalık ve yandaşlıkla havuz medyasından beslenen, tetikçilik yapan gazeteci geçinenlerin  ve kamu ihalesiyle  zengin olan müttehat takımını tarif etmiyor mu,Ertuğrul Yalçınbayır haksız mı?

Başbakan kendine yakın havuz medyasından beslenen yalaka gazetecilerle yaptığı televizyon programlarında Erdoğan’ı eleştiren bir soru sorana rastladınız mı,rastlayamazsınız ve rastlamayacaksınız da,o gazeteci geçinen mesleğine ihanet edenlerin, sorduğu sorular önceden kendilerine ezberlettirilen sorular..

Bir gazeteci Başbakana Soma da ölen 301 maden işçisinin katliamını,Uludere de savaş uçaklarıyla öldürülen 34  insanımızın katillerini, Dink cinayetinin sonucunu,AKP’nin 12 yıllık iktidarında 14 bin işçinin cinayet ekonomisi sonucu öldüğünü sormaz mı?Bunların bir haber değeri yok mu?

Türkiye’de iş kazalarında ölen işçi sayısı AB ülkelerinin tam 7 katı,günde ortalama  4 işçi ölüyor 6 işçi  ise iş  göremez duruma düşüp sakat kalıyor, gazeteci olan bunları sormaz mı?

Sormaz,sorduğu anda  tetikçiye akan hortum kesilir ve kapının önüne korlar.

Havuz medyasından beslenen yandaş,yalaka ve yalancı takım Erdoğan’ın politikalarına iyi demeleri yetmez, harika demeleri de yetmez mükemmel ve dünyada eşi benzeri olmadığı gibi, tarihte de olmadı demeleri gerekir, yoksa dostane bir eleştiri yapsınlar  içlerine sızmış hainler,casusular ve tuzluklar  listesine alırlar..

Başbakanın  öve öve yere göğe sığdırmadığı birlikte yıllarca politika yaptıkları, kendisiyle görüş ayrılığına düşen insanlara  neler demiyor ki,tuzluk,alim müsvettesi,sahte peygamber,arkamızdan vurdular,casusalr,vatan hainlerti..

Gerçi Erdoğan için muhalif olan toplumun hangi kesiminden olursa olsun potansiyel hainlik listesine giriyor da.

Medya içinde bu geçerli, kendisine biat eden medya özgürlüğünü Başbakanın anlayışıyla kalem oynatan ve televizyon kanallarında ötenler,nöbet tutanlar  Erdoğan’a  itaat ettikleri için malı götürüyorlar,yolsuzluk,yasaklar ve yoksulluğu hatırlatmıyorlar bile .

Bunları yaptıkları için Erdoğan onları her gittiği yere uçağına alıyor, seçim otobüsüne çıkartıp beraber  meydanlarda halkı  selamlıyorlar,bunu son cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında gördük yalakalar,yandaşlar ve yalancılar çekirge sürüsü gibi Erdoğan’ın  etrafına üşüşürken,Irkından dolayı Erdoğan tarafından aşağılananlar gazeteciler  bile bu kervana katıldılar.

Havuz medyasından beslenen sözde gazetecilik yapanların  yeni üç y versiyonu,yalan,yalakalık ve yandaşlık değişmez ilkeleri olacaktır, başka da bir seçenekleri yok bu gazetecilik alalayışlarıyla..

Toplum ve birey olarak  medyada profesyonel çalışan gazetecilerin  kaç para aldıklarını öğrenemez isek,  medyanın editoryal bağımsızlığını sağlamamız mümkün olmayacak ve hayatımıza bu havuzdan nemalanlar hep hükmedecek ve  özgür medya haberciliğine de hasret kalacağız..

Unutmamamız ve unutturmamız gereken en önemli soru,17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla yargıya yapılan darbenin akıbetini ve başta başbakan olmak üzere yolsuzluk ve rüşvetle suçlananları yargının önüne çıkartılmasını gündemde tutmak, her yerde ve her ortamda gündeme getirmek vatandaşlık görevimiz olmalı;soran- sorgulayan, demokratik bir ülkede yaşamak temiz ve saydam bir toplum yaratmak için..

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Murat
    Murat
    8.11.2012 14:01

    Bu guzel hanim kizimiz keske, mesela, taraf gazetesinin, bu gerceklik uretme isindeki rolunu soyle bir guzel analiz etse ve bize anlatsa. Gercegin farkli yorumlarinin da pekala totaliterlikle uyumlu olabileceginin bu guzide ornegi ustunden girissek kendi ozgunlugumuzu anlamaya. Ama herseyden once unutsak su totaliterlik ve benzeri kavramlari. Anlamaya calissak bizimkilerin kucaklayici totaliterligini. Olmaz diil mi, cunku cok fazla maske duser o zaman!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums