Devlet bu ülkede kimlerin çocukluğunu çalmadı ki!.

  • 7.06.2014 00:00

 Soma maden ocağında yaşanan 301 Maden işçisinin katliamını gündemden düşüren,Diyarbakır’da dağa çıkan çocuklarını isteyen annelerin eylemi ülkenin gündemine oturdu. 

Bana çok ilginç gelen nereden çıktı birden Diyarbakır’da bir grup aile çıkıp, PKK bizim reşit olmayan çocuklarımızı zorla dağa kaçırdı diye bir eylem başlatması ve ülke gündemi değiştirmesi.

Güneydoğuda 30 yıldır PKK ile askerler arasında süren çatışmalarda bu dağa çocuk kaçırma muhabbeti  her zaman haber olur ve gündeme gelir, PKK’nın dağ kadrosu ortaokul öğrencilerine kadar indiğini ortalama 15-16 yaş grubundan çocuklar dağa gidiyor haberleri medyada yer alır ama fazlada  ilgi görmez kapanır giderdi.

Bu haber çokta yeni haber olmamasına rağmen Başbakanın HDP-BDP ve PKK ya çağrı yaparak bu çocukları getirin demesiyle devreye giren, AKP’nin  yazılı ve görsel havuz medyası sayıları yirmiye varan televizyon kanallarında her gün demek bile çok ,her saat başı bu konuyu işlemeye başladı ve gündeme oturttu.

Bugüne kadar devlet kimlerin ve toplumun hangi kesiminin çocuklarını ve çocukluğunu çalmadı ki..

PKK’nın dağa çocukları gönüllü veya zorla çıkartılmasını konuşalım,yanlış anlaşılmasın bu çocukların gönüllü de olsa dağa çıkmasını veya zorla çıkartılmasını insani olarak tasvip etmek mümkün değil.

PKK’da bu devletin baskısının sonucu bu toprakların türettiği ve  Kürtlerin içinden çıkan  bir örgüt olduğunu da bilelim.

Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarına gitmeye gerek yok ,son on iki  yılına gidelim ve AKP  döneminde olan katliamları hatırlatalım, ölen çocukların hayatını devlet  baharında koparmadı mı?

Gezi olaylarında 9 kişinin polis kurşunlarıyla hedef alınarak öldürülmedi mi,12 kişi bir gözünü kaybederek sakat kalmadı mı,ölenlerden  birisi 14 yaşındaki Berkin Elvan çocuk değil miydi,Erdoğan bu çocuğu örgüt üyesi ilan edip, annesini meydanlarda yuhalatmadı mı?

2004 yılından Mardin Kızıltepe ilçesinde Uğur Kaymaz  12 yaşında idi  döşüne 13 kurşun sıkılarak devletin güvenlik güçleri tarafından babasıyla birlikte  öldürülmedi mi,Uğur ‘un çocukluğunu ve babasının hayatını devlet çalmadı mı?

28 Eylül 2009 yılında Lice’nin Şenlik köyünde koyunlarını otlatan 12 yaşındaki havan mermisiyle parçalanan bedeni dallardan toplana  Ceylan Önkol’u hayattan koparan devlet değilmydi?Ceylan Önkol davası ne oldu takipsizlik kararı verilerek kapatıldı.Başbakana  Ceylan Önkol’u sorun hatırlar mı?

28 Aralık 2013 yılında Roboski’de 17’si çocuk olmak üzere toplam 34 Kürt vatandaşını askeri savaş uçaklarıyla katleden,bu çocukları ve insanların organları etraftan toplanarak çuvallara konularak mezarlara defnedilmedi mi,bunların hayatını devlet sonlandırmadı mı,Başbakan bu katliamın arkasından komutanlara teşekkür etmedi mi ve daha da kötüsü bu ailelerden özür dilemedi Erdoğan.

Bu katliamın somlularının üstüne gidileceği yerde bu dava sivil mahkemeden alınarak Genelkurmay Askeri savcılığa verildi ve askeri savcılıkta “takipsizlik” kararı verdi.Devletin ideolojisiyle hesabı olanların davaları hep takipsizlikle sonuçlanmıştır bu ülkede.

Başbakan Roboski katliamını gündemde tutanlara ve faillerinin ortaya çıkartılması için mücadele verenlere demedi mi;tutturmuşlar bir roboski her kürtaj bir Roboski demesini hatırlayın.

Roboski katliamında ölenler çocuk değil mi,sorumlusu kim bunların,neden Başbakan faillerinin bulunması için savcılara çağrıda bulunmuyor,hani Ankara’nın karanlık dehlizlerinde bu katliam kaybolmayacaktı ?

Her cumartesi İstanbul’da Galatasaray lisesinin önünde Ocak 2014 yılı itibarıyla tam 458 haftadır soğuk sıcak demeden  çoluk çocuk,kışta kıyamette toplanan, gözaltında devlet tarafından kaybettirilen  çocuklarını ve yakınlarını arayan,  Cumartesi annelerinin feryadını duymak şöyle dursun polis şiddetine ve baskısına karşı çocuklarının sağ getirilmesini değil,mezarını ziyaret etmek için bir kemiğine razı olan bu sese niye kulak vermiyor Başbakan,bu annelerin  çocuklarının ve yakınlarının hayatını bu devlet ortadan kaldırmadı mı? Bu anneleri ağlatan devlet değil mi?

5 Eylül 2011 yılında Afyon Karahisarda askeri mühimmat deposunda patlama sonucu ölen 25 gencecik erlerin nasıl öldüğünü ve sorumlusunun devlet olduğunu kim hatırlatacak Başbakan Erdoğan’a?

Afyonkarahisar’daki patlamayla ilgili Radikal Gazetesinden 4 Haziran 2014 tarihli İsmail Saymaz imzalı çok dikkat çekici ve ürpertici bir haber çıktı,”patlama sonucu ölenlerin bazı doku parçaları kaybolmuş,İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda askerlerin, toprak analizlerinin ise 16 ay sonra yapıldığı belirtiliyordu,25 Askere ait doku parçalarının eksik olduğu 215 dokudan 15’inin kaybolduğu ifade ediliyordu.Vatan için canlarını veren bu gencecik çocukları toprağa düşüren devlet değil mi,suçlular bulundu mu?

Pozantı ceza evinde ya çocuklara yapılan tecavüzlere  ne demeli, bunlar devletin güvencesinde olan korunması gerken çocuklardı ama devlet adına bu çocukların  ırzlarına geçildi ve ömür boyu silemeyecekleri bir tramvayla yaşayacaklar..Bunları hiç düşündünüz mü,bu çocuklara tecavüz edenler kimler,bunların hiç mi haber değeri yok,devlet bu çocukların hayatını karartmadı mı?

Daha üzerinden bir ay geçmedi,tarihin en büyük işçi katliamını yaşmadık mı,301 soma madeninde katledilen işçilerin ölümünden devlet sorumlu değil mi,şehitlik hamasetiyle yakınlarına vereceği birkaç kuruş parayla kapatmanın yollarına gitmiyor mu Erdoğan,bunu sorumlusu devleti yönetenler değil mi?Bunlar PKK tarafından  dağa çıkarılan  çocuklar kadar Erdoğan’ın nezdinde neden değer görmüyor?

Gündeme gelmeyen ölümleri gündeme getirerek acıları yarıştırmak değil amacımız,insan odaklı bir siyasetin bakışını ortaya koymak.Evrensel hukuktan kopan devlette, her türlü insan hak ihlallerini önleyemezsiniz.

12 yıllık AKP iktidarında tam 14 bin işçi öldü,bu ölümlerin sorumlusu kim,bu insanları hayattan koparan devletin yöneticileri şimdi kalkmış,  PKK çocukları zorla dağa çocuk kaçırıyor,çocuk hırsızlığı yapıyor diye gündemi değiştirebilirsiniz ama bu iddiaların o bölgede ve Kürt  coğrafyasın da olumlu bir karşılığı olmaz.

Bu ülkede  devletin Ali menfaatleri için tarihine bir uzanın ve bir zahmet  bakın, nice çocukların gençlerin ve ismini sayamadığımız yüzlerce binlerce insanın çocukluluğunu çaldı,psikolojisini bozdu  hayatını kararttı devlet?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums