Erdoğan'sız siyaset yapılmaz ve yazı yazılmaz mı?

  • 30.05.2014 00:00

 Son günlerde ülke sorunları ve yaşanılan başta Soma maden ocağında katledilen 301 işçi cinayetinden sonra, kamu ihaleleriyle zenginleşen  ve havuz medyasından beslenen  AKP’nin kadrolu gazeteci geçinen tetikçi esnaf takımı ve ekibi koro halinde bir tartışma başlattı; Başbakan Erdoğansız yazı yazamayan ve siyasette etkili olamayanlar, Başbakan  üzerinden konuşup  yazmaya başladılar,diye.

Hem iktidarım milli İradeyi temsil ediyorum 76 milyonun Başbakanıyım,ülke de ne oluyorsa pozitif olanla böbürleneceksin,olumsuz olanları da muhalefete yükleyecek ve sosyal,ekonomik, siyasi  politikalarınızı eleştirenlere tahammülsüzlük gösterip,her kesime bir kulp takarak aşağılayıp yasadışı ilan edeceksiniz.

Buna karşılık verenleri de ipe sapa gelmez bir şekilde, Erdoğan olmasa bunlar ne konuşacak ve ne yazacak diyeceksiniz.

Peki Başbakanların  eleştirilmediği  tarihten bir yazı veya konuşma verebilir misiniz?

Baştan söyleyelim Başbakansız yazı da yazılmaz, siyasette yapılmaz,siyaset demokratik toplumlarda yaşamın ta kendisidir..

Bir hükümetin 12 yıllık iktidarında  14 bin işçi cinayet ekonomisiyle hayattan koparılmışsa,bu cinayetler AB ülkelerinin tam 7 katı ise bunun muhatabı olandan bunlar sorulmaz mı?

Daha mezarlarının topraklarının rengi atmamış 301 Soma işçinin katledilmesinden,Başbakan ve onun hükümeti sorumlu değil mi?

Başbakan başta kendisi ve birinci derece yakınları ,hükümetinden dört bakanın yolsuzluk ve rüşvetle suçlandığı, bu iddiaları Başbakanın  yargıya götürmediği,yolsuzluk ve rüşvetle suçlanan dört bakanın istifa ettirildiği haklarında mecliste fezleke hazırlandığı,başbakan ve yakınları içinde internete düşen telefon tapelerinin yalanlanmadığı, bu iddiaları Başbakana sormak,Erdoğan üzerinden siyaset yapmak mı oluyor?Medya ve siyaset erbabı bunları konuşup, yazmayacakta ne yapacak?

Yargıya darbe yapıp, yargıyı yürütmeye bağlamış,medya özgürlüğünü yok eden,din ve mezhep üzerinden vatandaşlık tanımı yapıp, çoğulculuğu yok sayan ,çoğunluk diktatörlüğüne soyunan bir Başbakan’ı eleştirmek onun üzerinden siyaset yapmak oluyorsa, peki başbakanın yaptığı  ne oluyor?

Bir başbakan ve hükümeti yolsuzlukla,rüşvetle ve katillikle suçlanacak buna suçlama da denilmez,ortada dosyalar ve iddialar havada uçuşuyor ama Başbakan bu iddiaları ve dosyaları Yargıya taşımıyor,bunları gündemde tutmak,unutturmamak  toplumu bilgilendirmek medyanın ve muhalif olan güçlerin görev alanına girmiyor mu?

Yolsuzluğu,hırsızlığı ve toplu işçi katliamlarının faillerinin peşine düşmek, Erdoğan üzerinden siyaset yapmak ise, biz buna devam edeceğiz demokrasiden yana olan güçler olarak.

Soma maden ocağında katledilen 301 işçinin ölümünün sorumlusu olanların ortaya çıkartılması için sokaklara dökülen,ülkenin dört bir yanında Somaya akın edenlerin ilçeye sokulmaması üzerine,Başbakan ve onun dalkavuk kesimi başta medyası olmak üzere  bunları acılardan,ölümlerden siyaset yapıyorlar  anlamı  çıkartanlar,ya ölen 301 işçinin katledilmesinden sorumlu olanları niye gündeme getirmiyorlar?

301 işçinin nasıl göz göre göre  katledilmesi ortaya çıkartılmadığı gibi, sanki dalga geçercesine 27 Mayıs 2014 Tarihinde Başbakan TBMM’de partisinin grup toplantısında Kütahya parti teşkilatından birileri Erdoğan’ın maden işçileriyle çektirdiği bir resmi,tablo haline getirerek hediye vermesi ve Erdoğan’ın bu resim etrafında resim çektirmesi kadar komik ve toplumu alay edercesine  poz vermesine ne dersiniz?

Ne kadar tuhaf bir durum  bu görüntü,sanki 301 işçi ölmemişte yer altından sağ  kurtarılmış gibi bir hava yaratmasına, kameralar karşısında topluca poz vermelerine ne demeli?

Bu manzarayı seyreden madende ölen işçilerin yakınları, ölümden kıl payı kurtarılan arkadaşları ve on binlerce maden işçisi ne düşünmüştür çok merak ediyoruz?

Hem kendinizi gazeteci olarak tanımlayacaksınız ama gazeteciliğin anahtar kelimesi olan ‘soru sormayı’ unutacak,mesleğini icra etmeye çalışanları da yeminli Başbakan’ın düşmanları göreceksiniz, biraz edep yahu.Başbakanı ciddi olarak eleştirdiğiniz bir yazınızı gösterin?

Başta maden de ölen işçilere çağrı yapıp gerçek özgürlüğün sahiplerine  haklarınız arayın ve meslektaşlarınızı katleden başta siyasi iktidar olmak üzere işverenden,sendikanızdan hesap sorun diye toplumu duyarlı  olmaya davet edenleri,provokatörlükle suçlayacaksınız?

Ya sayın Başbakan sizin eski bakanınızın kardeşi İstanbul Kızılay Şube Başkanı İlhami Yıldırım’ın,demokratik taleplerini sokakta dile getirenlere tweter hesabından ahlaktan ve demokrasiden nasibini almamış, terbiye yoksununun  şu söylediklerine  ne diyeceksiniz:”  Ya bu ülkede eşek gibi sessizce yaşayacaksınız ya da defolup gideceksiniz” diyor.Bu müdür artığını görevden uzaklaştırmayı düşünüyor musunuz?

Topluma bidon kafalılar ve göbeğini kaşıyan insanlar diye yazı yazan yazarları, gazetelerinizden atın diyorsunuz gazete sahiplerine,peki siz bu şube müdürünü atacak mısınız?

AKP’ye muhalif olanların ve eşek yerine konulanların değerleri yok mu sayın Başbakan?

Bizde ne kadar safız Soma da kendisini protesto eden vatandaşa tokat atıp,başbakana  yuh çekersen tokadı yersin diyen,müşaviri protesto eden işçiyi tekmeleyen bir yerde,AKP iktidarıyla müdürlük ve şube başkanlığı kapmışların bundan daha doğal yapması gereken ne olabilir?

Yolsuzluğu,hırsızlığı işçi katliamlarını,yargıya yapılan darbeyi ve tüm bunları konuşmak, gündeme getirmek ve unutturmamak  Erdoğan üzerinden siyaset yapmış mı, oluyoruz?

Erdoğan’ı övmek siyaset oluyor da,yermek niye siyaset olmuyor?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums