Kürtlerden sonra Aleviler de Başbakanın fobisi oldu!..

  • 18.03.2014 00:00

 Başbakan gezi olaylarından bu tarafa bir Alevi fobisi oluştu,gezi direnişinde ölen 8 gencin de Alevi olması, hayatını kaybeden bu gençlerle ilgili bir baş sağlığı dilemediği gibi ortada bir mahkeme kararı olmamasına rağmen,katillerini ortaya çıkartacağına bu gençleri ve ailelerine yargısız infaz yapmaya devam ediyor..

Bu ölen gençleri terörist,ailelerini de terör destek verenler olarak görüyor.Görmekle kalmıyor dinci-mezhepçi,ayrıştırıcı tehlikeli  bir dil kullanıyor.

Alevileri potansiyel suçlu gibi gösterip meydanlarda yuhalatıyor.Bu kabullenilir bir şey olmadığı gibi  toplumsal çatışmalara çağrı yapmadan  başka ne işe yarar.

Alevileri yuhalatma yüz binleri sokağa döken  ölen Berkin Elvan’la başlamış değil,bunu 2011 genel seçimlerinden  bu tarafa hep yapıyor Baaşabakan.

Hatırlanırsa 2011 Seçimlerinde tam 7 ilde meydana toplanan binlerce insana CHP genel başkanın mezhebine vurgu yaparak meydanlarda yuhalatmıştı.

Sizde  biliyorsunuz CHP Genel Başkanı Alevi ama Aleviyim diyemiyor deyince;meydanlar koro halinde yuhalıyor ama Erdoğan buna karşı çıkmıyor, tebessümle dinliyordu.

Dokuz yıl Alevi çalıştayı düzenledi AKP hükümeti ama bir arpa boyu yol alınamadı,tek yapılan Alevileri dinlemek oldu..

Alevilerin olmazsa olmazlarının başın da gelen Cem evleri talebini Diyanet İşler Başkanlığına sordurdu,DİB’lığı da biz Caminin dışında başka bir ibadet yerinin tanımayız,dedi.

Sanki DİB’lığı bütün dinler temsil eden bir kurum ve kimin hangi yerde ibadet yapacağına karar veren bir temsil yetkisi var.

AKP’li belediyeler kentsel dönüşüm projeleri  yapıyor, bu kentsel dönüşüm projelerinin içinde nüfusa göre mutlaka en az  iki veya üç cami projesi yer alırken, bir tane Cem evinin olmaması unutulan bir şey olmasa gerek.

Başbakan ve onun havuz medyasından beslenen gazeteci, tetikçi takımı Alevilerin talepleri ve sorunlarını hiç gündeme almaz ve haber yapmaz ,çünkü Erdoğan gündeme almadığı için.

Gezi olaylarından bu tarafa sokağa çıkan her muhalif hareketi Başbakan ve onun dalkavuk kesimi ve havuz medyası, bu toplumsal hareketleri ‘barış Sürecini’ baltalama olarak göstermeye çalışıyorlar.

Peki barış süreci Kürt sorununa mı bağlı?

Sayıları 20 milyonu bulan Alevilerin sorunlarını çözmeden,AB standartlarında bir demokrasiyi hayata geçirmeden, barışın kalıcı olması mümkün mü?

Siz meydanlarda çocuk yaşta  ölen Berkin Elvan’ın Annesini yuhalatarak, böylesi milyonları bulan bir kitleyi karşınıza almanızın olumsuz sonuçlarını göremiyor  musunuz?

Yakın tarihimizde tarihe Alevi katliamı olarak geçen Sivas,Çorum,Kahramanmaraş olayları,size bir şey hatırlatmıyor mu? Bu kanlı olaylar Alevi-Sünni çatışmalarının sonucu olmadı mı?

Mezhebinden dolayı aşağıladığı Kılıçdaroğlu’na da Alevi kardeşlerimi kışkırtma diyor,yavuz hırsızı bastırır misali.

Reyhanlı ‘da bombalı saldırı da ölenler için benim 53 tane Sünni vatandaşım şehit oldu demeniz,Alevileri dışlamak değil mi?Alevi ölürse terörist,Sünni bir Türk ölünce şehit, bu nasıl eşit vatandaşlık politikası?

Ya bizim neslimizi bozdular  dindar nesil yetiştireceğiz demenize, ne demeli?

Bu söylemleriniz Alevileri kışkırtmak değil de ne oluyor peki?

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan sonra Milli Ordumuza kumpas kurdular sözüyle Erdoğan, karşı çıktığı geleneksel devlet politikasını savunur oldu..

Erdoğan’ın ‘biz bu devleti sokakta bulmadık’,deyince  aklımıza generallerin darbeler ve muhtıra verdikleri dönemlerde basına manşet olan  sözlerini çağrıştırdı.

“Generallerde ,devletin ali menfaatleri için biz devreye giriyoruz, bizim siyasetle ne işimiz olur derlerdi.”

Artık Başbakan devletin mevcut ideolojisini ve yapısını kutsamaya başladı.

Devletin değişmeyen ideolojisi toplumun her kesimini ayırt etmeksizin ” Müslüman,Sünni ve Türk” olarak tarif eder.Erdoğan’da Kemalizm’in din versiyonunu uygulamaya koyuldu.

Türkiyelilik vatandaşlığının  tartışıldığı dönemde CHP’nin eski genele başkanı Deniz Baykal:”biz uluslaşma sürecini tamamlayamadık” diye bir tez atmıştı ortaya hatırlanacağı gibi.

Şimdi Erdoğan bu uluslaşma sürecini başlatıyor:Kürtleri Türkleştirmek,Alevileri de Sünnileştirme politikasının  uğraşı içinde görüyoruz.

Savcısı olduğun ve Ergenekon diye bir örgüt varsa üye olmak istiyorum diyenlere, örgüt arıyorsan işte Silivri’ ye git ve üye ol diyordu..

Erdoğan, Milli Ordumuza kumpas kurdular sözünden sonra, darbecilikle suçlanan askerleri tek tek tahliye ettirdi ve onlarla iş tutmaya soyunursa, sana askerlerin  vereceği iş;uluslaşma sürecini tamamla derler.

Erdoğan’ın Paralel devlet paranoyası istiklal savaşı mücadelesine soyundurdu,toplumun farklı katmanları  olan Türk ve Sünni olmayan kesimiyle de karşı karşıya getirir oldu.

Aleviler Erdoğan’ın Yahudileri olurken, kendine oy vermeyen Kürtlere  de Zerdüşt’lük  düştü.

Dış dünyanın  Türkiye’ye bakışı  Gezi olaylarından ve 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonundan  bu tarafa, demokratik bir devlet görüntüsü vermiyor ve Avrupa Parlamentosunun 18 üyesi,AB’liğine baş vurarak 30 Mart’ta Türkiye’de yapılacak  yerel seçimlerinde gözlemci göndermesini talep ediyor..30 Mart yerel seçimlerinin süreci ve sonucu  şimdiden şaibeli görünüyor.

Böylesi uluslar arası gözlemciler bizim ülkemize askeri dönemlerin dışında pek gelmezdi,görüldüğü gibi Erdoğan’ın dinci,ırkçı ve mezhepçi politikaları ve yargıyı yürütmeye bağlaması,yasaklara baş vurması,basın özgülüğünü yok sayması,gösteri ve yürüyüş haklarını kullananlar  karşı polisin orantısız şiddeti, Türkiye’nin demokrasiyle yönetilen bir ülke olmadığının algısını yarattı.

Artık Erdoğan içte ve dış dünyanın  demokratik kamuoyuna  diktatör pozu veriyor.

Ulus devleti aşmadan demokratik bir sistemi kimse hayata geçiremez ve toplumsal barışı da sağlayamaz.  

Başbakan bu sistemi çok sevdi..

Çünkü sistem Erdoğan’ı ve çevresini zenginleştirdi.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums