Çoğunluk çoğulculuğu tanımıyor

  • 12.03.2014 00:00

 Bir ülkede siyaseten çoğunluk çoğulculuk kavramını tanımıyorsa o ülkede demokrasiden azınlık haklarından ve  bireyin özgürlüğünden bahsedilemez.

Siz demokrasiyi sadece sandığa indirger ve birinci olan partinin her şeye yapma hakkı var deyip,demokrasinin kuvvetler ayrılığını önünüzde engel görüyorsanız, yaşanan v e yaşanacak olayları da tetiklemiş olursunuz.

AKP medyasında yazan bir dönem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi baş danışmanlığını yapmış  unvanı profesör olan akademisyenin bir  televizyon kanalında,17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu 24 Nisan e- muhtırası gibi halkta tepki doğuracak diyor.

Demokrasilerde yargı kuvvetler ayrılığından biri  ve vaaz geçilmez ilkesidir ve yürütmeye ve yasamaya sormadan asli görevini yapar, 24 Nisan e- muhtırası neydi;seçilmiş iktidara müdahale etmesi değil mi?

17 Aralık operasyonu neydi;yolsuzluk ve rüşvet operasyonu değil mi,bir benzerliği var mı 24 Nisan e-muhtırasıyla,algı yaratmaya bakarmısnız?

Yargı ne kadar  yanlış yaparsa yapsın veya tarafsız ve bağımsız olmasa da,yargıya sığınmadan   başka bir yerimiz  var mı?

Acayip ve tuhaf  bir yere geldik 17 Aralık’tan bu tarafa ve seçim sürecinin getirdiği gerginlik  her an bir iç çatışmanın işaretlerini veriyor.

Başbakanın  nobran, ayrıştırıcı ve öteleyici dili toplumu yarmanın ötesinde bir çatışma ortamına itiyor.

Türkiye 30 Mart’ta yapılacak seçime yaklaştıkça ip daha da geriliyor ve kopma noktasında.

En tehlikeli gerilim İse Halkların Demokratik Partisi(HDP) ne  başlatılan linç kampanyası,bunun somut  sinyalleri değil mi?

Ne gariptir ki HDP’lilere yapılan saldırıları ne siyasi iktidar bunu görüyor ne de muhalefet partileri dile getiriyor,mülki amirler seyrediyor, emniyet ve yargı da harekete geçmiyor.

HDP’ye yapılan saldırılar  organize  bir saldırı Aksaray’da başlayıp İzmir’in Urla ilçesine uzanan, ardından da Muğla’nın Fethiye İlçesinde devam edip,Ordu ilinden Giresun’un Bulancak  ilçesine,Bolu’dan Tekirdağ’a   kadar uzanıyor ve HDP’nin seçim bürolarına ve parti teşkilatlarına yapılan saldırıların ardı arkası kesilmiyor..

Bu saldırılar belli bir planla yapıldığı kesin gibi gözüküyor  ve spontane bir gelişme değil, çünkü HDP’nin ilçe ve il teşkilatlarına yapılan saldırılarla kalmıyor,  HDP’lilerin can güvenliklerinin olmadığı gibi seçim büroları ,parti teşkilatları ve otobüsleri de taşlanarak,kırılarak  kullanılamaz hale getiriliyor.

Bu korkutucu ve ürpertici olaylar o ilin ve ilçenin mülkü amirlerinin ve polislerin  gözü önünde yapılıyor.

Televizyon ekranlarından ve medyadan öğrendiğimiz kadarıyla,saldırgan faşistler  sosyal paylaşım hesaplarından örgütlenerek, HDP ye yapılan saldırılar  örgütlü ve planlı saldırı olduğu ortaya çıkıyor.

Dikkatle izlenildiğinde  bu saldırılar üç beş kişiden değil, yer yer binlerce insan bir araya  geliyor.

HDP,liler sonu gelmeyen bu saldırılar karşısında nasıl eşit şartlarda seçim çalışması yapacak,can güvenlikleri bile tehlikede.

İşin garip tarafı saldırıya maruz kalan parti teşkilatları korunacağı yerde, polis nezaretinde saldırıyı gerçekleştirenler partinin tabelasını, bayrağını indiriyor ve  yakıyorlar partililere saldırıyorlar,bu olayların hepsi emniyet teşkilatının ve o ilçenin en yetkili mülki amirinin gözünün önünde oluyor, saldırganlardan  bir kişi göz altına alınmıyor.

Bu ırkçı faşizan kişilerin eylemlerinin bir benzerinin biz toplum olarak 1993 yılında Sivas’ta madımak otelini ateşe veren dinci yobazların 33 sanatçı ve aydını diri diri yaktıklarına  tanık olduk,şimdi ırkçı faşizan bir versiyonunu sahneye koyuyorlar.

Eğer HDP’ye yapılan bu saldırıların önü alınmazsa,büyük çatışmaların ve toplu katliamların habercisi gibi gözüküyor bu olaylar.

Bu konuyu dikkat etmeliyiz,bu olaylar küçümsenmeyecek kadar tehlikeli gelişmeler.

AKP iktidarı HDP’lileri korumak şöyle dursun, Malatya zirve katliamını yapan ve suçlarını itiraf eden katilleri tahliye ettirmesi ve katledilenlerin ikamet ettiği yakınlarının yaşadığı bölgelerde polisle güvenlik önlemler alması,bu toplumun ne kadar can güvenliğinin olup olmadığını göstermiyor mu?

                                   Kurban  Derilerini Makbuzsuz Topladılar İftirası.

Başbakan Erdoğan 17 Aralık’tan bu tarafa Cemaat üzerinden paralel devlet yapılanmasının  gündemden düşürmüyor ve Gülen hareketini itibarsızlaştırmak için akıl süzgecinden geçirmeden aklına ne geliyorsa savuruyor.

Hatırlanacağı gibi eskiden kurban kesenler kurban derilerini Türk Hava Kurumuna (THK) vermek zorundaydılar ve vermeyenler  ve kurban derilerini toplayanlar hakkında  yasal işlemler başlatırlar,polis operasyonlarıyla yakaladıkları derileri ve kişiler  televizyon ekranından teşhir ederler ve  bunlar ordu düşmanlar,şeriat düzeni kurmak isteyenler  gibi yaftalamalar yaparlardı..

Vatandaştan zorla deri alınmasına karşı çıkanların başında  başta Erdoğan’ın siyaseten yetiştiği Milli, Görüş geleneğinden gelenler çok sert tepki gösterirlerdi haklı olarak, çok yerinde bir karşı çıkış tezleri vardı,şahsen bendeniz de bu tezi destekledim ve hala da destekliyorum..

Tezleri şuydu: ”Vatandaşa kurbanı devlet mi veriyor ki derisini istiyor” derlerdi.

İşte bugün Başbakan karşı çıkışının tersine bugün tarihi değişik olarak, kendisi kurban derilerini cemaat makbuzsuz topaldı diye,devletin geleneksel siyasetini yapıyor ne kadar garip bir durum değil mi?

Erdoğan artık devletin geleneksel politikalarının savunucusu durumuna geldi.

Başbakan Gezi olaylarını nasıl  itibarsızlaştırmak için her türlü iftirayı ve kara propagandayı  kendince bir politika izlemeye çalışıp hiçbir iddiasını kanıtlayamadıysa, Gülen hareketinin sosyal politikalarını ve hizmet hareketlerini kamuoyunda etkisiz hale getiremeyecek.

Erdoğan,kendisi ve  çocuklarının,  aile eşrafının yolsuzlukları makbuzsuz kurban derileri topladılar diyerek kapatamaz,gündemden de düşüremez.

30 Mart seçim sonuçları nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın Başbakanın bundan sonra bu ülkeyi yönetme şansı yok.

Sandık, rüşvet,yolsuzluk ve hırsızlığı aklama paklama yeri değildir.Tek yer yargıdır.

Kimse bunu dillendirmiyor ama  Başbakan seçim ekonomisine gidecek ve 11 milyona yaklaşan emeklilere yeterli olmasa da maaşlarına  zam yapacak,bunun ilk başlangıcını yaptı ve 65 yaş üstü herkesi toplu taşıma ücreti ödemeyeceğini açıkladı.

Aslında bu bir yardım değil, toplumu asalaklaştırmadan başka bir işe yaramaz,eğer böylesi bir yardım yapılacaksa,yapılacak yöntem  indirimli bir ücret politikası yapmak  yoksa bunun sonu gelmez.

Özel toplu taşıma yapan firmalar tepkisini gösteriyor, haklı olarak bedava yolcu taşıma dönemine başlayacağız,diye .

Bu sevimli gibi gözüken hamaset politikasının arkasından 30 Mart seçimlerinin sonunda, zamlar yağmur gibi gelecek herkes hazırlıklı olsun,duyduk duymadık demeyin.

Erdoğan, 30 Mart seçimlerinin hemen sonrası belki de sandıkların açılmasıyla  akaryakıta yüzde 5, doğal gaza yüzde 20 ve elektriğe ise  yüzde 15  zam kapıda bekliyor, 17 Aralıktan bu tarafa doların 2 liranın  üzerinde seyretmesi ve ateşinin düşmemesi, dolardaki yükseliş cari açığı da günden güne artırıyor.Ekonomideki durgunluk şuan daha fazla dayanılacak bir durumda değil.Başbakan Ya vergileri  artıracak ya da enerji,doğal gaz ve akaryakıta zam yapacak bunun dışında bir çıkış yolu yok.

Havuz medyasından beslenen tetikçi esnaf takımı “yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan” söz etmiyorlar  bilinçli olarak ama bu konulardan da  hiç bahsetmedikleri  ve bilmedikleri bir konu değil,susan bir şeytanlık rolünü oynuyorlar.

Dileriz  bu zamlar  bizim öngörülerimizi doğrulamasın , doğal gaz ve elektrik temel bir tüketim haline geldi, ekmek,su gibi hayatımızda ıskalamayacağımız  bir  yeri var.

Not: bugün 12 Mart askerlerin  1971 yılında yönetim el koyduğu  yıl.

Başbakanın, medya özgürlüğünü yok saydığı,yargıyı adalet bakanlığına bağladığı, internete getirmek istediği yasak ve muhalefeti rejim karşıtı gördüğü ve izlediği politikaları,askeri dönemlerden farkı var mı?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums