Ses kaydı doğru olsa bile inanan yok!.

  • 27.02.2014 00:00

 Bu söz AKP’nin Milletvekili kendisi de anayasa profesörü olan Burhan Kuzu’ya ait.

Önce bu sözün doğru olup olmadığı üzerine internette kısa bir araştırma yaptım ve hemen karşıma çıktı, Burhan Kuzu bu görüşünü twitter hesabından paylaşmış takipçileriyle.

İnanmak istemiyor insan ama bir insanın gözünü siyasetten çıkar ilişkisi  bürüdüyse, sıfatının ne olduğu önemli değil,böylesi insanlar her türlü iftirayı,hakareti,yaftalamayı ve yalancı şahitlik yapacak  kadar tehlikelidir,fazla da bir şey söylemeye gerek var mı bilemiyorum..

24 Şubat gecesi internete düşen Başbakan ile oğlu arasında geçen akçeli telefon görüşmeleri kızılca kıyamet kopuyor.Ortalık toz duman olmuş,insanlar sokaklara dökülmüş ülkenin ve dış dünyanın gündemine girmiş böylesi bir  bomba habere “ses kaydı doğru olsa bile inanan yok” demek için insanın  adının Burhan Kuzu olması yeterli olsa gerek.

Başbakan Erdoğan bile bu habere yalan demiyor, bu habere dublaj ve montaj diyerek savunma yapıyor;Başbakanın kriptolu telefonunu dinliyorlar diyerek, bir yerde telefonunun dinlendiği haberi doğrular  işaretleri veriyor.

Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçen telefon görüşmelerinin telefon tapelerinin düştüğü, ses kayıtlarının  dinletildiği ve tartışıldığı ciddi iddiaların olduğu,ülke gündemine düşen bomba etkisi yaratan ve her tarafı karanlık içinde bırakan bir haber üzerine söylüyor hem de Kuzu bunu,edep yahu demekten başka ne denilir.

Başbakan  oğlu ile yaptığı telefon görüşmelerini montaj ve dublaj demesi ise montaj ve dublaj sözcüklerini karıştırdığını da söylemeliyiz.

Dublaj’ın sözlük anlamı:”ikileme,yeniden giydirme”

Montaj’ın sözlük anlamı ise:”kurmaca,kaldırmak,dikmek” gibi

Görüldüğü gibi başbakanın oğlu ile yaptığı telefon görüşmeleri hiçte,başbakanın iddia ettiği gibi değil,böylesi dublaj veya montajlanmış bir haber olmadığı tüm çıplaklıyla ortada.

Bu haberi Erdoğan’ın  savunmasıyla montaj veya dublaj ise, neden Başbakan bu haberi yalanlatmıyor,bu çağda böylesi haberlerin yalan veya gerçek olduğu günler değil, üç beş saatte aydınlatılıyor,tekrar soralım niye bilirkişi raporu istemiyor,üniversitelere baş vurmuyor Başbakan?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu çok iddialı sözlerle: “Bu haberin doğru olduğunu 3,4 kanaldan çek ettirdiklerini,ses mühendislerine sorduklarını söylüyor ve Erdoğan’a önerilerde bulunuyor;TİB kayıtlarında hangi saatte kim kiminle konuştu yayımlayın.Devletin kayıtlarını yayımla.Kripto ile tüm bilgiler TİB’te var onları yayımlayabilir mi? Yayımlayamaz.Hırsızdan Başbakan olmaz” diyor.

Kripto telefona gelince bu telefon TÜBİTAK tarafından devlet adamları için özel yazılımı yapılmış bir telefon özelliğine sahipmiş ve kriptolu telefonu olmayan bu telefonu dinlenemeyeceğini söylüyor uzmanlar..

Peki nasıl dinlemişler Erdoğan ile oğlunun konuşmalarını?

Başbakanın telefonundan değil, oğlu Bilal’ın telefonundan dinlemişler.

Başbakanın ALO FATİH hattı da böyle dinlenmiş yani Başbakan Alo Fatih’i aradığında Fatih Saraç’ın telefonundan dinlemişler.

Yani Başbakan benim kriptolu telefonumu bile dinliyorlar diyor ama karşı taraftaki aradığı kişilerin telefonu kriptolu değil ki?

Kriptolu telefonun kodu sadece Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun(BDK) izni  ve onayı olmayan kriptolu telefonlar kullanılamıyor.

TÜBİTAK’ta üst düzey yöneticilik yapmış bir  uzmanın Radikal gazetesine yaptığı açıklamada:”devlet kademesinde görev alanların telefonlarının dinlenmesinin imkansız olduğunu söyleyerek ,bu telefonların şifreleme kodları hiçbir kurumla paylaşılmamaktadır.Bu telefonlarla yasal dinleme yapmak dahi imkansız” diyor.  

Görüldüğü gibi  Başbakanın kriptolu telefonundan dinlenmemiş oğlunun teflonundan dinleniyor.

Başbakan 25 Araslık operasyonunu durdurarak yargıya darbe yaptığında diyordu ya;oğlumun üstünden bana uzanmaya çalışıyorlar demişti,hatırlanacağı gibi.

Seçimleri ikinci hatta üçüncü sıraya iten başbakanın oğlu ile yaptığı telefon görüşmesi, nasıl sonlandırılacak iki tarafta haksız değil ya mutlaka birisi yalan bu iddiaların.

Bu iddiaları başbakan ne çürütebiliyor ne de iddia ettiklerini kanıtlayabiliyor.

Sorunun muhatabı olan Erdoğan 30 Mart seçimlerinden birinci parti çıkarsa, bu iddiaların hepsinin yalan olacağı kanısında hareket ediyor ve seçmenine bunu anlatmaya çalışıyor ama bu iddiaların muhatabı sandık değil, yargı olduğunu hatırlatmak isteriz, Başbakan’a ve ona biat edenlerin başını çeken sıfatı bilim adamı olan Burhan Kuzu’ya da.

Bu çağ diktatörleri alaşağı etme çağıdır.

bu çağı okuyamayanın yeryüzüne ayak uydurması ve itibar görmesi,iktidarda kalması  mümkün değil..

İşte bu çağın baş belası başbakan sık diyor ya; Allahın belası sosyal medya yok mu,her şeyi belirliyor,istediğin kadar internete yasak getir eğer gayri meşru bir iş yapıyorsanız, mutlaka yakalanırsınız,kaçışı yok bunun.

Siz ne kadar “ses kaydı doğru olsa bile inana yok” deyin..

Bu çağa diktatörlere ve hırsızlara yolsuzluk yapanlara saltanat vermiyor.

30 Mart seçimlerine  yaklaşıldıkça daha büyük ülkeyi sarsan skandal yolsuzluk ve rüşvet haberlerin  kasetlerin çıkacağı iddia ediliyor,hatta Wikiliks belgelerinin yayınlanacağı çok sık söylenen haberler olarak duyuluyor.

Başbakan 2011 seçimlerinde Deniz Baykal ve MHP’nin kurmaylarının seks kasetlerini seçim meydanlarında anlatıyordu,bunlar özel değil genel genel diyerek ahlak hocalığı yapıp, avazı çıktığı kadar bağırıyordu,şimdi Baykal’dan medet umar duruma geldi sayın Baykal ne susuyorsun,diye.Ahlaksız bulduğunu ve seçim meydanlarında kullandığı kasetleri şimdi savunur duruma geldi Erdoğan.

Suya düşen yılana sarılırmış.

Bu çağda internet siyasetçinin üstesinden gelemeyeceği en büyük rakibi.

Siyaset hukukun denetimine girmiyor,medyayı baskı altına alıyor,yasaklara baş vurup,yargıyı da kendine bağladıysa,o ülkede  yolsuzluğu, hırsızlığı, gayrimeşru işleri ve özel hayata müdahaleyi  önleyemezsiniz.

Bir gün hukuk herkese lazım olacak.

                                                                                                              

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums