TÜRGEV’in banka hesabına 100 milyon doaları Rıza Zarrab’mı yatırdı?

  • 6.02.2014 00:00

 Başbakan Erdoğan 17  Aralık ‘yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan  sonra yolsuzluk ve rüşvetle ilgili sorulara hiç cevap vermiyor;bu bir yargı darbesi ve milli irade hırsızlığı diyor..  Bu iddiasını  3 Şubat 2014 tarihinde Almanya’ya yaptığı ziyaretindeki konuşmalarında da; zenginleşen bir ülkede yolsuzluk mu  olur, diyor..

Ne kadar komik ve saçma sapan bir cevap değil mi?

Bundan kısa süre önce Erdoğan  Brüksel’e yaptığı ziyarette de  AB heyetleriyle görüşmesinde de söylemişti, AB yetkililerinin “yargı bağımsızlığı” ile ilgili sordukları sorulara şöyle demiş;biz şu kadar duble yol yaptık,milli geliri buradan buraya çıkarttık,diye yanıtlamış.

Allah aşkına bu soruların cevabı bumudur? Hiç inandırıcılığı var mı, elinizi yüreğinize koyun ve siyaset üstü bir düşünün?

Erdoğan,17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk  operasyonuyla tutuklanan bir devlet bankasının genel müdürünün  evinde ayakkabı kutuları içinde çıkan 4.5 milyon doları bulunduran kişiye,  dürüst diyerek kefil oluyor..

Rüşvet dağıtan İranlı iş adamı Rıza Zarrab’a ise hayır sever biri olarak sahip çıkıyor..

İçişleri bakanının oğlunun yatak odasında bulunan 6 çelik kasaya ve 1 para sayma makinesi ve 1 milyon 250 bin dolarla ilgili soruyu ise duymamış gibi davranıyor,bakan ise oğlunun cimri olduğunu bankaya parayı yatırmamak için evde sakladığını kabul ediyor,bir yerde Başbakanı da yalanlamış oluyor itiraflarıyla.

Yine adı yolsuzluk yapmak,rüşvet almakla  suçlanan oğlu tutuklanan  ve Başbakan tarafından bakanlıktan uzaklaştırılan Zafer Çağlayan için Rıza Zarrab tarafından 700 bin euroluk bir kol saati hediye edildiğini iddia ediliyor,soruyorlar, yazıyorlar,rüşvet almakla itham edilen bakan çıkıp yalanlamıyor ama Başbakan da bu sorular sanki kendi hükümetini bağlamaz gibi hiç oralı olmuyor.

Türkiye Gençlik Ve Eğitim Hizmet Vakfı(TÜRGEV)  Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının ve yakınlarının yönetiminde bulunduğu vakıf hakkında yolsuzluk soruları insanın küçük dilini yutacak kadar  şaşırtıcı sorulara kulak verelim..

Yazımıza  başlık konusu yaptığımız soruya gelince,CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu soruyor Başbakana  hem de belgeleriyle “çocuklarının ve yakınlarının yönetiminde bulunan TÜRGEV’in Vakıflar  bankası hesabına 99 milyon 999 bin doları kim yatırdı?”

Taştan ses çıkıyor da Başbakandan ses çıkmıyor.

Bizim aldığımız ve kaynaklarından öğrendiğimiz kadarıyla bu TÜRGEV’in hesabına bu parayı kesin olmamakla birlikte, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunda tutuklanan şuan ceza evinde bulunan Rıza Zarrab’ın yatırdığı çıkıyor.

Bu iddiamızı teyit eden gelişme ise rüşvetçi Zarrab’ın 17 Aralık’ta mal varlıklarına tedbir konulmasını yapan ve  dava dosyasını hazırlayan savcılardan alınıp,başka bir savcıya verilmesinden ve başbakanın yargıya  müdahalesinden sonra,Zarrab’inin mal varlıklarına konulan tedbirin kaldırılması  düşündürücü değil mi?

Hatta başka bir iddia internette sörf yaparak dolaşıyor ve yalanlanmış da değil,o haberde şöyle; Rıza Zarrab ceza evinden haber göndermiş “eğer beni tahliye ettirmezlerse her şeyi anlatacağım” diye..

Bu haberde yalanlanmış  değil,hatta Ankara kulislerinde AKP hükümetinin paçalarının tutuştuğu söyleniyor.

Rüşvetçi Rıza Zarrab’ın  malvarlığına tedbir konulmasının kaldırılmasının nedenin de, bu olduğu ortaya çıkıyor.

Başbakan çocuklarının ve yakınlarının yönetiminde bulunduğu vakıfın hesabına yatırılan 99 milyon 999 bin doların buhayırsever rüşvetçi işadamının yatırdığı iddialarının doğruluk payı gittikçe artıyor.

AKP’nin İnternet yasağını getirme nedeni ise başka bir yolsuzluk skandalını ortaya çıkartıyor o da;ATV kanalının ve Sabah gazetesinin kurtarılması için telefon tapeleriyle ortaya çıkan,AKP’nin verdiği kamu ihalesini alan iş adamlarından dolar üzerinden hem de milyon dolarların  istenmesi ve 630 milyon doların havuzda toplanması.

Bu yolsuzluğu ortaya çıkartan CHP Milletvekili  Umut Oran parlamentoya taşıyor soru olarak ve bu sorusunu kendi internetteki sitesine koyuyor,Türkiye İletişim Başkanlığı(TİB) yasaklamaya  kalkıyor, ortada bir yargı kararı olmadığı halde, sonra kamuoyundan gelen baskı karşısında yanlışlık oldu, diye TİB Oran’dan özür diliyor.

İnternete getirmek istedikleri yasakların altında yatan,ortaya  çıkan ve çıkacak olan yolsuzluklarını kamuoyundan gizlemek ve internette yayınlanmasının önünü kesmek ve sansürlemek için bu yasağa baş vuruyorlar.Başbakanın  Allahın belası dediği  sosyal medya yasaklamak istiyor.

Tabi Yolsuzlukları ve rüşvet operasyonu,yargı bağımsızlığı, hukukun üstünlüğü gibi can alıcı sorunları gündemden düşürmenin tek yolu yasaklara baş vurmak, başka bir çıkış yolu yok Başbakanın.

Sahi bu TÜRGEV’in Vakıflar Bankasındaki hesabına 100 milyon doları kim yatırdı?

Bütün veriler,emareler ve işaretler AKP’e hükümetinin bakanlarına ve çocuklarına rüşvet dağıtan,Başbakanın  tutuklu hayırsever iş adamı Rıza Zarrab’yi  tarif ediyor.

Rüşvet hayırseverliğe girer mi?

Başbakan rüşvet dağıtana hayır sever diyorsa girer.

Birde Diyanet İşler Başkanı devreye girer fetva verirse, neden rüşvet hayırsever olmasın ki?

 

                

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums