El Kaide-El Nüsra ve İslami ortaçağ!.

  • 8.10.2013 00:00

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ABD seyahatinden sonra çok önemli ve üzerinde durulması gereken açıklamalar yapıyor; Gezi olaylarından yola çıkıp  Ortadoğudaki iç savaşlar ve çatışmalara dikkat çekiyor..Gül’ün  TBMM açılış konuşması da dikkate değer bir konuşmaydı ama; Türk medyasında üzerinde pek durulmuyor,tartışılmıyor, gerçi duranlara da haksızlık yapmayalım yeterli olmadığı babında söylüyoruz;çoğunluk olan ve topluma başka bir gündem belirleyen  dalkavuk AKP medyası bunu öne almayınca;  bizde Gül’ün üzerinde durduğu hayati konuşmasını gündeme alalım dedik.

 Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 4 Ekim 2013 tarihinde İstanbul forum toplantılarının dördüncüsünde yaptığı konuşması özellikle Ortadoğu halkları ve dünya barışı açısından çok önem arz ediyor.Gül’ün konuşmasını özetleyerek vermeye çalışacağım.

Cumhurbaşkanı Gül,Türkiye’nin de içinde bulunduğu bölgenin vahim bir medeniyetler-içi çatışma senaryosuyla karşı karşıya olduğu tespitinin yapıyor.Gül’e göre bu durum (burası çok can alıcı bir vurgu) Avrupa’nın,diğer deyişiyle Hıristiyan medeniyetinin altı yüz yıl önce yaşadığı türden bir ortaçağ “Karanlığının” İslam dünyasında başlaması senaryosudur.

Cumhurbaşkanı Gül,İslam dünyasının bu gidişatı “Ortaçağ Karanlığına”  dönüşeceği endişesini söylüyor ve bu gidişatı ve gelişmeleri iki senaryo üzerinden yorumluyor:

Birincisi: her büyük dönüşüm sürecinde  olduğu gibi, çeşitli iç ve dış faktörlerin devreye girdiği; jeopolitik çıkarlar algılarının ve güç dengesi siyasetinin izlendiği senaryosudur.Dahası jeopolitik çıkara dayalı çatışmacı  anlayışın,bir diğerini öteki ve hasım gören etnik ve mezhep temelli kimlik siyasetiyle birleştirmesidir ki;bu daha önce ifade ettiğim gibi,İslam dünyasının Avrupa’dakine benzer bir ortaçağ karanlığına taşınması demektir.

İkincisi: Jeopolitik çıkarlara dayanan, etnik ve mezhepçi kimlik siyasetini reddetmektir. Avrupa’nın bu tür siyasetinin ürünü olan savaş ve çatışmalardan çıkardığı derslerle hayata geçirdiği başarılı ekonomik entegrasyon ve güvenlik mimarileri hepimizin malumudur. Ortadoğu da yaşayan haklarda ortak değerler ve ortak çıkarlar etrafında buluşmak suretiyle,kendi bölgelerini,bir barış,istikrar ve refah havzasına çevirebilirler.diyerek Arap Baharıyla başlayan gelişmelerin Mısır ve Suriye ile gelen iç savaşlara dönüşmesi üzerine bu tespitleri  ve örnekleri veriyor.

Cumhurbaşkanı Gül’ün bu mesajı aynı zamanda AKP iktidarı içinde geçerli ve can yakıcı bir uyarı..

Okuyanların niye uyarmıyor diye tepki gösterdiklerini duyar gibiyim..

Erdoğan’ın Suriye de izlediği mezhepsel politikasının sonucu geldiği yer, Cumhurbaşaknı Gül’ü doğrulamıyor mu?

Ya Gezi olayları üzerinde Gül’ün bu demokratik hareketlerden gurur duydum demsi ve Gezi olaylarında polis şiddetiyle ve kurşunlarına hedef olarak ölen 6 gencin ailelerine baş sağlığı dilemesi, hem de TBMM açılışında Başbakan Erdoğan’ın gözünün içine bakarak söylemesi çok önemli bir uyarı olsa gerek..Demek ki Gezi olaylarına katılan üç beş çapulcu  olmadığı gib ölenlerde  terörist değilmiş.

Cumhurbaşkanı Gül’ün konuşmasından El kaide ve onun Suriye d eki uzantısı silahlı gücü El Nüsra’nın estirdiği terör ve masum insanları öldürerek ciğerini ve kalplerini sökerek yemesi,masum insanlara kafasına kurşun sıkarak tekbir getirmesini, insanım diyen kim kabullenir ve bu kanlı terör örgütüne destek vererek yeryüzünde itibar görür.

AKP  hükümeti Suriye’de iç savaşın çıkmasından sonra El Kaidenin Suriye’deki uzantısı silahlı gücü El Nusrayı fiilen desteklediğini belgeleri Ortalılıkta dolaşıyor,dış ve iç basında da bu konuda çok ciddi yalanlamayacak kadar da haber ve belgeler ortaya konuluyor.

İslam ülkelerinde El kaide örgütünün girmediği kanlı eylemler yapmadığı ülke yok gibi bir şey Türkiye de buna dahil;Afganistan da doğup-büyüyüp güçlendikten sonra Pakistan,Mısır,Yemen,Somali,Irak ve Suriye başta olmak üzere ve tüm dünyanın korkulu eli kanlı bir örgütüne  dönüşmüş önlenemez bir güce doğru eviriliyor..

El Kaide ABD’nin  ikiz kulelerine düzenlediği uçaklı saldırıdan sonra tüm dünya El kaide deyince panikliyor ve bu örgüt hemen hemen buna Türkiye de dahil bütün İslam ülkelerinden militan devşiriyor bu militanları da  gönüllü topluyor..

El Kaideye destek veren sonunda namluda kalan son kurşunu kendine sıktırır bu örgüt öyle bir örgüt..Hatırlatalım El Kaideyi Afganistan d ağlarında Sovyetler Birliğine karşı 3 milyar dolar vererek yetiştiren ABD’dir;El Kaide dünyaya gücünü ve kendini ABD’nin  ikiz kulelerine yaptığı uçaklı terör saldırısıyla duyurmuştur.

Rojova da PYD ile savaşan El Nüsra örgütüne Türkiye desteğini çekmez ise ileride dilimiz varmıyor söylemeye ama çok büyük, bizi de içine alan bölgede ve başta Hatay olmak üzere kanlı çatışmaların eli kulağında gibi.

Başbakan Erdoğan Müslüman adam öldürmez diyor ama teröristin Müslüman’ı, Müslüman olmayanı yoktur bal gibi öldürüyor..

Türkiye’nin değerli yalnızlığa bürünen Suriye politikasının geldiği sonucu hep birlikte seyrediyoruz ve Esed’siz bir Suriye olmayacak gibi gözüküyor,ABD ile Rusya’nın Suriye’deki kimyasal silahların imhası konusunda anlaşması, bunu göstermiyor mu?Yanılıyor muyuz?

Başbakan Cumhurbaşkanı Gül’ün uyarılarını ve yorumunu,Suriye de izlediği politikayı,EL Nüsra gibi bir  terör örgütüne verdiği desteği; gözden tekrar geçirse çok iyi olacak; hem kendi iktidarı hem de ülke iç barışı açısından hayati bir konu,yarına  ertelenmeyecek kadar!..

Başbakanın aklında şuan Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde ama bölgemizdeki savaşın her an ülkeye sıçraması an meselesi değil mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums