Ahmet Atakan için de başbakan ağlar mı?

  • 13.09.2013 00:00

 Gazetelerde ve haberlerde okumuşsunuzdur Ahmet Atakan Hatay da, katıldığı gösteri de hayatının baharında yaşamına son verildi daha 22 yaşında idi..Ölümü ülke de  farklı tartışmalara neden oldu; görgü tanıklarının iddiasına göre polisin attığı kapsülün kafasına isabet etmesiyle düştü ve polis akrebi de çarparak ölümüne neden oldu derken;Polisin iddiasına göre de bir apartman katından kendilerine güneş enerji sisteminin cam parçasını atarken, dengesini kaybedip  düştüğü söyleniyor ama otopsi raporu ise Ahmet Atakan’ın bir darp sonucu öldüğünü ortaya koyuyordu.

Otopsi raporu  bil fiil polis şiddetiyle öldüğünü belgelese de hiçbir şey değişmez, biz böylesi çok ölümlerin raporlarını gördük ve hiçbirinde  devletin güvenlik güçleri ceza almadı, olan ölene oldu ve hala da değişen bir şey yok.

Hemen içişleri Bakanı Muammer Güler otopsi raporuna bakmadan ölümüne karar verdi, beklenende buydu bakandan; biz bu bakanı İstanbul Valisi  olduğu dönemden tanıyoruz Hırant Dink cinayetinin işlendiği süreçte Hırantın ölümüne giden yolu bildiği halde önünü kesmedi ve ödüllendirilircesine Erdoğan Güler’i  önce milletvekili yapıp ardından da bakan yaptı.Gerçi Başbakan sadece Muammer Güleri değil, Hırant Dink  cinayetinin olduğu süreçte İstanbul da üst düzey yetkili olanların hepsi terfi edildi, İstanbul Emniyet Müdür olan Celalettin Cerah’ı da Osmaniye iline  vali olarak atadı.

Hırant Cinayetinde Başbakan Hırant Dink suikastı Ankara dehlizlerinde kaybolmayacak demişti ama cinayetin üzerinden yedi yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen bir arpa boyu yol alınmadı.İçte ve dünya kamuoyunun baskılarına rağmen.. Ahmet Atakan cinayeti mi çözülecek güldürmeyin adamı!.

Ahmet Atakan cinayeti kesinlikle aydınlatılmaz, nereden biliyorsunuz derseniz;devletin organize ettiği cinayetlerin hepsi zaman aşımına uğrayarak unutturulmuştur..Birde Müfettiş görevlendirildi ve ardından da komisyon kuruldu sözü gelince, bilin ki bu artık yılan hikayesine döner  ve unutturulmaya çalışılıyor demektir..ANAP dönemini önemli bakanlarından Adalet Bakanlığı yapmış Oltan Sungurlu bir televizyon kanalında eğer bir sorun ve olay bu ülke de çözülmek istenmiyor ve üstü kapatılmak isteniyorsa ;ardından da komisyona havale edildi dendiğinde; bilin ki o işin ve olayın üstü örtbas edilecek demişti.Ben Müfettiş görevlendirildi veya komisyon kuruldu sözü söylenince hep Oltan Sungurlu’nun kulağını çınlatırım.

Neden Ahmet Atakan cinayeti aydınlatılmayacak sorumuza devam edelim; Eskişehir de katledilen Ali İsmail Korkmaz cinayeti ve Ankara da kameralar önünde polis kurşunuyla vurulan Hanifi sülük katliamı ortada duruyor.. Bu cinayetlerin aydınlatılması için başbakanın üstüne gitmesi gerekir; Başbakan kara Afrika da ölen bir kız için ağlıyor ama kendi ülkesinde polis kurşunlarıyla ölenlerin ailelerine bir baş sağlığı bile dilemiyor,Gezi olaylarında ölen beş gencin Alevi olmasından mıdır?

Ahmet Atakan Cinayeti üzerine devletin en üst düzeyinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün dışında yakınlarının yüreğine su serpen başka bir devlet erkanından açıklama gelmedi.Gül, ortada bir can kaybı var üzerine gidilmeli demesi tek teselli şuana kadar.

Erdoğan bu ölümü önemserse dalkavuk medyası da üstüne gider ve gündemde tutar failleri ortaya çıkmasa da katiller biraz tedirginlik yaşar ve olay soğutmaya alınıp kapatılır.Ölen devlet adına ölürse bir anlamı var  burada, birde gösteride öldürülmüş, öldürende güvenlik güçleri suçlanıyorsa onun üstüne soğuk su için.

Neden aydınlatılmaz Ahmet Atakan cinayeti?

Çünkü;2012 yılının Aralık ayının 28 ‘inde  Roboski de 34 Kürt vatandaşımız askeri savaş uçaklarıyla paramparça edildi ve failleri bulunamadı deniliyor;yav devletin askeri uçağıyla öldürüldü bunun failleri aranır mı Allah aşkına bu kadar da saflık  olur mu failleri bulunamadı,diye..Erdoğan bu katliamı yapan komutanlara teşekkür etmedi mi?Bunu dalkavuk medya yazar mı?

Bir yıl  önce Afyon Karahisar da askeri kışlada patlama oldu 25 askerimiz öldü ve  genç  yaşta toprağa verildi,tutuklanan komutanların tahliye edildiği gizlendi, tahliye edilen komutanları iki ay sonra duyduk ve bu genç askerlerin ölümüne neden neydi, kimsenin bildiği bir şey yok,bir şehitlik lafıyla ve ailesine ödenen üç beş kuruşla yakınlarının sesini kestiler,medyada güdümlü olduğu için üstüne gitmedi, gitmeyince de gündemden düştü.Hatırlayan var mı bu 25 askerin ölümünü?

Suriye’nin düşürdüğü iddia edilen düşürülen uçağın iki pilotunun otopsi raporu niye açıklanmadı?

Bunu sorup sorgulayan ve medyada fikri takip yapan kaç gazeteci var ?

Yok..Olmayacakta; çünkü medya özgürlüğü yok burada.

Bu ülkede öleceksen  devlet adına öleceksin birde devlet erkanı senin ölümüne sahip çıkarsa seni insan yerine koyarlar; devleti yönetenler senin için ağlamıyor ve ölümüne de sahip çıkmaz bir baş sağlığını bile çok görür.Gezi olaylarında ölen ve son kurban Ahmet Atakan bunun canlı örneği.

Bunları  teselli için söylemiyoruz bu topraklarda tam 17 bin 500 faili meçhul cinayet var Ahmet Atakan yalnız değilsin, ölümün başka bir ölümlerin sayısının içinde hatırlanacak ama olan ve kahreden senin için başta ağıtlar yakıp ağlayan annen, yakınların ve ölümüne sahip çıkanlar hatırlayacak..

Bu ülke de kim iktidara gelirse gelsin onun dini, ideolojisi,ırkı ve mezhebine yakın  ölenler olursa bir anlamı olur, yoksa bu ülkede ölümler Arjantin’de bir köpeğin ölümü kadar değer görmez;Arjantin’de köpek aileden bir sayılır ve ölümü büyük üzüntü yaratırmış.

Hatta Arjantin’de köpek çobanları,köpekleri sahibine teslim ederken köpeğin moralinin bozuk olması durumunda, çoban köpeği hakkında köpek sahibi şikayetçi olurmuş.

Bizim ülkede mücadele edenlere eceliyle ölüm nasip olmaz,eceliyle ölmeyenlerin hak aramaya kalktıklarında devlet ensenizde boza pişirir.Hak aramak devlete başkaldırı olarak algılanır,hak aramanın demokratik hukuk devletin de bir hak olduğu kabul edilmez; ne kadar anayasasında TC bir hukuk devleti yazsa da,mutlaka ama,lakin ve fakat gibi bir madde ile hak arayanı haksız duruma düşürürler, elinize silah almanıza gerek yok..

Bunu Başbakan hep yapıyor eğer bir kişi gösteri yapıyorsa anarşist, gözaltına alınmışsa illegal örgüt üyesi, tutuklanmışsa  terörist, daha ortada mahkeme kararı olmadan..Hele polis veya asker sizi öldürüyorsa siz ölümü çoktan hak ettiniz niye başkasını dövmüyor veya öldürmüyor der.

Erdoğan, Gezi olaylarında dünyanın tepki gösterdiği polisin  orantısız şiddetini överek kahraman ilan etmedi mi polisi.Ahmet Atakan için Başbakan ağlamak şöyle dursun üzülmez bile, üzülseydi,bundan önce Gezi olaylarında ölen 5 gencin  ailelerine baş sağlığı  dilerdi.

ODTÜ de baş örtüsüne ülkeyi ayağa kaldıran dalkavuk medya ve onun esnaf takımı,Ahmet Atakan’ın ölümünde ise sessizliğe büründüler...

Çünkü, Ankara’dan talimat gelecek ki dalkavuk medya haber yapsın, tetikçiler  yazsın.

Medya özgürlüğü ekmek,su ve hava kadar önemlidir insanoğlunun  yaşamında.

Bunu  Ahmet Atakan’ın ölümünde bir daha gördük hayatının baharında  bir canı toprağa vererek. 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums