KATIL BİZE SÜR KARAYI AL PARAYI

  • 18.08.2013 00:00

 Başbakan üçüncü dönem seçimi kazanıp kendini usta olarak ilan ettikten sonra ilk ustalık girişimini;medyaya ayar çekmekten geçtiğini anlamış olacak ki;ciddi anlamda  kendine biat eden bir medya yaratırken; birde kendi politikasını destekleyen bir tetikçi yazar kadrosu ve televizyon kanalları oluşturdu..

Sözünü geçiremediği veya kendine biat etmeyen yazarları kovdurup işsiz bırakırken,kervanına katılan beslemelere de  hakkını teslim edelim çok bonkör davranarak hepsine medya da bir iş bularak “katıl  bize sür karayı al parayı” misali, askeri darbelerde bile görülmemiş bir medya yarattı.

Çok merak etmişimdir acaba Mısır da ki askeri darbe olmasaydı bu yandaş medya ve AKP’nin yurttan sesler  korosu  ne yazacaktı?

Bir başka üzerinde günlerce durduğum şey ise; “Gezi olayları Mısır da ki askeri darbeden sonra patlak verseydi;tam yandaşların gökte ararken yerde buldukları bir hazine olacaktı ve yaftala yavrum yaftala..”

Bak faiz lobileri,Yahudi diasporosu Mısırda askerİ darbeyi yaptı, şimdi askeri darbe yapma sırası Türkiye’ ye  geldi,diye ne maniler söyleyeceklerdi ama olaylar tam tersine gelişti.Gerçi hala içlerinde Başbakanın siyasi baş danışmanının yazılarının cümlelerinin yerini değiştirerek, yazanlar bu yolda görev adamlıklarını sürdürüyorlar.

 Başbakan Türkmenistan’a giderken söylediği “demokrasi yeniden sorgulamalı” sözü birkaç günlük malzeme çıktı onlara;Mısırdaki katliam üzerinden faturayı demokrasiye keserler çünkü Erdoğan,hedef tahtasına demokrasiyi oturttu ya..

Mısırdaki askeri darbeyi ve katliamları Başbakandan ve onun yandaş medyasından tetikçi yazarlarından tepki göstermelerini dinlerken;tanımasa insan der ki; bu insanlar ne kadar demokrat ve hümanist duyguları var,diye peşlerinden gider ve her sözlerini duvar yazısı yapar.

Ya Gezi olayları üzerinde yaptıkları polis şiddeti Gezi olaylarında ölen 5 gencin,12 kişini sakat kalması,8 bin kişinin işkence görmesini kim yaptırdı,diye bir soran yok?

Roboski de 34 Kürt vatandaş askeri savaş uçaklarıyla 20  ay önce katledilmedi mi?

Edildi.

Bunların failleri niye açıklamıyorsunuz veya bunları yazmıyorsunuz, Mısır da ölenlere gösterdiğiniz öfkeyi Uludere vahşetinden niye  esirgiyorsunuz?

Gezi olaylarından sonra AKP’e   sürek avına başladı ve geziye katılıp ta polis veya medya kamerasına takılanlar hakkında, operasyonlar hız kesmeden sürüyor..Hatta bazı sanatçılar Mehmet Ali Alabora başkentin belediye başkanı tarafından tehdit edilerek, Silivri’ye gönderilmeli diyerek sosyal hesabından kampanya başlatıp linç kültürüne dönüştürdü,şimdi Mehmet Ali Alabora korumayla dolaşıyor.

Gezi olaylarına destek veren sinema ve tiyatro sanatçılarını birden bire “esrar keş” ilan etmeleri ve operasyon düzenleyerek göz altına almaları, sıradan bir operasyon olmasa gerek!.

Başbakan da demedi mi Geziye destek verenlerin ümüğünü sıkacağız,diye.

Yine kamu sektöründe çalışan ve gezi olaylarına katılan 300 kişinin işine son verildiği haberleri çıkıyor gazetelerde.Tekzipte edilmiyor bu haberler.

Gezi olaylarıyla Mısır da askeri darbe katliamını çok nefis bir yazıyla yorumlayan Taraf gazetesi yazarlarından Erol Koç şöyle anlatıyordu 17 ağustos 2013 tarihinde Strateji köşesinde:”Benim taksimdeki vahşetim daha kabul edilir bir vahşettir;Mısırda ki ise,kabul edilemez bir vahşettir” diye. Okumayanların bu yazıyı okumalarını hararetle öneririm.

Bir başka sıkıntı bizim medyamızda eğer siz Mısırdaki askeri darbeyi ve katliamı Erdoğan veya onun dalkavukları gibi yazıp,söylemiyorsanız yandınız siz darbecisiniz.Bunlar yeni bir şey değil;Başbakanın Suriye politikasını eleştirdiğimizde de, siz Esad’ın katliamına destek çıkıyor diyerek kendisi gibi düşünmeyenleri, vatan haini ilan etmiş,meydanlarda anlatmış,televizyon kanallarında da teşhir etmişti Erdoğan..

Ülkenin orta doğu politikasında geldiği yere bir göz atalım; Suriye de mezhepçilik yaptığı neredeyse ayyuka çıkmış ve bir algı meydana gelmiş durumda..

AKP’nin ilk dışişleri bakanı emekli diplomat Yaşar Yakış,Türkiye’nin orta doğu politikası bir mezhepçi olarak algılanıyor ve çokta yaygın bir kanı,diye açıklamaları yandaş medyanın dışında diğer gazetelerde geniş haber oluyordu.

Benim bir önerim olacak bunun tartışılması ve sonuçlandırılmasını istiyorum,medya özgürlüğü ve ülkenin demokratikleşmesine, saydamlığına çok büyük katkısı olacağını düşünüyorum.

AKP’nin Eylül ayında açıklayacağı demokratikleşme paketinde bildiğim kadarıyla yer almadığı için önewriyortum:

“Tüm gazetelerde ve televizyon kanallarında çalışan medya mensuplarının maaşlarının açıklanması,buna ek olarak yine tüm ticaret ve sanayi oda yöneticilerinin,işçi ve memur sendikalarında görev yapan sendikacıların,bir sefer daha yazdım ama yine dile getireyim; yargıçların ve generallerin maaşları kamuoyuna açıklanmalı!.”

Bu kesimlerde çalışanların ve görev yapanların maaşları açıklansın, inanın ülkede dudak uçuklatan rakamlarla karşılaşacaksınız ve inanmayacaksınız?Erdoğan için ölmek isteyenler ve onun için bedel ödemeyi göze almak isteyernmlerin neden böyle can siper oldukları ortaya dökülecek.

Benim bu konuda 25 yıl çalışıp emekli olmuş bir işçi emeklisi olarak sendikaya ödediğim aidatlar ve sendikacının aldığı paraları ortaya koymuştum bundan 16 yıl önce; sendikacılar beni neredeyse linç edeceklerdi eğer eli kalem tutan biri olmasam ve ulusal  medyada dostum Mehmet Altan bana destek çıkmasaydı.

Siz merak etmiyor musunuz,devletin el koydu gazetesinde ve televizyon kanallarında çalışan,program yapan,patronunun işini takip edip iktidara güzellemeler çeken kişilerin aldıkları paraları?

Bu yazar ve televizyoncu geçinen gazeteci besleme tayfasının, bir gün olsun 11  yıldır iktidar da olan AKP’ye ciddi bir eleştirisini duydunuz mu; veya okudunuz mu?

Hiç görülmüş mü medya tarihinde bir ülkede ulusal yayın yapan; bir gün 8, bir başka  gün 5 gazete aynı manşetle çıkıyor?Buna tesadüf pişti oldu diyebilinir mi?

Şimdi gazete manşetleri, gazetelerin yazı işleri toplantısından değil,Ankara dan belirleniyor!..

28 şubatta da Genelkurmaydan belirlenirdi.

Artık Başbakan Erbakan’ın fabrika ayarlarına döndü ve 28 şubatın rövanşını almaya çalışıyor!.

Bunu destekleyen gazetecilere bize biat et;  düşünsel derinliğin,meslek ilkelerine bağlılığın çok önemli değil,yeter ki karalama ve yaftalama yeteneğin olsun“katıl bize sür karayı al parayı” diyorlar.

Öyle değil mi?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums