Başbakanım, yargıçların ve generallerin maaşları ne kadar?

  • 14.08.2013 00:00

 Gündeme pek gelmeyen ve üstünde durulmayan konulardan biri de;yargıçların ve askerlerin maaşı,  nedense hiç kimsenin umurunda olmayan konuyu yazalım dedik.

Yargıçların,generallerin maaşını kendilerinin ve maliyenin dışında kimse  bilmiyor..

Generallerin ve yargıçların maaşlarının açıklanmasını faiz lobicileri,Yahudi diasporosu ve darbeci güçler mi,açıklattırmıyor yoksa?

 İleri demokrasiye geçtik diyen Başbakanımızı da, pek ilgilendirmediği gibi; bizim ana ve yavru muhalefetimizin yanında,sivil toplum örgütlerimizin de ilgi alanın dışında kalırken,merkez medyamızın da pek dikkatini çekmiyor.Başbakan konuşmuyor ya…

Yargıçlar ve generaller çok veya az alıyorlar bunun peşinde değiliz imtiyazlılığa karşı çıkıyoruz;Türkiye bir hukuk devleti yazıyor ya anayasasında, yasaları da yargıçlar uygulattırıyor ya,onun için gündeme getirelim dedik!.

Eskiden askerlerin maaşını bilmezdik AKP iktidarıyla da yargıçların maaşını da öğrenemez olduk..İleri demokrasiye geçtik ya..

Böyle bir ülke var mıdır acaba; Cumhurbaşkanın,başbakanın ,bakanlarının ve  milletvekillerinin maaşlarını bileceksiniz ama yargıçların ve generallerin maaşlarını bilemeyeceksiniz!.

AKP’nin kuruluş bildirgesinde üç “Y” si vardı ”yoksulluk,yolsuzluk ve yasaklar”,diye ballandıra ballandır anlatırlardı ama şimdi bu üç “y” i unutmuşlar, hatırlamak bile  istemiyorlar?Bu üç ‘y’ kızardı.

Başbakan demokrasinin namusu sandık diyor seçimi önemsiyor ama demokrasinin vaaz geçilmez ilkelerinden biri de “denetim” olduğunu aklına bile getirmiyor.

Denetimin olmadığı yerde saydamlık olur mu? Olmaz.

Ne olur peki?

Yozlaşma.

Demokratik bir ülkede yargıçların ve generallerin maaşını açıklamayan başka bir ülke var mı yeryüzünde?Herhalde yoktur.Bu da Başbakanın kırmızı çizgisi olsa gerek!.

Demokrasinin başka bir ilkesi nedir?

Katılım.

Yüzde 10 seçim barajını kaldırmıyor Erdoğan ve birde ona payanda olan MHP.

Gerekçeleri ise;siyasette istikrarın bozulmaması için istiyorlarmış ;seçim barajı yüzde 5 veya daha düşük olursa  ülke koalisyonlarla yönetilir ve siyasi istikrar bozulur,ülke dekaos ortamı doğarmış.

Demokrasi homojen toplum yaratan, çoğunluğa uyulması gereken ve çoğulculuğu yok sayan bir sistem midir?

Batı da  koalisyonlarla ülkeyi yöneten  hükümetleri nereye koyacaksınız?

Siyasette istikrar arıyorsunuz da peki; ya temsilde adaleti nasıl sağlayacaksınız?

2002 seçimlerinden barajı iki parti geçti ve tam oyların yüzde 48’i çöpe gitti, AKP’nin aldığı oy da yüzde 34’idi ve yüze 34 ile AKP’e parlamentonun yüzde 65’ne sahip olmuştu.

Bu temsilde adalet mi?

Çağdaş bir demokrasiyi içselleştirenler açısından;bu seçim barajı bir oy hırsızlığıdır bunun başka hiçbir tarifi yoktur ve  anti demokratik bir uygulamadır.

Seçim barajı çok sesliğin önünü kesiyor ve demokrasinin çoğulculuk kavramını parlamentoya yansıtmıyor.

Eğer bu oy çaldıran seçim barajı olmasa,birey olarak  parlamentoya girecek bir milletvekili ,çoğunluk sayısı olmasa bile yapacağı demokratik çalışmaları; bir sesle seçmenlerin kararında etkili olma şansı çok yüksek hem de bu çağda;AKP’ye biat olmuş merkez medya teslim olsa da;bir milletvekilinin sosyala medya da atacağı bir twet veya mesaj ile ortalığı toz duman eder.

Şeffaflığın olmadığı yerde ne temsilde adalet olur ne de adil bir gelir dağılımı.

Bütçeyi Sayıştay denetiminden kaçıran, yoksulun temsilcisi olduğunu söyleyen başbakan ;şimdi de yerel seçimlerde Belediyelerin seçimlerde yapacağı harcamaları Sayıştay’ın denetiminin dışında tutacakmış. İleri demokrasiye geçtik ya..Böyle bir denetim ve temsilde adaletin olmadığı yerde hangi huzuru ve barışı sağlayacaksınız?Darbecilerdi ama  böyle bir keyfi uygulamayı; askeri darbeler döneminde bile görmedik haklarını da teslim edelim.Bize bunu Cumhuriyet tarihinde seçimle iş başına gelmiş Erdoğan yaşattı, bu birinciliği de ona teslim edelim.

Gelir dağılımı adaletsizliğinin doğurduğu sonuçlara bir göz atalım:

·         Forbes Dergisine göre;2003 yılında dolar milyarderi Türkiye de 4 iken bu sayı şimdi 44 de çıkmış.10 yılda dünyada dolar milyarderleri 3 kat Türkiye de ise 10 kat artmış.Dolar milyarderlerinin sayısının artması iyi ve ülke zenginleşiyor da, bu da güzel ama gelir dağılımına yansımıyorsa; yumurtlamadıktan sonra Karga da benim tavuğum..

·         Türkiye de en üst gelir gurubuyla en alt gelir gurubu arasında alım gücü tam 8 kat..Bu AB’liği ülkelerinde ise bire üç gözüküyor.

·         Türkiye dünyada gelir dağılımı bozuk 5 ülkeden birisi.

·         Ülke ekonomisinin yüzde 48’i kayıt dışı.

·         12 milyon insan yoksulluk içinde ve  günde 2 dolar ile geçiniyor

·         1 milyon insan ise açlık sınırına dayanmış günde 1 dolar ile hayatını idame ediyor.

·         Yılda iş kazarlında bin işçi ölüyor AKP iktidarında toplam iş kazalarında ölen işçi sayısı 10 bin 800, buna 2013 yılı dahil değil.Bu sene sadece 2013 Temmuz ayında 120 işçi iş kazalarında ölmüş.10 yıl öncesinde de iş kazaları ve ölüm oranları aynı sayılır.Değişen bir şey yok çünkü sitem aynı duruyor sadece hükümet değişti.İş kazalarında Avrupa da birinci,dünyada 3.sıradayız.

Adil bir gelir dağılımını ve gayri meşru işleri,iş kazalarını hukuksal bir denetimle sağlarsınız.

Demokrasilerde, yasama, yürütme ve yargı nasıl kuvvetler ayrılığının olmazsa olmazlarıysa;seçim,katılım ve denetim de demokrasiyi besleyen ve destekleyen kanallardır.

Evrensel hukuk demokrasinin ışığıdır,ışıksız demokrasi bürokrasinin cennetidir.

Devlet aklı evrensel hukukla bağlı kalmadıkça o devlet adam olmaz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums