Hamas ile görüşenin El-Kaide’de yakasına yapışır

  • 3.08.2013 00:00

 İnternette haber sitelerini turluyorum bir de ne göreyim, insanı  insanlığından utandıracak bir vahşet görüntüsü dolaşıyor insanın tüyerini ürperten, hemen hemen her sitede yayınlanıyor.. Terör örgütü El- Kaide’nin desteklediği El Nusra örgütünün Suriyeli Kürtlere yaptığı vahşet videosunu  tıklıyorum ama tamamını izleyemeden kapatıyorum, bunu yapan insan olamaz diyerek içim fenalaşıyor, çoluk çocuk,kadın demeden savunmasız insanlara bir katliam yapılıyor,çocuk cesetleri boş arazide yatıyor bostan tarlasında yatan karpuzlar gibi hepsi kurşuna dizilmiş,kurşunlanmasını da amatör bir kamerayla çekmişler tam seyredemeden bu aşağılık alçak saldırıyı  yüreğim kaldıramıyor ve kapatmak zorunda kalıyorum. Bu kanlı vahşet görüntüsünü kimseye de tavsiye etmem seyretmesi için hele bu görüntüyü seyreden çocuğun travma geçirmemesi imkansız, çocuklar şöyle dursun,sağlıklı insanın psikolojisini bozuyor insan dakikalarca  kendine gelemiyor.

Bu görüntüyü izleyince aklıma 2002 yılının 11 Eylül de El-Kaide örgütünün ABD ‘deki ikizler kulesine uçaklarla yaptığı saldırı gözümün önünde canlandı,o saldırıda da bu kulede çalışan insanlar kulelerden kendilerini aşağı attıklarını seyretmiştik ve bu saldırıda 3 bin 500 ,ABD vatandaşı bu El-Kaide terörden hayatını kaybetmişti.El-Kaide artık beynelmilel bir örgüt olarak dünyaya nam salarken,dünyanın en güçlü ülkesinde bile şaşkınlık yaratmıştı.

Bu saldırı dünyanın günlerce şöyle dursun haftalarca gündemini almış,çok yönlü tartışmalarını  da beraberinde getirdi ve EL-Kaide örgütünü ne kadar tehlikeli ve güçlü bir örgüt olduğu tartışılmaz vaka olarak görülmüştü.

Peki bu EL-Kaide örgütü nasıl doğdu,nasıl ortaya çıktı kim bunu güçlü bir örgüt haline getirdi ve İslam dini adına bu kanlı saldırıları yaparken günden güne güçlenerek, bu duruma nasıl geldi hiç bunun arka planı gündeme getirilip ortaya çıkartılmadı.

Kim El-Kaide’yi kim yarattı ve böyle  güçlü hale getirdi biliyor musunuz? ABD.

El Kaide örgütünün doğdu tarih 1979 yılında Sovyetlerin Afganistan’ı işgal etmesiyle Kızıl orduya karşı, Afganistan dağlarında savaşacak , hem de İslam adına savaşacak ve Afganlı Müslümanlardan ve tüm dünyadaki Müslümanlardan destek görecek, böyle silahlı bir örgütü ABD kurdurdu ve tam 3.5 milyar dolar harcadı El-Kaide’ örgütü için.Bu itirafı Fransa’da bir televizyon kanalına konuşan bir ABD ataşesi söyledi İkiz kulelere saldırıdan sonra.Sovyetler dağıldı ama El-Kaide günden güne güçlenerek neredeyse beş kıtada ses getiren terör eylemleriyle tüm masum insanların korkulu rüyası olmaya devam ediyor.

ABD Pakistan’da bir operasyonla El-Kaide’nin lideri Usama Bin Ladin’i ve örgütün üst düzeyinde olan üç beş kişiyi, bir eve yaptığı operasyonla öldürdü ama bu örgütün varlığını yok edemedi.Şuan orta doğunun en güçlü organize olmuş, bütün İslam ülkelerden destek gören bir örgütü komunda El-Kaide.Terör örgütlerine  destek verenler bu örgütten zarar görmez,diye bir  kuralı yoktur,terör örgütlerinin ahdi vefa duygusu olmaz,adı üstünde terör örgütü, kim kendisine engel çıkartırsa sıraya onu da kor.

Peki yukarıda sözünü ettiğim internette dolaşan videosunu  seyrettiğimiz kanlı eylemi kim yapıyor?El Nusra örgütü..

Bu örgütü kim destekliyor? El-Kaide..Peki bu El-Kaide terör örgütü Suriye’de nasıl taban buluyor ve  hangi ülkelerden destek görüyor, başta Türkiye olduğu iddiaları çok ciddi kanıtlarla ortaya konuluyor.

Hamas’ta bir terör örgütüdür ABD,AB,Japonya ve Kanada tarafında terör örgütü listesindedir.

Ama bizim Başbakan Hamas  ile parti genel merkezinde görüşmüş; görüşme gerekçesini de Hamas’ın seçimle geldiğini iddia etmişti ama BDP’yi de terör örgütünün meclisteki uzantısı ,diye de görüşmemişti.

Erdoğan Hamas ile görüştükten sonra Hamas’ı terör örgütü gören ülkeler,terör yeniden tanımlanmalı, diye yorumlar yapılırken; PKK terör örgütü mü,diye tartışmalar gündeme gelmiş,daha da ileri giderek 3 milyon insanı yönlendiren,işaret ettiği partiye ve kişilere oy verdittiren, desteklediği partinin parlamentoda temsil edildiği bir örgüt, terör örgütü olur mu,tartışmaları PKK lehine gelişme göstermişti.Hatta Başbakan Erdoğan katıldığı bir televizyon programında Almanya,Fransa ve İskandinav ülkelerinin, PKK’ya destek vermekle suçlamıştı.Ama Hamas örgütüyle neden görüştün sorusunun cevabını verememişti, hala da vermiş değil.

Suriye de Kürlere karşı savaşan El-Kaide örgütünün desteklediği ElNüsra örgütünün TC.den çok ciddi maddi ve manevi destek gördüğü iddialar medyada yenilir yutulur cinsten değil.

İşte  ciddi bir  iddia CHP Gaziantep Millet vekili Mehmet Şeker’den:”El Nusra,Türk çocuklarını cihat için götürüyor.Türk çocuklarını savaşa sokuyor.Yüzlerce Türk genci Suriye topraklarında hayatını kaybetti,diyor ve  Gaziantep’te benim bildiğim ve beni arayan 13 tane aile var,çocukları oraya gitti ve haber alınamadı.Suriye de iç savaşı körükleyen mezhep savaşını gündeme getirmek istiyorlar.Özgür Suriye ordusunun komutanlarının büyük kesimi Gaziantep’te oturuyor;Hollanda ve ABD büyük elçileri gelip bunlarla görüşüyorlar.PYD,Türkiye topraklarına ateş açmıyor ama El Nüsra açıyor.Yüzlerce Türk genci oraya  gitti sınırdan herkes rahat geçiyor bende gidip geldim.Türkiye Özgür Suriye Ordusu’na çok ciddi destek verdi.”Bu açıklamaları CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, 2 Ağustos 2013 tarihinde  Taraf gazetesinden gazeteci Güler Yılmaz’a yaptı.

Sınırlarımızda ve bölgemizde tam bir dinsel ve mezhepsel çatışmalar oluyor,Irak’ta sadece 2013 yılının son Temmuz ayına kadar tam 4 bin  mezhep çatışmalarından insan  ölmüş.

Böylesi sınır  komşularımızda mezhepsel,dinsel çatışmalar sürerken bizim Başbakanımızda; dindar nesil yetiştireceğiz,tek din diyerek,benim Reyhanlı da 53 Sünni vatandaşım şehit oldu,demesinin ne kadar tehlikeli bir düşünce olduğunu farkında mıdır? Bu ülkede milyonlarca Sünni olmayan Alevi vatandaşlarımızın yaşadığı aklına gelmiyor mu?

Gezi direnişiyle Erdoğan’ın dini otoriteleşmeye yöneldiği,özel hayat müdahale etmeye kalkıştığı tüm çıplaklıyla ortaya çıktı ve Avrupa Parlamentosu da aldığı kararlar Erdoğan’ı uyardı,Başbakan ne kadar tanımasa da, yeryüzünün demokrat kamuoyu AP’nun; bu kararını desteklemiş olmalı ki ABD, Gezi olaylarının üzerine  tam 19 defa açıklama yaptı AKP hükümetine uyarı babında; polisin orantısız güç kullanmasını demokratik teamüllere aykırı derken,BMÖ’de  Başbakan’ı uyarmaktan geri kalmadı.

Gezi olayları Türkiye’nin demokratik bir ülke olmadığını da ortaya çıkartırken,basın özgürlüğünün yok denilecek bir durumuna geldiğini..Gezi olaylarından sonra 80 gazeteci işinden oldu.

Mısır’da askerlerin seçilmiş Mursi’ye karşı darbe yapması demokratik yeryüzünde,Mursi’ye destek verilmemesi farklı yorumlara neden oldu;buna bizim Başbakanın politikası ve Gezi olaylarıyla  değerlendirilerek:”Dini referans alarak meşru zeminlerde siyaset yapan partiler, demokrasiyi bir yaşam biçimi seçmiyorlar,atlama tahtası olarak  görüyorlar; demokrasinin evrensel değerlerini sandıktan aldıkları çoğunluğun kararıyla, temel hak ve özgürlükleri yok sayarken,silahlı İslami örgütlerle de ittifak yapıyorlar” diye çok ciddi analizler yapıldı..

Erdoğan’ın Haması ile görüşmesi ve Mursi’nin Müslüman kardeşlerin radikal İslami kanadının siyasetine ağırlık verdikleri,muhalefeti yok saymaları diyalog ve mutabakat görüşmelerine yanaşmamasını örnek gösterdiler.

Bu gelişmeler,değerlendirmeler,olaylar ve sorunlar yumağında olaylara daha detaylı ve demokratik hukuk çerçevesinde ele almalı bizim hükümet; yoksa iftar sofralarında yapılan hamasetin dış politikada yeri yok.

Hamas ile görüşenin ve El-Kaideyle ittifak yapanın komşusu olmadığı gibi,selamını da lan olmaz,izole ederler dış dünya da.Biz bunu yaşamıyor muyuz şuan dış politikada?.                                                                                                                                                                                                 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums