SEN GÖRMEZSEN UEFA GÖRÜR

  • 27.06.2013 00:00

 Gezi Direnişi bir şeyi daha gösterdi gayri meşru işler ve insan hakları ihlaller bir ülkenin içişleri olmadığını herkesin buna uymak mecburiyeti olduğunu kanıtladı; bu çağı okuyamazsanız daha  çok şey öğrenecek ve diz kırarak selam vereceksiniz!.

İçeride doğru diye savunduğunuz veya aldığınız kararlar yeryüzünün kararlarıyla örtüşmüyorsa böbürlenmenin bir anlamı yok ve madara oluyorsunuz.

Sizin şike yok demeniz veya bir gecede şike cezalarını yok saymanız, uluslar arası organizasyonlarda belirleyici olan kurumlar kirli çamaşırlarınızı ortaya döküyor.

İnsan hakları konusunda  Avrupa İnsan Hakları (AİHM) ,Avrupa Parlamentosu (AP),AB’liği ve BMÖ gibi kuruluşlardan gelen uyarı ve kararları; ben çoğunluğun temsilcisiyim hukuku tanımam,temel hak ve özgürlükler,çoğulculuk neymiş dediğinizde;  perim perişan ediyorlar,Gezi olayları da bunu anlayana gösterdi ama ne kadar anladılar bunu da zaman gösterecek..

İşte UEFA’nın iki büyük kulübümüz Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı uluslar arası yarışmalardan Beşiktaş’ı 1 yıl Fenerbahçe’yi de 2+1 yıl men etti.

Uluslar arası kurumların kararlarını yok saydığınızda birden cin çarpmışa dönüyorsunuz.

Dünya Futbol kuruluşu (FİFA) ve Avrupa Futbolunu organize ve temsil eden (UEFA) üç karar üzerine ortak bir mutabakata vardılar ve sıfır tolerans olarak,bu kararları aldılar:”Şike,Doping ve Irkçılık” olarak.Üçü de insanlığın yüz karası, haksızlık ve emek hırsızlığını siz çoğunluk üzerine bunu yok edemezsinizi,dedi, UEFA.

Bize göre artık zamanı geldi de geçiyor,burada cinsiyet,din ve mezhep konusunda da bir karar alınmalı.

Çıkın UEFA’nın bu kararlarını tanımıyoruz deyin ve çoğunluk benim arkamda,UEFA’nın bu kararlarını geri iade edin ve benim Parlamentomun kararı var,diyerek gerekçelerinizi söyleyin.. bizim ülkemizde şike varda;Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan niye bilmiyor,diyerek mitingler düzenleyin..

Düzenlediğiniz mitinglere bindirilmiş kıtalardan oluşan on binleri taşıyın,nasıl olsa taşımada bir sorununuz yok; kamunun ve belediyenin bütün toplu taşıma araçları emrinizde; yandaş medyanızın televizyon kanalları bir anda en az 14 tanesi canlı yayına geçer,yazılı medyanızın ana merkez gazeteleri de ortak manşet atar ve yüzde 50’de oyumuz arkamızda dersiniz, bu kararlı kararınızdan belki UEFA vaaz geçer belli mi olur korkar,bu kadar kitleyi görünce hele de destan yazan polisinizin hünerlerini de biliyor!.

Doğru ulusal olan değil evrensel olandır.

Zor ve çoğunluk olan oyunu bozamaz hukuksal bir haklılığı varsa geçerli.

Değişen dünyanın almış olduğu karalarına ters gelen bir karar aldığınızda ortada adamı piç gibi bırakırlar.

Sahi siz bu şikeyi bir gecede parlamentodan geçirmediniz miydi; tüm partiler ortak hareket ederek,bu kararınız ve milli iradeniz ne olacak?

Ama sizin söyleyecekleriniz belki iç piyasada prim yapar, Gezi direnişiyle sokaklara dökülen kitlelere demedeniz mi;bunlar dış güçlerin faiz lobilerinin oyununa gelen mihraklar,diye.

Çıkıp söyleyin Türkün Türkten başka dostu yoktur, bunlar ülkenin kalkınmasını istemeyen  Faiz lobisinin yan örgütü olan futbol mafyasının da kolu olan UEFA’nın tezgahı deyin, uluslararası komplocuların UEFA’ya aldırdığı  karalardır,bizim parlamentomuzun tüm partilerle aldığımız karar var,diye yaftalamalar yapın etrafınıza ve yandaş medyanıza da sipariş verin,bir şeyler üretir yalandan kim ölmüş.

Ey yumurtaya can veren Allah..

Gezi direnişine katılan ve polis şiddetinden kaçarak camiye  sığınan gençler içi Erdoğan demedi mi;cami de içki içtiler,diye..

Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.

UEFA’nın şike üzerine almış olduğu kararları Başbakanımıza bir ilk yaşattı;UEFA tarihinde ilk defa böyle bir ceza veriyor bir ülkeye, o da Türkiye, bu birinciliği  hem de ileri demokrasiye geçtiğimiz dönemde verdi.

 Futbol adaletsizliğiyle ortaya çıkan kararların başka bir benzeri ileride;temel hak ve özgürlüklerde karşımıza neler çıkacağının bunlar habercisi,hedef alarak 4 kişiyi öldüren, 9 kişinin gözünü çıkartarak kör bırakan, 650 kişiye işkence yapan,bin kişiyi yakın insanı göz altına alan,on binlerce insana gaz bombası,kimyasal su ve biber gazı sıkan,terör estiren  polise destan yazdı derseniz,bunun hesabını içeride vermeseniz bile, dışarıda sorarlar bir gün  adama.

Küresel dünyanın kurumlarının aldığı kararlar; insanlığın suç saydığı,insan haklarının ihlal edildiği yerde;ülkeler ciddi radikal bir kararlar ve bu karaları yeryüzüyle örtüşmüyorsa;sizin kararlarınızı yok sayıyor ve müdahale ediyor;hele de siz bu kararı alan organizasyonlara ve kurumlara üye iseniz,mazeret üretmeniz ve pazarlık etme  payınız  hiç  yok.

Artık Türkiye Küresel dünyada 76 milyonluk bir ülke değil,76 hanelik bir köydür.

Milli ve geleneksel değerleriniz çağsal dünyanın evrensel hukuk  kararlarıyla kesişiyorsa bir anlamı var, yoksa yurtta ve dışarıda bertaraf ediyorlar.

Size oy veren milyonları meydanlara çıkartsanız bile UEFA’nın kararlarını değiştiremezsiniz,bunu bir gün insana haklarında da göreceksiniz sn Başbakan.

Hiçbir zaman çoğunluk her şeyin doğrusunu yapmaz,bireysel haklar da çoğunlukla da yok edilemez.

UEFA’nın almış olduğu kararları bu doğrultu da okursanız ülkemiz ve bu ülkede yaşayan insanlar için çok hayırlı bir iş yapmış olursunuz.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums