Roboski Ankara’dan gözüküyor mu?

  • 28.12.2012 00:00

 Başbakan, 28 Aralık 2012 neredeyse bir yıla yaklaşan savaş uçaklarıyla  34 Kürt vatandaşlarının vahşice katledildiği,ölenlerin her uzuvlarının etrafa  dağıldığı  yer için; Uludere deyin, Roboski demeyin PKK’nın diliyle konuşmayın demiş,AKP  genel merkez binasında yaptığı;doğu ve güneydoğu milletvekillerine ve il başkanlarına..Başbakan kendisi de bizim partimiz için “AKP”’e demeyin Ak Parti, deyin diye de basını uyarıyor.

Niye Roboski demeyin diyor Erdoğan,Roboski  Cumhuriyetle asimile edilmiş ismidir de ondan.. Başbakan da bu asimile edilmiş isimlerin adlarının değişmesini istemiyor..Ama Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Bitlis’in Güroymak ilçesini ziyarette kendini karşılayan ilçe halkına:”sevgili “Norşin”liler  diyerek Kürtçe ismiyle hitap etmişti halka.

Roboski katliamı nasıl olmuştu;kısa bir hatırlatmayla konuya girelim..

16’sı çocuk 34 insan sınır ticaret denilen katırlarla sığara kaçakçılığı diye adlandırılan ve bu yıllarca yapılan bir rutin iştir doğu ve güney doğu da yapılan.Bu 34 kişiyi PKK’lılar sanıp savaş uçaklarıyla katlettiler ve on iki saat basın bu vahşeti gizledi;bilgi çağında devlet sırrı diye bir şey yok,yabancı ajansların haberin vahametini açıklamasıyla olay ortaya çıktı,bu saate kadar hiçbir  haber kanallarının haberi es geçmesi ve bir yetkilinin açıklama yapmaması manidar olsa gerek!..

Peki bu Roboski katliamı ilk defa mı oluyor Cumhuriyet tarihinde? Yok.

Cumhuriyet Tarihine bir göz attığımızda onlarca böyle “devlet terörünü” görürüz.

Biri tanesi Başbakanın da dilinden düşürmediği ve ilk defa devlet geleneğimizde olmayan,devlet adına özür dilediği ”dersim olayı” ..Dersim de ne olmuştu? Tarihi ismi “dersim” ama asimile edilerek unutturulmak istenen ismi ise ”Tunceli”..  Dersim olayında tam elli bin kişiyi devlet mağaralarda fare gibi zehirleyerek, hatta kurşun sıkmaya gerek yok,diyerek katliama katılan erlere sopayla öldürün emrini vermişler.İşin tuhaf yanı Başbakan Dersim katliamından  dolayı devlet adına özür diliyor,Van’ın Özalp ilçesinde 33 vatandaşın kurşuna dizilmesi tarihe Muğlalı Mevlit paşa katliamı olarak geçen bu konuda, yaraların silinmesi için bir çaba gösteriyor ama kendi döneminde işlenen devlet terörü konusunda,kırk dereden su getiriyor.Maraş Katliamının yıl dönümünde bu katliamı protesto etmek isteyenleri de şehre sokmuyor,AKP’e hükümeti.

Roboski de ölenlere tazminat ödüyor,tazminat ödemek suçu kabullenmek olmuyor mu hukukta!.. Devlet adına özür dilemediği gibi Başbakan bir de; bu katliamı gerçekleştiren kuvvet komutanlarına teşekkür ediyor,ölenler ölümü hak etti dercesine..

Peki bu Roboski katliamının suçluları neden ortaya çıkartılamıyor?

Olay yargıya intikal etmiş,idari soruşturma devam ediyor,TBMM araştırma komisyonu da çalışmalarını sürdürüyor,diye inandırıcılığı olmayan bir mazeretle geçiştirmeye çalışıp aklınca;AKP hükümeti bu tüyler ürperten olayı unutturmaya çalışıyor ama mızrak çuvala sığmaz.

Ben komisyon çalışıyor deyince hep aklıma ANAP’ın kurmaylarından Adalet Bakanlığı da yapmış Oltan Sungurlu’unun bir televizyon kanalında  samimi itirafı geliyor..

Sungurlu:”Eğer bir olayı çözmek istemiyorsa devlet onu komisyona havale eder” demişti.

Hani Roboski, Erdoğan’ın tabiriyle Uludere olayı Ankara’nın dehlizlerinde kaybolmayacaktı?

Gerçi Erdoğan Hırant Dink cinayeti için de,bu sözü vermişti ama Dink cinayetinin sürecinden çok önemli görevde bulunanlar ödüllendirildi,bunlardan biri obsudmanlıga getirilen kişiyi hatırlatalım,bir de Dink cinayetinin işlendiği tarihte; İstanbul da görevde olan Vali ve Emniyet müdürlerinin şimdi nerede olduğuna  bir göz atalım;emniyet müdürü vali oldu vali de milletvekili,bu örnekler  her şeyi açıklamıyor mu? Söz verilen ve sorulan soruların karşılığı bumu olmalı, bu mantık devlet adına işlenen terörün ödüllendirilmesi olmuyor mu?

Bir başka gündemden düşmeyen ve Roboski,Maraş katliamı,cezaevlerine düzenlenen ve adına da huzur operasyonu dedikleri cinayet kadar önemli olan,Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın şaibeli ölümü ve bir türlü açıklanmaması,başlı başına bir devlet skandalı.

Özal’ın ölümü kapatılacak neden derseniz;çünkü bu ölüm sıradan bir olay değil, eğer  ölümünün zehirlenmesi kesinleşir ise,bu ülkeye gelen hiç bir yabancı konuk devlet erkanının vereceği yemeğe iştirak etmez.Kendi Cumhurbaşkanını öldüren beni fare gibi zehirler ,diye endişeyi taşıyacaklardır, haksız da değiller…Bu bir komplo teorisi değil..Bu tezi mi doğrulayan açıklamalar var;bir kuvvet komutanına ait olan “darbe günlüklerinde” geçmiyor mu, o dönemin Genel kurmay başkanının zehirleneceğini hatta genel kurmay başkanı evinden sefer tastı ile yemek getirdiğini,medya çarşaf çarşaf yazmadı mı,Getirdiğini de o genelkurmay başkanı açıklamadı mı,bu haberleri teyit etmedi mi?

AKP’nin 2012 transfer yıldızı AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’ta katıldığı televizyon programlarında ve toplantılarda demiyor mu; Özal’ın ölümünün üzerindeki sis perdesini aralanmadıkça hiçbir faili meçhul cinayeti çözemeyiz, diye.

Başbakan rasyonel muhalefet edenlere ve düşünce adamlarına kulak vermeli yoksa gidişatı siyasi olarak ve ülke geleceği açısından  tehlikeli sularda yüzüyor.

Eğer her demokratik eyleme katılanları terör örgütü ile ilişkilendirir,muhalefete karşı ODTÜ’de olduğu gibi tahammülsüzlüğünü devam ettirirse,bunu kabullenmek mümkün değil..

Erdoğan kendisi de katıldığı bir televizyon programında demiyor mu;beni de dinliyorlar,devlet içindeki derin güçler yok edilemedi,diyor..O zaman bu derin devleti etkisiz hale kim getirecek?

Onun için Roboski katliamı çok önemli ve bir kırılma noktasıdır,biran önce bu katliamı işleyenleri ortaya çıkartmalı ve yakınlarından da özür dilenmelidir.

Erbakan,da “derin devletin sulieti olan Susurluk olayına “fasa fiso” Susurlukta yakayı ele veren derin devletin ortaya çıkartılması için sokağa dökülen insanlara da bunlar “gulu gulu” dansı yapıyorlar “mum söndü oynuyorlar” demişti ama 28 Şubat darbesiyle al aşağı ettiler..Roboski istismar edilmiyor sayın Başbakan siz üstüne gitmiyorsunuz ve bu katliamı işleyen komutanlara teşekkür ederken,savaş uçaklarıyla bombalayan komutana da genel kurmay madalya takıyor.

İlginç olan bu ülke de devlet adına ölürseniz yas tutuluyor,devlet öldürürse eğlence düzenleniyor,28 Aralık Roboski katliamında İstanbul da yılbaşı eğlencesi düzenlenmedi mi,havai fişekli.34 askerin  PKK ile çatışma da ölmesi şöyle dursun trafik kazasında ölseydi, yılbaşı eğlencesi  düzenlenir miydi?

Sayın Başbakan Ankara’dan Roboski yi göremiyorsanız,bir de Susurluktan deneyin!..

Derin devleti etkisiz hale getirmek,Robosk’yi aydınlatmak demokratikleşmeden geçiyor!..

                                               

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums