Birgün tren geç kalacak

  • 24.10.2012 00:00

 Amerika’da 1890 ‘ların popüler filmlerinden biri,göl kıyısında suya  girmek için soyunan iki kızı konu alıyordu.Kızlar,kendilerini çıplak gösterecek son giysilerini çıkartacakları anda,hemen arkalarından bir tren geçer ve kızların görüntüsü tamamen kapanır.Tren geçtikten sonra kızlar gölde yüzerken görülür ve film biter..Bu film,ülke çapında büyük ilgi toplar,haftalarca gösterilir..Anlatılanlara göre,yaşlı bir çiftçi,haftalarca her gün gelip bıkmadan izler bu filmi.Bir gün sinema salonunun sahibi sorar yaşlı adama:”söylesene ihtiyar,her gün aynı filmi gösteriyoruz;aynı kızları,aynı treni ve aynı gölü;ama sen her gün gelmeye devam ediyorsun”?Yaşlı çiftçi cevap verir:”Biliyorum evlat,ama o tren günün birinde elbet geç kalacak” der yaşlı çiftçi sinema sahibine.

Amerikalı yaşlı çiftçinin bir gün trenin geç kalıpta göle çıplak girmek isteyen kızları göreceğini, umut ederek beklediği gibi..

Bizde Kürt sorunun çözümü konusunda bir beklenti içinde her gün bir umutla yatıp kalkıyoruz.

Başbakanın güvenlik politikasının dışında  Kürt sorununun çözmeye yönelik bir yol haritasını bilen var mı,varsa bizde öğrenelim..

Kürtlerin ortak mutabakatı olan ve olmazsa olmazlarının arasında birinci sıraya aldıkları ”ana dilde eğitim” konusunda Başibakan da ana muhalefette kabul etmiyor…

Etmediği gibi akıla mantığa  sığmayan,dünyadan bihabersiz de açıklamalar yapıyorlar; gerek Ak partililer gerekse CHP ve MHP’liler.Ana dilde eğitim ülkeyi bölermiş..

Güney Afrika’da 13  dil de eğitim veriliyor ve ülke bölünmüyor.İsveç isterse bir kişi olsun aile talep ettiği anda o öğrenciye ana dilinde eğitim veriyor.Kürtler için İsveç Kürtçe öğretmen yetiştirmek için okul açıyor.Biz ise Kürtçeyi  inkardan bölünüre geldik.

Dünyayı araştırıp tarayacakları yerde bizim  siyasilerimiz argo sözlerle ana dilde eğitim konusunda açıklamalarda bulunuyor.

Ana dilde eğitim  vermek “şeytana  uymak olur” diyor Ak parti milletvekili ve anayasa komisyonu başkanı..Şeytana uymak çok farklı yorumlanmaya açık lastik gibi her tarafa çekilebilir ama biz bu kadarını söyleyelim.Aynı kişi bir televizyon kanalında AB’nin ilerleme raporunu çöpe atacağım ama çöp yok burada deyip,yere fırlatıyor.Eskiden AB raporlarına askerler öfkelenirdi,şimdi Ak Partililer karşı çıkıyor,yer değiştirdiler ..

Şükür ki aklı başında dünyayı izleyen ve adil bir yargıdan ve temel hak ve özgürlüklerden bahseden bir anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç,AB ilerleme raporunu fırlatan kişiye ağzının payını veriyor tabi ki ,o zatın seviyesine düşmeden edebi bir anlamada,şöyle diyor Kılıç: ”yapılan övgüler cebimize koyarak,eleştirileri de,çöpe atarak görmemezlikten gelen bir lüksümüz asla olamaz…Önemseyip düzeltmeliyiz..Artık dünyada insan hakları bir ülkenin içişleri sorunu olmaktan çıkmıştır” diyor..

Böylesi sözleri bir hukuk adamından en üst yargı başkanından  dinlemek insanın yüreğini su serpiyor..

 Başbakanın ana dilde ve kendine değil de BDP’ye oy veren Kürtler hakkında söyledikleri iç barış,hoş görü ve diyalog açısından çok tahrik edici konuşuyor..20 Ekim 2012 tarihinde Elazığ konuşması  bir devlet adamının  yapacağı konuşma olamaz,diyecek kadar tehlikeli .Kendisine oy vermeyen Kürtlere Zerdüşt demesi,Ezicilerden bahsederken aşağılaması ,insanın aklı mantığı almıyor,eğer insan kulağıyla duymasa inanılacak gibi değil,Başbakan Erdoğan’ın son bir buçuk yılda yaptığı konuşmaları ,buna Aleviler için söylediklerini de katarsak..

İleri demokrasiye evet sınırsız demokrasiye hayır diyor Erdoğan Elazığ konuşmasının bir bölümünde..

Başbakanın hayal ettiği demokrasinin içinde muhalefet olmayacak,kuvvetler ayrılığı kuvvetler birliğine dönüşmeli,demokrasilerde dördüncü kuvvet olan medya da,Erdoğan’ın dalkavuk medyasına bezeyecek,yazarları da kendisinin tetikçisi olan köşe yazarları gibi yazıp çizecek…

Özgürlükler din,Türk ve Sünni üzerinden tanımlanacak,çoğulculuk değil,çoğunluk üzerinden toplumsal olaylar ve sorunlar değerlendirilecek,.

Kendisinin siyasetine müdahale eden silahlı ve sivil bürokratların üzerine gidilecek ama başkalarına işkence yapan polis şefleri terfi ettirilecek ..

Dersim olaylarından “devlette böyle bir gelenek varsa ben özür diliyorum” diyecek..

Kendisinin iktidarında 28 Aralık 2011 yılında savaşa uçaklarıyla Uludere de katledilen 34 Kürt vatandaşının ölümü üzerine,sessizliğe bürünecek,ölenlerin ailelerinden de özür dilemeyecek.

Afyon Kara hisarda askeri mühimmat deposunda patlamadan 25 asker ölecek bunu soran gazeteciler ve muhalefete ,öfke kusacak tehditler savuracak.

Başbakan  BDP’ye terör örgütünün uzantısı diyor,BDP ile kapıları kapatıyor,Öcalan  ve Kandile mesaj veriyor; bu kanı durdurmak için gerekirse İmralılıyla görüşülebilir,diyor.BDP’e her dört Kürt seçmenden birinin oyunu almış bir parti,BDP’yi devre dışı bırakarak Kürt sorununu çözmeye  kalkmak,parlamentoyu devre dışı bırakarak, PKK ile masaya oturmaktır bunun adı..

Başbakanın söylediklerinin Kürtlerde artık bu saatten sonra karşılığı yok,Suriye deki son gelişmeler ve Suriye Kürtlerinin kendilerinin bir statü kazanması,Ak Parti hükümetinin bütün planlarını alt üst etti ve PKK çok büyük bir güç elde etti.

Kürt Sorunu bir gün mutlaka çözülecek,PKK silah bırakacak  ama Terör bu ülke de biter mi;işte ben burada umutsuzum inşallah yanılırım..BU konuyu başka bir yazımda işlemeye çalışacağım.

Not:Bütün okurlarımın Kurban Bayramını kutluyorum..

                               

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums