SİNAN ATEŞ SUİKASTI AYDINLATILDIĞINDA…

  • 6.02.2023 07:59

Ne olmuştu hatırlayalım:

“Ülkü ocakları eski Genel Başkanlarından Sinan Ateş;30 Aralık 2022 Tarihinde Ankara’nın en işlek semtlerinden olan, ülkeyi yöneten siyasilerin ikamet ettiği ve mobesa kameralarıyla gözetlenen Çukurambar’da evinin önünde,  gündüz gözü motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırı sonucu katledilmişti…”

Sinan Ateş suikastının ardından bugüne kadar 18 kişi tutuklandı ama tetikçi olan Eray Özyağcı hala yakalanamadı.

Ayrıca  cinayetin  üzerinden kırk gün geçmesine rağmen Savcılık cinayetin azmettiricisi olarak gösterilen MHP’nin Genel Başkan Yardımcılarından  Semih Yalçın ve MHP Mersin milletvekili Olcay Kılavuz, hakkında hala harekete geçmiş değil…

MHP ise, bu cinayet hakkında iddialar karşısında “duyup ta konuşamayan hasta rolü” oynamaya devam ediyor.

Sezen Aksu’yu dilini koparmakla tehdit eden, sanatçı Gülşen’in tutuklanmasını  işaret eden,günde en az iki üç kere konuşan partili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu cinayet hakkında  ağzını bıçak açmıyor, cinayetle ilgili tek kelime etmiyor.

Adalet bakanı Bekir Bozdağ  ise Sinan Ateş cinayeti için sadece bir cümle söyledi ”yargı işliyor.”

Ya teröristlerin ayakkabı numarasına kadar bilen, toplumun can ve mal güvenliğinden sorumlu olan, muhalefete her ortamda parmak sallayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu;Sinan Ateş cinayeti konusunda ise, dut yemiş bülbüle taş çıkartıyor.

Sinan Ateş suikastı MHP’ye tarihinde yaşamadığı bir kâbusu yaşatıyor.

Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olarak gösterilen MHP, kendi çevresinden ve toplumun farklı kesimleri tarafından abluka altına alınmış durumda.

Sinan Ateş’in dayısı “yeğenimin katili mecliste” derken…

MHP’nin efsane Genel Başkanı Alpaslan Türkeş’in eşi Seval Türkeş,MHP’ye yönelik suçlayıcı açıklamalar yaptı…Ağır iddialarda bulundu; Sinan Ateş’i öldürenler Devlet Bahçeli’nin etrafında dolaşan, ne iş yaptığı belli olmayan, MHP’yi yöneten karanlık kişilerin işidir  diyordu.

MHP bu iddialar karşısında “sağır ve dilsiz.”

AKP iktidarında üç önemli siyasi cinayet işlendi;

Akademisyen Necip Haplemitoğlu, Hırant Dink ve Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi silahlı saldırı sonucu öldürüldüler.

Sinan Ateş cinayetinde ise bir fark var…

 Önceki üç cinayete ortak gösterilmeyen bir tepki gösterildi.

MHP’den ayrılan eski milletvekilleri, ülkü Ocakları başkanlıkları yapmış kişiler, “biz bu cinayetlere sessiz kalmasaydık, Sinan Ateş suikasta gitmezdi”, “buradan açıkça söylüyoruz Sinan Ateş cinayeti aydınlatılmazsa siyasi suikastlar devam edecek ve bize gelen haberlere göre, MHP’de 100 kişilik ölüm listesi dolaşıyor”,  diyerek, uyarıda bulunuyorlardı çıktıkları her televizyon kanalında…

Söylenen bu korkunç iddialara rağmen bugüne kadar hiçbir Savcı harekete geçmedi...

“Türkiye’de hiçbir dönemde siyasi cinayetler karşısında, Sinan Ateş cinayetinin aydınlatılması kadar üzerinde toplumsal bir mutabakat oluşmamıştı.”

Toplumda böylesi bir ortak tepkinin sonucu, Sinan Ateş cinayetine iktidar yayın yasağı getiremedi.

Kamuoyunun baskısı ve MİT raporu Erdoğan’ın elini güçlendirirken, MHP’de yayın yasağı isteyemedi.

Yoksa Bahçeli ortağına yayın yasağını ilk günden uygulatırdı.

MHP’nin dışında bütün partiler  hem Sinan Ateş’in ailesine baş sağlığı diledi,hem de bu cinayetin faillerinin ortaya çıkartılmasını sıkça tekrarlamakla kalmayıp,ülke gündeminden de  düşürmüyorlar.

Sinan Ateş cinayeti aydınlatılırsa devlet içindeki karanlık yapılar teşhir edilmiş olacak.

Sinan Ateş suikastı aydınlatılabilirse;1993-94 yıllarında Kürt sorununun çözümünü isteyen siyasilere, gazetecilere, yüksek rütbeli subayların ve öldürülen Kürt iş adamlarının faillerinin ortaya çıkartılması, kısaca tüm faili meçhullerin aydınlatılması gündeme gelebilir.

Sinan Ateş suikastından sonra tutuklanan ve arananların ortak adresi MHP’ye çıkıyor.

Çok açık ki devlet içinde hukukun denetimine girmeyen karanlık yapılar var.

Organize suç örgütü liderleri olarak bilinen, aynı zamanda MHP’nin mafya ayağını temsil eden,özel afla cezaevinden çıkartılan, muhalefeti tehdit eden Alaattin Çakıcı ve Kürşat Yılmaz’ın adamları bunlar herhalde.

Şüpheliler, hayatlarını uyuşturucu ile idame ettiren cinayetlere bulaşmış torbacı takımı.

Ateş cinayetinden tutuklananlar arasında 35 yıl ceza almış, beş yıldır sözde aranan teröristler var.

Her biri, birer suç makinesi adeta.

Ortaya çıkan tablo gösteriyor ki Sinan Ateş cinayeti aydınlatıldığında:

“Susurluk’ta suçüstü yakalanan “devlet-mafya-siyaset” üçgeninden oluşan, aydınlatılmayan ve  yarım kalan, uzantısı iktidar içinde devam eden,karanlık mafyatik yapıda aydınlatılmış olacak.

Bu 1995 yılından beri, her Cumartesi Galatasaray lisesinin önünde gözaltında kaybolan,faili meçhule giden  eşlerini, çocuklarını ve yakınlarını arayan Cumartesi Annelerinin  beklentisine de cevap verebilecek.”

Sinan Ateş cinayeti mutlaka aydınlatılması gereken siyasi bir suikasttir.

Bu arada konuya ilgi duyan okurlarıma,2006 yılında yazdığım ve bir kaç baskı yapan “Derin Devletin Kara Kutusu” adlı kitabımı anımsatırım.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums