BELEDİYE BÜTÇESİNE ÇÖKME OPERASYONUDUR…

  • 26.12.2022 10:53

HDP’nin seçilmiş 59 Belediye başkanlarını hukuksuz bir şekilde üç yıl önce görevden alıp zindanlara atan, yerlerine kayyımlar atayan ve muhalefeti yok sayan, hukukun denetimine girmeyen bir iktidar vardı…

Aslında Perşembenin gelişi Çarşambadan belliydi.

Ama muhalefet kendilerine kadar uzanamayacağını düşünüyordu…

14 Aralık 2022 Tarihinde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na; “YSK üyelerine Ahmak dediği” gerekçesi ile “2 yıl 7 ay 15 gün siyaset yasağı ve hapis cezası” verdi.

Pek rastlanmayan bir şekilde “hakaret davası hapis cezasına dönüştü.”

İşin tuhaf yanı, YSK üyelerinin şikâyeti yoktu.

Saraydan gelen talimatla Mahkeme durumdan vazife çıkartmıştı.

Mahkeme kararının ardından İmamoğlu’nun çağrısı ile, 6’lı masada yer alan siyasi parti liderlerinin katılması ve destek vermesi sonucu; on binlerce insan Saraçhanede iki gün üst üste toplanarak, mahkeme kararını protesto etti.

Binlerce insan Mahkemenin İmamoğlu’na verdiği cezanın hukuki olmadığını, talimatla verilen siyasi bir karar olduğunu ve yargının da bağımsız olmadığını haykırdı.

Kamuoyunda yapılan araştırma sonucunda toplumun yüzde 71’i,İmamoğlu’na verilen cezanın siyasi olduğunu ve adil olmadığını düşünüyor…

Başka bir araştırmada ortaya çıkan  sonuç ise iktidarda olan AKP ve MHP seçmeni de, İmamoğlu’na verilen cezayı haklı bulmuyor.

“MHP seçmenin yüzde 52’si doğru bulmadığını, AKP seçmenin yüzde 36’sı da bu cezanın adil olmadığını” belirtmekte.

Artık İktidarın yargıyı siyasallaştırarak muhaliflerini bertaraf etmek için bir sopa olarak kullandığını tartışmak bile, abesle iştigal.

İktidar, artık sandıkta yenemediği rakiplerini, yargı yoluyla yasaklı duruma düşürerek, siyaset dışına itmenin yöntemlerini son beş yıldır uyguluyor.

HDP’li Belediye başkanlarını görevden alıp, hapislere atmak, yerlerine atanan Kayyımları atamak ve HDP’li milletvekillerini de, fezleke yoluyla meclisten uzaklaştırmaları ve onları da hapislere atmayı olağan hale getirdi. 

Erdoğan, Ekrem İmamoğlu’na ceza verdirmekle bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor…

İmamoğlu’nun cezasını istinaf ve Yargıtay onaylarsa; İmamoğlu hem belediye başkanlığından alınacak, hem de Cumhurbaşkanı adayı olamayacak. İmamoğlu uzun süre siyasi yasaklı durumuna düşecek.

Böylece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının koltuğuna AKP’li birisinin oturmasının, önü de açılmış olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesini İmamoğlu devir aldıktan sonra; Belediyenin bütçesinden iktidar yanlısı  yandaş medyaya, vakıflara ve dini cemaatlere her ay ortalama 900 milyon lirayı bulan, parasal yardımların yapıldığını belgeleriyle  açıkladı.

Hatta İmamoğlu bir dini vâkıfa belediye bütçesinden her ay 335 milyon lira verildiğini söyledi.

İmamoğlu, belediyesince hazırlanan 30 yolsuzluk dosyası yargıya sevk edilmesin diye, İçişleri Bakanlığı dosyaları “inceleyeceğim” diye el koydu. Ve aradan üç yıl geçmesine rağmen, İçişleri Bakanlığı hala dosyaların incelemesini tamamlamadı.

Eğer İmamoğlu görevden alınıp Belediye Başkanlığına AKP’li birisi gelirse, iktidar belediye bütçesini kaldığı yerden, çıkarları için kullanmaktan kaçınmayacak.

Erdoğan  mutlak iktidarını sürdürmek  için altı ay sonra yapılacak genel seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bütçesini, seçim ekonomisi için kullanmakta çok kararlı gözüküyor.

Muktedir seçimlerde İstanbul’da birinci parti olamazsa iktidardan düşeceğini adı gibi biliyor; demiyor mu, İstanbul’u kaybeden Türkiye’yi de kaybeder, diye.

Asrın reisi İstanbul Belediyesinin bütçesine muhtaç, deyim yerindeyse meteliğe kurşun atıyor, gırtlağına kadar ülke borç içinde ve hazine tam takır.

İstanbul Büyükşehir   Belediyesinin 2023 yılı bütçesi 115 milyar(5 Milyar dolar),250 milyon lira olarak geçerken,buna   İSKİ ve İETT bütçesini ekleyince, Büyükşehir Belediyenin  toplam bütçesi 163 milyar lirayı buluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 2023 yılında tahmini gelir vergisi ise 95 milyar lira.

Başta Ankara 58, İzmir 26,Kocaeli 31,Antalya 8,Bursa 10,Mersin10,Adana 8,Konya 4,Sakarya 5 milyar lira olmak üzere, 9 Büyükşehir Belediyesinin toplam bütçesi 161 milyar lirayı bulurken, bir İstanbul Büyükşehir Belediyesinin toplam  bütçesine ancak yaklaşabiliyor.

İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasaklı cezası, ”İstanbul Büyükşehir Belediyesinin devasa bütçesine bir çökme operasyonudur.”

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan İmamoğlu’na verilen ceza hakkında altı gün sonra konuştu ve Mardin’den şöyle seslendi:

“Türkiye’de yargı bağımsızdır, İmamoğlu’na verilen ceza şahsım ve iktidarımızla bir ilgisi yoktur”

Erdoğan’ı yalanlayan açıklama Hukuk danışmanlarından Mehmet Uçum’dan geldi…

 Uçum katıldığı bir televizyon kanalında ”Mahkeme İmamoğlu’na verilen cezayı onaylar” dedi..

Sizce Mehmet Uçum Erdoğan’ın bilgisi dışında bu açıklamayı yapabilir mi?

                                                                                                                                

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums