HDP’YE TERZİ MAKASI İLE TIRNAK KESTİRMEK..

  • 19.09.2022 07:08

Başta Cumhur ittifakı ve İyi Parti, 6 milyon seçmenin oyunu alan ve parlamentonun 3’cü partisi HDP’ye, akıllarınca  Terzi Makası ile  Tırnak Kestirmek’ istiyorlar…

HDP,Terzi makası ile tırnak kesilmeyeceğini,  tırnak makası ile de kumaş kesilemeyeceğini kendisini yok sayan siyasi rakipleri kadar bilir.

İyi Partinin birden  HDP’yi siyasi gündem yapması manidar değil mi?

 İyi Partinin’ Halkların Demokrat Partisine (HDP)  politikası, Cumhur ittifakından fazlalığı var da eksikliği yok.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in katıldığı bir televizyon kanalında, muhalefetin seçimi kazanması durumunda “HDP’ye de Bakanlık Verilmeli” diye açıklamasının ardından…

Fırsat kollayan  pusudaki bekleyen besleme basın ve İyi Partililer, Gürsel Tekin’inin bu sözünü; gündem değiştirmek için dolaşıma sokup viral yaparak, HDP’yi kriminalize etme çabası içine girdi.

Halbuki…

Daha önce AKP 2015 yılında Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığında kurulan 63’cü seçim hükümetinde, HDP’ye  iki bakanlık vermişti.

Bu konunun tartışılması abesle iştigal deyip geçilmesi gerekirken..

Peki, amaç ney?

İyi partinin siyasetinin  fikri takibini yaptığınızda büyük fotoğrafı görüyorsunuz..

1-İyi Parti, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun HDP Eş Başkanları ile CHP Genel merkez binasında görüşmesi..

2-Kılıçdaroğlu’nun HDP’yi  meşru bir parti olarak görüyoruz demesinin ardından,daha önemlisi ;CHP tarihinde hiç söylenmemiş ve  ilk defa Kılıçdaroğlu tarafından dillendirilen, “Kürt sorununu” CHP olarak biz çözeriz ve Allah’ın izniyle de  çözeceğiz  diye açıklamasının ardından..

İyi parti’de,Kürt sorunu diye bir sorunu tanımayan, milliyetçi milletvekilleri ve parti teşkilatları,Kılıçdaroğlu’na itibar suikastı için harekete geçmiş görünüyorlar.

İyi Partililerin saha çalışmalarımızda Cumhurbaşkanı adayı olarak sokaktan, Mansur Yavaş çıkıyor açıklaması buna bir yanıt gibi.

HDP’e, Meral Akşener veya Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı gösterilmesi durumunda, biz de adayımız çıkartırız, Kürtler İyi partinin adayına  oy vermez diye tavrını ortaya koyması..

 Birde HDP’nin  İyi Parti’ye  unutamadığı  verdiği  siyasi acılar var ki…

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde HDP,  İyi partinin aday gösterdi her ilde karşısına aday çıkartmasının sonucu, İyi partiye Balıkesir gibi bir ilde Belediye başkanlığını kaybettirdi.

Balıkesir’de İyi partinin adayı AKP’ye karşı 10 bin 50 oy ile seçimi kaybederken, HDP’nin  Balıkesir Belediye başkan adayı ise  10 bin 195 oy alıyordu. İyi Parti bunları unutmuş değil.

İyi Parti HDP’yi hedef göstererek  Anayasa Mahkemesinde kapatılma davası  süren, HDP’nin biran önce kapatılması için,AYM’nin elini güçlendirmek babında kamuoyu baskısını artırmak istiyor...

MHP’de  AYM’ne elinden tutan mı var,ne bekliyorsun, HDP’yi niye kapatmıyorsun diye, avazı çıktığı kadar bağırarak  AYM’ne  çağrıda bulunmuyor mu?

 İyi Parti  MHP’den çıkma parti olduğuna göre;MHP tabanına HDP’e konusunda bakışımızda  farkımız yok mesajı veriyor.

İyi Partinin  hala Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekleme konusunda da, net bir duruşu yok…

Klıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığına karşı olan “Ulusalcıları” da unutmamak gerek.

İktidara muhalif olarak bilinen  SÖZCÜ Gazetesi yayın politikasında; Akşener’i ve partisini destekler yayınlar yapması,İyi Partinin  HDP’yi hedef almasına ise sessiz kalması, nasıl yorumlanabilir?

İyi parti bilmelidir ki, “ülkenin bir Kürt sorunu var” diyen,AB’den yana olan  Batı’da yaşayan demokrasiden yana olan güçlerden, oy alamaz…

Siyaseti dava olarak görenler İyi Parti de bunlardan birisi olarak siyaset yaptığına göre; muhalefeti iktidarında düşman ilan eder ve toplumun her kesimini de kucaklayamaz.

Merkeze de oturamaz.

İyi Partinin   HDP’yi hedef alması çok şaşırtıcı bir şey değil, İyi Parti fabrika ayarlarına döneceğinin işaretlerini veriyor.

Meral Akşener’in son Urfa ziyaretinde Susurluk çetesinin  aktörlerinden Mehmet Ağar’ın ve Abdullah Çatlı’nın arkadaşlarından ve  bu karanlık yapının  içinde yer alan, Abdullah Çatlı’yı aylarca evinde saklayan, Bucak aşiretinden eski DYP Milletvekili Sedat Bucak’ı ziyareti etmesi, geçiyordum uğradım olarak alğınabilir mi?

Meral hanıma soralım:

“Urfa’da Sedat Bucak’ı ziyaret ettiniz;2018 yılında İki oğlu ve eşi AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın yakınları tarafından hastanede tedavi edilirken silahlı saldırı sonucu öldürülen;560 gündür Urfa Adliyesinin önünde oğlu ile adalet nöbeti tutan,Emine Şenyaşar’ı  niye ziyaret etmediniz?

 Çünkü Şenyaşar ailesi HDP seçmeni olduğu için.”

İyi Parti seçimlerin  yaklaşması ile HDP üzerinden,AKP’nin milliyetçi olan ve Kürt sorununu yok sayan seçmenine de, ben de sizin gibi düşünüyorum diye göz kırpıyor.

İyi Parti  ve Cumhur ittifakında olanlar aynı replikle;HDP’e ile kesin bir araya gelmeyiz, aynı masa etrafında olamayız;HDP,terör örgütünün meclisteki temsilcisi ve uzantısı savsatasını yaparken..

Ardından da HDP’ye oy veren seçmenin başımız üstünde yeri var, demiyorlar mı?

Bu zihniyet HDP’ye oy veren 6 milyon seçmenin “aklı ile  alay etmeye kalkıyor.

Geline noktayı özetlediğimizde:

“İyi partinin de içinde olduğu; Kürt sorununu yok sayan Avrasyacı,ulusalcı,AB karşıtı ve Ergenekoncu takımından oluşanlar, “dinci,ırkçı ve mezhepçi kesim”, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının önünü kesmek için ,HDP üzerinden operasyon çekiyorlar.”

Yüzde 51 barajının değişmediğ,partili Cumhurbaşkanlığı hükümet modeli var olduğu sürece,her iki ittifakta HDP’nin mutlaka kapısını çalacaktır.

Binde 5 oy alan partilerin kapısını yol edenler,6 milyon seçmenin oyunu alan,meclisin üçüncü büyük partisini yok saymaya kalkıyorlar.

HDP partili Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesi ile ülkenin anahtar partisi oldu.

Akıllarına göre,bu konumdaki HDP’ye de “Tırnak Makası ile değil de  Terzi Makası ile Tırnak kestirmek” istiyorlar.

Bu Mümkün mü?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums