“ O DİLLERİ YERİ GELDİĞİNDE KOPARTMAK BİZİM GÖREVİMİZDİR”

  • 31.01.2022 07:44

Bu sözü kim söylüyor?

 “Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan”

Nerede  ve hangi Tarihte söylüyor?

“20 Ocak 2022 Tarihinde İstanbul’da Cuma namazı kıldığı büyük Çamlıca Camisinin içinde ve caminin   minberinden.”

Elinde mikrofon cami cemaatine siyasal konuşma yapıyor…

 Kimi hedef gösteriyor?

“Ünlü şarkıcımız Sezen Aksu’yu.”

Sezen Aksu’nun  bundan beş yıl önce söylediği ”Şahane bir şey yaşamak” adlı  şarkısından  dolayı hedefe koyuyor..

Açık söyleyelim bu bir “Dinci Taliban” dilidir.

Talibanın Afganistan’da müzisyenlerin müzik aletlerini meydanlarda yakması ile, Erdoğan’ın Sezen Aksu’nun  dilini koparmak istemesinin arasında ne fark var?

Muktedir Sezen Aksu’yu hedef gösterir de Troller durur mu?

25 Ocak 2022 Tarihinde kendilerini “15 Temmuz Gazi ve Şehitler platform” sözcüsü olarak tanıtan Trol  Erol Bulut;Sezen Aksu hakkında Savcılığa suç duyurusu yaptıktan sonra, Çağlayan Adliyesinin önünde, Sezen Aksu üzerinden basın açıklaması yaparak muhalefeti tehdit etti:

”Şehitlere laf söyleyenlerin dillerini keseceğiz buradan ilan ediyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun adını vererek, içişleri bakanımızın dediği gibi beyinlerine, kafalarına sıkacağız.İnlerinde hepsini ezeceğiz,Kandil’de PKK’yı nasıl eziyorsak,onları  savunanlara da bunu bir defa daha söylüyoruz.”

Sezan Aksu olayının PKK ile ne alakası var bu da anlaşılır gibi değil.

İşin garip yanı gazeteci Sedef Kabaş’ı gece saat 02’de evine operasyon yaparak partili Cumhurbaşkanı  Erdoğan’a hakaret etti gerekçesi ile  gözaltına alıp tutuklayan yargı,bu trollerin tehditleri karşısında harekete geçmedi.

İktidarın  yargıyı muhaliflerine karşı sopa olarak kullanması olağan bir hale geldi.

“15 Temmuz şehitler ve gaziler sözcüsü” olarak beyinlere sıkmak  isteyenler” neden;”15 Temmuz şehitler ve gaziler için toplanan 309 milyon liranın akıbeti için de, Savcılığa bir suç duyurusunda bulunmayı düşünmez.”

309 milyon liranın  üstüne  kim çöktü, haberiniz var mı?

Yoksa dilinizi mi kopardılar?

Dil koparmanın insanlık tarihinde insanı insanlığından  utandıran bir tarihi vardır.

Her diktatör gibi muktedir de etkilenmiştir bu tarihten.

Dil koparmanın  “16.yüz yılda başladığını, ”ilk dili kopartıldıktan sonra yakılarak öldürülen 16 Şubat 1600 Tarihinde Roma meydanında  İtalyan filozof 1548 doğumlu,Giordano Bruno’dur. “

Bruno kim,ne yaptı ki önce  dili kopartıldı, sonra da yakılarak öldürüldü?

Bruno, “bir Rahip hem de gök bilimcisi,okültist,Papalık devletine karşı  gelen…

Rönesans felsefesini  biçimlendiren filozofların önde gelenlerinden biri.

 Şair yönüyle de edebiyata en yakın duran birisidir.”

Bruno’nun  Kilisenin damarına basan tezi ve dilini koparmaya götüren süreç; ”din ve bilimin kapsamı dışında kalan doğa üstü inançlar ve  uygulamalar bütünü olan ‘Okültizm’  kavramını savunması”,”Hristiyanlık öğretimini doğru bulmadığını ve bu öğretiye karşı çıkması ile başlar.”

Bruno “evren sonsuzdur diyerek insanlığın gözünü gönlünü açan“ insanlığa karanlık çağı yaşatan kilisenin hükmüne ve öğretisine karşı,canı ile  bedel ödeyen  filozoflardan birisidir.

İnsanlığın gelişim ve sosyalleşme tarihine baktığımızda çağa ayak uyduramayan,değişime karşı çıkan  dinciler ve diktatörler,sanat ve edebiyatçılarla hep çatışma içinde olmuştur.

1973 yılında Şili’de demokratik yoldan iktidara gelen Sosyalist Allenda’yı askeri darbe ile deviren general Pinoche’de kendine karşı çıkan şarkıcıların parmaklarını kesti.

Sosyalist sanatçı Victor Lidio Jara Martine, faşist Pinoche’nin darbe karşıtı insanların toplandığı  stadyumda,kalabalığı gitarı  ile çaldığı şarkılarıyla coşturuyordu.

 Faşistler 40 yaşındaki  müzisyen şarkıcı Victor’a Jara’nın ilk önce gitarını kırdılar sonra parmaklarını kestiler,yine susmadı ve  bağırarak şarkılarını söylemeye devam edince. Darbeciler sonunda Jara’yı susturmak için işkence yaparak  öldürdüler.

Şimdi Jara’yı katleden faşist subaylar  Şili cezaevlerinde cezalarını çekiyorlar.

Edebiyat ve sanatla uğraşanları karşısına alan siyasilerin  akıbetleri  hiç iyi sonuçlanmamış ve  pişmanlık duymuşlardır.

Camide Sezen Aksu’nun dilini koparılması için fetva veren Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan sonunda pes  etti ve ben “Sezen Aksu’yu kastetmedim” dedi.

 Şahsım devletin sahibine soralım;Sezen Aksuyu  kastetmediyseniz,Trollerinizden olan 15 Temmuz gaziler ve şehitler sözcüsü Erol Bulut, neden Sezen Aksu hakkında “savcılığa  suç duyurusunda bulundu? Bir başka trol grubu niye Sezen Aksu’nun evinin önüne kadar gidip  protesto etti” o zaman?

Sezen Aksu’yu işaret etmediyseniz  neden dört gün beklediniz?

Partili Cumhurbaşkanı kusura bakmasın  ama siyaseten hiçbir sözünün   tutarlılığı  ve inandırıcılığı yok.

Dil elektrik gibidir hem soğutur hem de ısıtır aynı zaman da “dil kültürlerin taşıyıcısıdır.”

Sezen Aksu’da   bir dildir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums