Bunun adı siyasi ricattır!

  • 7.03.2022 06:11

Arkadaşım aradı, sordu:

Zeytinlikleri maden sahasına açmaları yetmiyormuş gibi şimdi de koruma alanlarını (SİT) imara açıyorlar bunun anlamı ne?

Siyasi ricat dedim telefonu kapattım.

Zııır, zııır, telefon susmuyor; siyasi ricat ne?

Uzun hikaye dedim beni yormayın, meşgul etmeyin.

Dedi ki yaz o zaman hepimiz anlayalım.

Peki dedim. Aşağıdaki satırlar istek üzerine yazılmıştır.

Siyasal İslamcılar Cumhuriyetin kurulduğu günden beri kendilerini bu toprağın bir parçası görmüyorlardı. Aslında daha da geriye gidebiliriz. Abdülhamit’in padişahlığına son verilmesini de milat alabiliriz.

2002 yılına, yani AKP iktidarına kadar kendilerini itilmiş/kakılmış/horlanmış/dışlanmış topluluk olarak görüyorlardı…

Menderes dönemi, Demirel dönemi, Özal denimi hatta iki defa iktidar ortağı olan Erbakan dönemi onları tatmin etmemişti.

AKP’nin iktidara gelmesiyle bayraklarını burca diktiklerini düşündüler. Bunu da gizlemediler 80 yıllık parantezi kapattıklarını ilan ettiler.

Parantez dedikleri dönem laik Türkiye Cumhuriyeti dönemiydi.

80 yıldır kendilerini işgal altında yaşıyormuş gibi hissettiler. Babalar oğullara bunu aşıladı. Bu ülkeyi geri almalıyız diye öğütledi.

Erdoğan’ın kindar ve dindar nesil yetiştireceğiz sözü boşa edilmiş laf değildi. Büyük projeydi.

AKP üzerinden siyasal İslamcılar iktidarı ele geçirince bir ülke, bir başka ülkeyi fetih ederse nasıl davranırsa öyle davrandı…

Talan serbest!

AKP, özelleştirme adı altında her yeri kendi destekçilerine verdi. Kamunun her ihalesini belli insanlar aldı. Havaalanı yapımından elektrik dağıtımına, baraj yapımından otoyola kadar devletin parası aynı insanlara gitti.

En barizi yerli ve milli diye sundukları Altay tankını sırf seküler düzenin savunucusu diye Koç grubuna vermediler.

Yerli ve milli tank üretimini Katar Ordusu’na verdiler. Onları kendilerine daha yakın buldular.

Beş yıl oldu tank üretildi mi?

Yooo..

Soran yok..

Soran vatan haini!..

(Bir parantez açayım. Erdoğan Putin’i örnek aldı, Putin gibi davrandı. Kendi işadamlarını veya Kılıçdaroğlu’nun deyimiyle kendi oligarklarını oluşturdu. Parantezi kapattım.)

(Hadi izin verin bir parantez daha açayım. Taa 2007 yılında yani 15 yıl önce o zaman Vatan gazetesinde yazıyordum. Erdoğan Putin gibi olmak istiyor demiştim. Bu yazımdan 10 yıl sonra 2017 MHP Genel Başkanı Bahçeli sayesinde referandumuyla dediğim gerçek oldu Parantezi temelli kapattım)

Gelelim zeytinliklerin maden sahasına, SİT alanlarının yapılaşmaya açılmasına..

AKP, daha doğrusu Erdoğan iktidardan gideceğini görüyor. 2002 ile 2022 arasında nasıl siyasi fetih hareketi yürüttüyse 2022’nin kış ortasından itibaren de siyasi ricat hareketi yürütmeye başladı.

Bu laikçilere, bu Kemalistlere, bu Atatürkçülere, bu seküler kesime kalmasın diye dağı taşı yandaşlarına dağıtıyor.

Bunun adı siyasi ricattır...

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums