Başbakan’ın ruh hali vs. benim ruh halim

  • 24.04.2014 00:00

 İnsan psikolojisi çok ilginç değil mi? Bir ömür yaşanılanları biriktirip her gün bizleri o yönlendiriyor. Bir ömür ne koyduysak mutfağa, gündelik yaşamımızda sofraya o servis ediliyor. Bugünlerde Cumhurbaşkanı olmak için kolları sıvadığı görünen Başbakan Erdoğan’ın düşünce dünyasını, yıllardır yaşadıklarının güncel ruh haline nasıl yansıdığını çok merak ediyorum doğrusu. Ömrümün yarısında ülkemi yönetmiş, ömrünün yarısını birilerini yönetme gücünü elinde bulundurarak geçirmiş bir liderin nasıl bir ruh haline sahip olabileceğinidüşünüyorum. Başbakan’ın yerinde ben olsam sırtımı şöyle bir dayasam koltuğa, ne düşünürdüm? Bilemiyorum, Başbakan’ın yerine koyuyorum bir kaç dakika kendimi.

Yıllarımı vermişim siyasete. Belli ki birilerinin yapmayı vadettiğinden daha iyi yapacağımı düşünerek, buna inanarak girmişim bu yola. İnsanlar tanımışım, kendimi anlatmışım defalarca. İkna etmişim beni can kulağıyla dinleyenleri ya da ikna etmişim beni yenice bilenleri. Belki küstürdüm ta yolun başında bir çoklarını ama şuan burada olduğuma göre daha fazla insanı yanıma çekebilmişim. Siyasette kavganın ayyuka çıktığı dönemlerde, oyun kurucuların veoyunun yakınında olmuşum. Kavgaları hasarsız atlatmış, birbirlerini yaralayan rakiplere kıyasla daha güçlü çıkmışım bu kargaşadan. Güçlünün yanında olmayı arzulamak yetmez, ben güçlünün yanına sokulabilmiştim. Ülkede en çok hedef gösterilen, söyledikleri en çok sansasyon yaratabilecek bir siyasi liderin, Erbakan’ın yanında pişmişim. Laiklik konusunun hassasiyetle araçsallaştırıldığı ülkede İslam’ı siyasetin merkezine taşımayı tecrübe etmişim, hem de hiç sorumluluk almadan, Erbakan’ın yükünü hiç paylaşmadan. Benim gibi düşünenlerin sayısı bir hayli fazla olmalı; onları da ikna ederek çoğalmışım, güçlenmişim.Kurduğum ve lideri olduğum parti, ekonomik depreme yenik düşmüş Türkiye’de, yıldızı da parlayarak ilk seçimlerde lider olmuş ve yıllar içerisinde oylarını arttırmış. Önce temsil ettiğim kesimlerden çalındığını söylediğim hakların geri verilmesini vaat etmiştim, beraberinde Avrupa Birliği ve İslam dünyasına tümüyle barışçıl bir yönelim ile kimsenin alamadığı siyasi ve entelektüel desteği arkamda bulmuştum. Güçlüydüm artık.

Gücün verdiği imkanları fırsata çevirmekte hiç gecikmedim. Siyasetin, bürokrasinin ve kolluk kuvvetlerinin en ücra yerlerine kadar yerleştirdim destekçilerimi. Eğitimde de yaptığım reformlarlamenfaatlerimin temellendirilmesinin önünü açtım. Askeri vesayetin tasfiyesi başlığıyla meşrulaştırdığımız, hukuk dışına çıkmış hukuki aksiyonlarladevletin her alanında gücümü mutlak kılmakta muvaffak oldum. Mutlak siyasi gücün verdiği imkanlarla ihaleler yoluyla kendi zenginlerimi oluşturduğum da söyleniyor. Bu zenginleri kamu dışı siyasi menfaatlerimde kullanmak üzere para kaynağı olarak kullanma fırsatına erişecekmişim! Nitekim çeşitli yolları da kullanarak onlarca medya organının el değiştirmesinin önünü açtım ve sözümden çıkmayacak hatta benim çıkarlarım doğrultusunda inisiyatif almaktan çekinmeyecek bir medya düzeni oluşmasını sağladım.Sahip olduğum gücü muhalefetin de sesinin duyulmasını engellemeye, hatta çalışmalarını ve liderlerini itibarsızlaştırmaya kullanabiliyorum. Seçmenimi paylaşabileceğim sağ partileri de bünyemde erittim. Anlayacağınız kafam rahat.

Çok güçlüyüm tabi artık. Türkiye’de bir şey gerçekleşsin istediğimde aklımdan geçirmem ve tek bir emir vermem yetiyor. Devletin tüm imkanlarını seferber edebiliyor, menfaatlerim dışında kalan her türlü illegal işin araştırılmasını engelleyebiliyorum. Elimdeki olanaklar hayallerin ötesinde. Milyarlarca dolarlık ekonomik güç, binlerce polis gücü, yüzlerce hukukçu emrimde. İstediğim an istediğim haberi yapabilecek bir medya ağına hükmediyorum. Dilediğim kişi ve kurumu düşman, vatan haini ve yasadışı ilan edebiliyorum. İstediğim hukuki kararı aldırma gücüne sahibim. Seçimlerde kazanamadığım bölgelerde seçimi iptal ettirebiliyorum. Seçildiğim yerlerde ise şaibe iddialarına devletin tüm kurumlarına kulaklarını tıkatabilme gücüne sahibim. Benim yanımda olan herkesi ihya edebilirimancakola ki biri karşımda konumlansın; kim olursa olsun bertaraf ederim. Bakanlarımın dört tanesi hakkında milyonlarca dolar yolsuzluk yapma iddiası var, fezleke düzenlendiancak bu konunun üzerini kapatacak, yargılamaların yönünü değiştirecek ve iddiaları asılsız ilan edecek bir kudretim de var. Ben Recep Tayyip Erdoğan, oğlumla olan konuşmalarımda da ortaya çıktığı düşünülüyor; milyonlarca dolar yolsuzluk yaptığım iddia ediliyor. Bu konunun üzeri örtülsün, araştırma yapılmasın, toplumun haberi dahi olmasın diye her türlü imkanımı seferber ettim ve gücümün doruklarında olmanın keyfini sürüyorum. Bugünlerde seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı olup, ülkeyi rakipsiz yönetme planları yapıyorum. Bu arada elimde de sihirli bir değnek var desem abartmış olmam. Şimdi çık bak sokağa, elimdeki değneği salladıkça polisler başlıyor sokakta ses çıkaranlara vurmaya. Eğlence anlayışıma da keyfime diyecek yok. . .

Şimdi de kendi ruh halimi yazacaktım ama Başbakan’ın rahatına bakınca hevesim kaçtı. Ben siyaset bilimi okudum ama olan bitenlere anlam verecek kadar öğretmediler. Bu aralar iş arıyorum. Öyle işte.

Twitter: DGNMehmet

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums