Kilitli kasada değil, Taraf’ta

  • 17.04.2012 00:00

 1997’DE Çevik Bir’in gizli kalmasını el yazısıyla emrettiği Batı Çalışma Planı belgelerine Taraf ulaştı 

 

Kilitli kasada değil, Taraf’ta  
 
 

Postmodern darbeye ilişkin soruşturma kapsamında, dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Çevik Bir, Batı Çalışma Grubu, Batı Harekât Konsepti ve Batı Eylem Planı kapsamında önceki gün tutuklanıp, cezaevine kondu. Peki neydi bu planlar? Taraf, daha önce bu belgelerin bir kısmını yayımlamıştı. Genelkurmay yazışmaları ve Bir’in eliyle yazdığı notta, darbe emirlerinin çok gizli tutulması, asla çoğaltılmaması, okunduktan sonra derhal imha edilmesi ve imha edildiğinin bildirilmesi isteniyordu. İşte Çevik Bir’i tutuklanmaya götüren ve savcılıkta da bulunan o belgelerden bazıları ve içeriği:
 

Kesinlikle kimseye gösterilmeyecek

Tarih 12 Eylül 1997. Çevik Bir, el yazısıyla Batı Eylem Planı kapsamında yapılacak fişlemeleri, emir olarak birliklere gönderiyor. El yazısıyla hazırladığı emir, altı maddeden oluşuyor. İşte o maddeler: “Hiçbir kademeye yayımlanmayacak, kesinlikle fotokopi yapılmayacak, kimseye gösterilmeyecek, devamlı kilitli kasada bulundurulacak, yapılması gereken hususlar bizzat bölge komutanı tarafından yapılacak, bütün çalışmalar bu dosyada ekinde bulundurulacak.”
 

Fişleme talimatı belgelerde

Çevik Bir ve ekibinin o dönem hazırladığı belgeler bununla da sınırlı değil. Meşhur Batı Harekât Konsepti belgesinin el yazılı taslağında da ilginç bilgiler var. Bu taslak hazırlanıp, Bir’e getiriliyor ve Bir, el yazısıyla taslağa notlar düşüyor. İşte o taslaktaki çarpıcı ifadelerden bazıları:

“Mücadele Esasları... İrtica... Hrk. (Harekât) Konsepti...

1- Köy uygulamalarına benzer uygulamaların başlatılması. Ayrıntılı uygulama planı yapalım.

2- TSK personeli dışında Atatürkçü kurum ve kişilerin neler yapabileceği planlanmalıdır. (Kişi bazında tesbit nasıl yapılmalı. Plan.)

3- Mahalli basın ve yayın organları, üniversite öğretim üyeleri, olgun din adamları ve halk arasında itibar sağlamış değerli şahsiyetlerle samimi ilişkiler içinde bulunulmalı ve onlardan yararlanma yolları araştırılmalı.

4- Devlet organlarındaki irticai yapılanma ve kadrolanma dikkatle izlenmeli, kilit makamlara getirilenlerin faaliyetleri takip edilmeli. Tesbit edilen usulsüzlüklerin güvenilir şahıslar marifetiyle adli makamlara intikal ettirilmesi sağlanmalıdır.

5- İrticai örgütlerin kontrolündeki öğrenci yurtları, özel okullar da beraber takip edilebilmeli. (Plan yapalım) Cumhuriyet ilke ve niteliklerine aykırı tutum ve faaliyetler mutlaka yargıya intikal ettirilmeli.

6- İrticai faaliyetlerin başı durumundaki okul, dershane ve velilerin kontrol altında tutulabilmesi için subay, astsubay ve güvenilir devlet memurlarının, öğretmen eşlerinin gönüllü olarak buralarda görev almaları sağlanmalıdır.

7- İyi bir istihbarat ağı kurulmalıdır. Tesbitlerden sonra bu planlar, Harekât toplama planı.

8- Kıyafet yasağına aykırı giyinenlerin yaygın olduğu mahalleler, sokaklar fert fert ve elebaşlarıyla tesbit edilecek.

9- İrticai görüşe sahip olan veya eğilimli personel derhal temizlenecek...

El yazılı taslak bu şekilde ayrıntılı olarak uzayıp gidiyor. İşte bu taslağın ardından, önce Batı Harekât Konsepti hayata geçiriliyor, ardından da darbenin yol haritası olan Batı Eylem Planı, uygulamaya konuyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums