Darbe emirlerini okuyup imha edin

  • 13.04.2012 00:00

 

Darbe emirlerini okuyup imha edin  

28 Şubat soruşturmasının en önemli delilleri arasında yer alan Çevik Bir’in el yazısı notlarında emirlerin çok gizli tutulması ve okunduktan sonra imha edilmesi isteniyor 

Çevik Bir başta olmak üzere dönemin generalleri, Refahyol hükümetini devirme ve toplumu biçimlendirme planlarını içeren resmî yazışmalar yapmışlardı. 27 Şubat 2009’da Taraf ’ta yayımlanan bu yazışmalarda, Çevik Bir’in verdiği hukuksuz emirler ve el yazılı notları da vardı.

Genelkurmay yazışmaları ve Çevik Bir’in eliyle yazdığı notta, darbe emirlerinin çok gizli tutulması, asla çoğaltılmaması, okunduktan sonra derhal imha edilmesi ve imha edildiğinin bildirilmesi isteniyordu. Çünkü, darbe belgeleri, Genelkurmay’ın “Batı Çalışma Konsepti” adı altında dindar kesimin cemaatlerini, derneklerini, okullarını, yurtlarını, mahallelerini ve köylerini fişlediğini gösteriyordu. Belgelerde “irticacıların” orduya sızmasının önlenmesi, sızanların tasfiyesi ve tasfiye sonrasında sivil hayatta iş bulmalarının engellenmesine yönelik ayrıntılı talimatlar yer alıyordu. İşte bu belgelerden dolayı Çevik Bir ve bazı askerler dün gözaltına alındı.

28 Şubat sürecinin, dönemin Genelkurmay’ınca, “irticacı” grupların Silahlı Kuvvetler dâhil bürokrasiye, topluma ve siyasete sızdığı iddiasıyla tetiklendiğini gösteren belgelerde “Bu tehditle mücadele ordunun birinci önceliğidir” deniyordu.
 

‘Gidişata dur’ demek ordunun işi

Çevik Bir imzalı gizli belgede, Refahyol’a ve Milli Görüş hareketine askeri müdahale yapılmazsa, bu çizgideki partilerin 2000’de yüzde 34, 2005’teyse yüzde 67 oy alarak iktidara gelip rejimi değiştireceği öngörüsünde bulunuluyordu. Dindarlaşmanın tehdit olarak algılandığını kanıtlayan belgelerde, “laik kesimin aymazlık içinde olduğu”, gidişata “dur” demenin orduya düştüğü ancak bunun medya ve sivil toplum kullanılarak yapılması gerektiği ifade ediliyordu. 6 Mayıs 1997 tarihli “Gizli” damgalı 12 sayfalık rapor, 28 Şubat’ın yol haritası niteliği taşıyan karar ve emirlerden oluşuyordu. 28 Şubat sürecinin yol haritasının belirlendiği belgelerde, Genelkurmay Başkanlığı bünyesinde Batı Çalışma Grubu Rapor Sistemi’nin oluşturulduğu ve Batı Harekat Konsepti’nin yayımlandığı belirtilip, Türkiye genelinde “Her türlü gelişmenin sürekli takip edilerek ilgili makamların zamanında harekete geçirilmesi”, “sorumluluk bölgesi ayrımı gözetilmeksizin” isteniyordu. Çevik Bir’in 29 Nisan ve 6 Mayıs 1997’de gönderdiği emirlerle ilgili olarak 12 Kasım 1998’de Jandarma Genel Komutanlığı “İrticai faaliyetlerin takibi ve rapor edilmesinde görülen aksaklıklar” başlığı ve “gizli” damgalı bir yazıyla tüm Jandarma Bölge Komutanlıklarını uyarıyordu. Aksaklıkların düzeltilip, emrin yerine getirilmesini müteakip “emrin imha edilmesi” isteniyordu.

Gerekirse silah kullanırız

28 Şubat’ın en önemli perde arkasındaki isimlerinden biri de Balyoz sanığı emekli Orgeneral Çetin Doğan’dı. Batı Çalışma Grubu’nun başındaki isim olan Doğan, 29 Nisan 1997’de medyayı Karargâh’a çağırmış, ve burada yaptığı konuşmada ilk kez silah kullanmaktan söz etmişti.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums