Recep- Tayyip Erdoğan kardeşler

  • 29.09.2014 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti öncesi IŞİD’le mücadelede yer almayacaklarını açıklayıp, BM toplantısı sonrası IŞİD’le her tür silahlı mücadelede en ön safta yer alacaklarını, kara harekâtı yapacaklarını söylemesi tartışmalara neden oldu.

 

Kamuoyu bu durumu tartışadursun, sizlere arşivlerden Recep, Tayyip Erdoğan ikiz kardeşlerin söylemlerinin küçük bir bölümünü derledim. Okuyun, karar sizin.

 

 

● TEK DİL TARTIŞMASI

 

Recep Erdoğan: Benim milletimin dili tektir.

 

Tayyip Erdoğan: Ben ne tek dil dedim. Ne tek din dedim. Hiçbir yerde benim böyle bir ifadem yoktur. Çünkü bunlar yalan makinası.

 

 

● BEDELLİ ASKERLİK

 

R.E: Şahsen böyle bir sorumluluğun altına giremem. Çünkü parası olan var. Olmayan var. Parası olan bastıracak parayı, askerlikten kurtulacak. Parası olmayan da gidecek askerlik yapacak. Kenar köşedeki kimlerle görüştüysem, izbe yerlerdeki vatandaşım, bu işe sıcak bakmıyor. Biz yola çıkarken kimsesizlerin kimi olarak çıktık. Bedelli yok.

 

T.E: Bedelli askerlik yasa tasarısı hayırlı olsun.

 

 

● NATO- LİBYA MESELESİ

 

R.E: NATO, Libya’ya müdahale etmeli midir? Böyle saçmalık olabilir mi? NATO’nun ne işi var Libya’da.

 

T.E: NATO, Libya’nın Libyalılara ait olduğunu tespit ve tescil için oraya girmelidir. Destek veriyoruz.

 

 

● MALATYA FÜZE KALKANI

 

R.E: Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa zaten burada kontrol kesinlikle bize verilmeli. Aksi taktirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil.

 

T.E: Buranın komuta sisteminin tamamen NATO’da olması gerektiğini söyledik.

 

 

● ONE MINUTE

 

R.E: One minute. Olmaz. Sayın Peres, benden yaşlısın. Sesin çok yüksek çıkıyor. Biliyorum ki sesinin bu kadar çok yüksek çıkması bir suçluluk psikolojisinden. Siz öldürmeyi çok iyi bilirsiniz.

 

T.E: Herhangi bir şekilde ne Cumhurbaşkanı Peres’i ne de Musevi halkını hedef aldım. Benim tepkim, tavrım moderatöre olmuştur.

 

 

● BOP KONUSU

 

R.E: Ellerine bir kâğıt almışlar. Amerika’nın projesi diye. Bunu ispat ederlerse biz her şeye varız. Ama ispat edemezlerse alçaktırlar, namussuzdurlar. Bu kadar açık konuşuyorum.

 

T.E: Diyarbakır’ı istiyorum ki şu anda Amerika’nın da düşündüğü Büyük Ortadoğu Projesi var. Genişletilmiş Ortadoğu. Bu proje içinde Diyarbakır bir yıldız olabilir.

 

 

● KÜRT SORUNU

 

R.E: İster Kürt sorunu deyin, ister Güneydoğu sorunu deyin. Ne dersek diyelim bunun üzerinde bir çalışma başlattık.

 

T.E: Tutturmuşlar Kürt sorunu. Ben Kürt sorunu diye bir şey tanımıyorum.

 

 

● AB MESELESİ

 

R.E: AB, ona zaten girmeyeceğiz. Bu Hıristiyan, Katolik devletler birliğidir.

 

T.E: AB’yle imzamız hayırlı olsun.

 

 

● PKK İLE MÜZAKERE

 

R.E: AK Parti hükümeti hiçbir terör örgütüyle masaya oturmaz. Müzakere yapmaz. Masaya oturmadık, oturmayacağız. Bunu söyleyen şerefsizdir. Alçaktır. Teröristle yanak yanağa olanla, onunla sarmaş dolaş olanla nasıl konuşacağım. Ben bununla konuştuğum zaman bu ülkedeki şehit anneleri ne der bana. Ben bir tane şehir annesinin gözyaşını bunlara değişmem.

 

T.E: Ada’yla görüşme yaptırırız. Yaptık. Benim bürokratım görüşür. Analar ağlamasın diye biz BDP’yle de görüşürüz, İmralı’yla da. Kusura bakmayın. BDP’li milletvekilleri, niyetleri ne olursa olsun, beğenirsin beğenmezsin, bu gelenler bu ülkenin seçilmiş milletvekilleri.

 

 

● KÜRTÇE EĞİTİM

 

R.E: Okullarda Kürtçe eğitim olmaz. Bu kadar istiyorlarsa kurs açsınlar. Kürtçe eğitim, birliğimizi bozar. Anadilde eğitim resmî olarak bizden beklemeyin.

 

T.E: Özel okullarda farklı dil eğitiminin önünü açıyoruz.

 

 

● YÜZDE 10 BARAJI

 

R.E: Yüzde 10 barajı istikrar noktasında çok çok önemli. Barajı indirmek demokrasiyle ilintili değildir.

 

T.E: Partimizi kurarken mevcut seçim sisteminin katılımcılıktan uzak olduğunu, değişmesi gerektiğini güçlü şekilde ifade ettik.

 

Recep Tayyip Erdoğan:Kimin ne söylediğine değil, siz gelin bizim ne söylediğimize bakın. Yalan söyleyenden başbakan olmaz.

 

Recep ve Tayyip Erdoğan kardeşlerin, arşivlerde buna benzer yüzlerce çelişkili söylemi var. Ergenekon, Balyoz ve İşçi Partisi’yle yeni yol arkadaşlığına girmiyorum bile. Yerim kalmadı, bunlarla idare edin.

 

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums