Topbaş, İstanbul için aday gösterilmeyecek

  • 14.08.2013 00:00

 

Topbaş, İstanbul için aday gösterilmeyecekAnkara’ya yaptığım iki günlük gezinin ardından Ankara Notları başlığıyla sunduğum yazıma bugün kaldığım yerden devam edeyim.

AK Parti yerel seçimlere, özellikle büyükşehirlere ayrı bir önem veriyor. 2023 kadrolarının ve parti geleceğinin şekillenmesi açısından bu yerel seçimler önemli.

İstanbul için farklı isimler gündeme gelse de en ciddi adaylardan biri Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım. Görüştüğüm isimlerden biri “Binali Bey İstanbul’u istiyor ancak Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kafasında kendisini İzmir’den aday göstermek var” dedi.

Binali Bey’le ilgili henüz bir karar verilmemiş. Nedeni ise yapılan bir anket. AK Parti’nin İzmir’de yaptırdığı bir ankete göre, Binali Yıldırım ismi İzmir’de seçimi kazandıracak. Bakan Yıldırım bu ankete göre CHP’nin önünde. Aziz Kocaoğlu’nun icraatları, İzmir’e yapılmayan yatırımlar CHP’ye seçim kaybettirecekmiş. Gezi olayları öncesi yapılan bu ankette Binali Yıldırım’ın isminin çıkması hem Erdoğan’ın hem de partinin henüz karar vermemesinde en temel etkenlerden biri olmuş.
 

GÖRÜŞME İZMİR’DE YAPILDI

İzmir’le ilgili ilginç bir bilgi daha öğrendim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bir süre önce ilginç bir görüşme yaparak AK Parti’den seçime girmek istediğini partiye iletmiş. Görüşme İzmir Ticaret Odası’nda gerçekleşmiş. Yönetim Kurulu üyelerinden Nak Kargo’nun sahibi Koç Ali Al, görüşmeyi gerçekleştiren isim. Talep Kocaoğlu’ndan geldiği için henüz bir cevap verilmemiş.
 

AKGÜN DE GEÇMEK İSTİYOR

CHP’den AK Parti’ye geçmek isteyen bir diğer isim ise İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün. AK Parti, Akgün’ün partilerine geçmesine sıcak bakıyormuş.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi adaylarını konuşurken Başkan Kadir Topbaş’la ilgili partinin ne düşündüğünü de öğrenmeye çalıştım. Yaklaşık bir yıl önce yazdığım gibi Topbaş’ın artık son dönemi. Görüştüğüm isimler de aynı görüşteler. Kadir Bey’in icraatlarından ziyade sağlık sorunları nedeniyle kendisine teşekkür edileceğini söylüyorlar. Muhataplarım “sağlık sorunları” cümlesini kullanınca Kadir Bey’in çevresiyle daha önce yaptığım bir görüşmeyi kendilerine hatırlattım; “Sağlık sorunu iddiasının Kadir Bey aday olmasın diye birileri tarafından kasıtlı olarak çıkarıldığı söyleniyor.” Bu cümleme gülümsenerek, “Kadir Bey 15 günde bir tedavi olmak için Amerika’ya gidiyor” cevabını aldım. İki günlük ziyarette aldığım bir diğer izlenim de Egemen Bağış’ın İstanbul’da sık sık görüntü vermesinin nedeninin adaylık olduğu. Muhataplarım Bağış’ın şansının olmadığını, partinin bu isimle oy kaybedeceğini söylediler. Kendileriyle aynı fikirdeyim.
 

KURTULMUŞ ADAY DEĞİL

Binali Yıldırım’ın İzmir’e kaydırılması durumunda İstanbul için ilginç bir isim ortaya atıldı. İstanbul Milletvekili Metin Külünk. İki kişiden de aynı ismi duymak benim açımdan şaşırtıcıydı. Kamuoyunda ismi adaylar arasında gösterilen Numan Kurtulmuş’un ise kesinlikle aday olmayacağı dile getiriliyor. İki günlük gezimde onlarca konu arasında dikkatimi çeken ayrıntılar bunlar. Siyaset ısındıkça kulislere yeni, şaşırtıcı bilgilerin yansıyacağını şimdiden söylemek de kehanet olmasa gerek.
 

 

Baraj yüzde 7’ye inecek

Ankara’da bulunduğum dönemde “seçim barajı” tartışmaları yapıldığı için muhataplarıma bu konuyu da sordum. Başbakan’ın “gündemimizde seçim barajı yok” açıklamasını da hatırlattım. Yine gülümseyen bir ifadeyle karşılaştım. Aldığım cevap ilginçti: “Başbakan doğru söylüyor. Gündemlerinde seçim barajı yok. Çünkü ilk seçim yerel seçimler ve yerel seçimlerde baraj sorunu yok. Başbakan kamuoyunun kafasını şimdilik karıştırıyor. Yerel seçimlerin ardından barajın yüzde 7’ye çekileceğini göreceksiniz. Bu konu da yazılı olarak barış süreci kapsamında güvence altına alındı. Baraj yüzde 7’ye çekilecek.

 

mbaransu@gmail.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums