Nihat Özdemir’den...

  • 18.10.2012 00:00

 11 Mayıs 2012 tarihinde “Şeytan şikede gizlidir” yazımla ilgili Nihat Özdemir mahkeme kararıyla bir tekzip metni göndermiş. Kısaca şunu söyleyeyim. Her şeyin gözönünde olduğu, zamanın gerçekleri ortaya çıkardığı şu günlerde, konuyu incelemeden karar veren mahkemelerden tekzip metni aldırmak kolay. Başka bir yorum yapmadan metni aynen yayımlıyorum. Okuduğunuzda niçin yorum yapmadığımı sizler de anlayacaksınız.

 


T
ekzip Metni:

Tekzip konusu haberde “Türkiye Futbol Federasyonu’nda şike ve teşvik soruşturmasıyla ilgili süren disiplin soruşturmasındaki son rezaletleri yaklaşık bir haftadır bu köşeden sizlerle paylaşıyorum. Bugün, iplerin koptuğu sürecin nasıl tersine döndüğü, kimlerin bu dönemde aktör olarak olayların perde arkasında yer aldığı ile ilgili notları aktaracağım.

...

Soruşturmayı kapatmak isteyen “çete”, bu bilimsel makaleden haberdar oldular. Bu makaleyle çetenin “sahaya yansımıştır, yansımamıştır” tezi de çökecekti.

Disiplin Kurulu’nun çalışmaları ve tavrının ortaya çıkmasının ardından, düğmeye basıldı. Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi Nihat Özdemir ve NTV Spor Yorumcusu Rıdvan Dilmen bu süreçte etkin rol alan isimlerin başında yer aldılar.

...

İlk amaç Genel Kurulda 58. Madde ile ilgili düzenlemenin geçmemesi ve yönetimi istifaya davet etmekti. Bu başarıldı.

...

Kulüpten, özellikle Ali Koç ve Nihat Özdemir’den aldığı talimatlarla bir bir yerine getirdi.

... işte tüm bu süreçlerin perde ardındaki isim Dilmen, Fenerbahçe Kulübü’yle de sık sık istişare yapmış, süreç adım adım, planlı bir şekilde hayata geçirilmişti.

Etik kurulu hariç, tüm kurullar Rıdvan Dilmen ve Fenerbahçe Kulübü’nün istediği gibi oluşturulmuş, Başbakan Erdoğan’a gerekli açıklamalar yaptırılmış, “Şeytan” da işini yapmanın mutluluğu ile köşesine çekilmişti.

...

“Mehmet, senin heykelini kulübün önüne dikmeli”

Şike soruşturmasını yürüten savcı Mehmet Berk’in çok yakın bir arkadaşından şu bilgiyi aldım. Hatırlarsanız, Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir aylar önce Savcı Mehmet Berk’i tek başına ziyaret etmiş ve çayını içmişti. İşte o görüşmede Özdemir, Savcı Berk’e şunları söylemiş: “Mehmet Berk, sen çok haklısın yaptıklarında aklı başında Fenerbahçeliler senin heykelini kulübün önüne dikmeliler.” Savcı Berk, bu görüşmenin ardından Özdemir’in söylediklerini yakın arkadaşıyla paylaşmış. O arkadaş da benimle paylaştı.” Şeklinde beyanlara yer verilmiştir.

Tekzibe konu yapılan yazıda yer verilen bilgilerin tamamı yazarın kendi yorumlarına dayanmakta, gerçek dışı bilgilere yer verilmektedir. Bununla beraber şu hususu özellikle belirtmek isteriz ki, müvekkilim Nihat Özdemir’in katılımıyla gerçekleşen toplantılarda, iddia olunduğu bazı kişi veya kurumları etkilemek ve kanunlara aykırı işlemler gerçekleştirmek amacıyla konuşmalar yapılmamıştır.

Müvekkilim Nihat Özdemir Fenerbahçe Spor Kulübünün 2. Başkanı olarak, Şike Soruşturması ile başlanılan süreçte ortaya atılan iddiaların ilgili mevzuat çerçevesinde aydınlatılması ve gerçeklerin ortaya çıkarılması için gerekli çalışmalarda bulunmuştur. Bu süreç içerisinde sürdürülen çalışmaların tamamı kamuoyunun bilgisi dahilinde gerçekleşmiştir. Müvekkilim tarafından yürütülen faaliyetler, ilgili mevzuata, UEFA’nın konuya ilişkin kurallarına ve spor ahlakına uygunluk arzetmektedir. Müvekkilim ve yöneticisi bulunduğu Fenerbahçe Spor Kulübü, TFF Genel Kurulunda Disiplin Talimatlarında yapılması düşünülen değişikliklere hayır oyu kullanmış ve ortaya atılan iddiaların mevcut mevzuat çerçevesinde çözüme kavuşturulmasının yolu açılmıştır. TFF tarafından yayınlanan talimatlarda yapılan değişiklikler, tamamıyla ilgili kurulların serbest iradeleriyle yapılmıştır. Yazıda iddia edildiği gibi hiçbir kişi veya kurum, Fenerbahçe Spor Kulübü lehinde karar alma hususunda yönlendirilmeye çalışılmamıştır. Müvekkilim Nihat Özdemir’in dahil olduğu görüşmelerin tamamında, ortaya atılan şike iddialarının mevcut mevzuat ve UEFA’nın konuya ilişkin kuralları çerçevesinde, adil ve hızlı bir şekilde sonuçlandırılması istenmiştir.

Bu hususların yanında, Şike Soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Sayın Mehmet Berk ile müvekkilim Nihat Özdemir, soruşturmanın başlatıldığı ilk günden itibaren, Yöneticisi bulunduğu Fenerbahçe Spor Kulübünün ve Yöneticilerinin yapılan yargılama neticesinde aklanacaklarına olan inancını ifade etmiştir. TFF yetkili Kurulları tarafından alınan kararlar ve mahkeme sürecinde yaşanan gelişmeler müvekkilimin haklılığını ortaya koymaktadır.

Müvekkilim Fenerbahçe Spor Kulübü 2. Başkanı olarak yaptığı çalışmalarda diğer kişi ve spor kulüplerinin haklarına ve hukuka saygılı davranmıştır.


Saygılarımla.

Nihat Özdemir/ 
Vekili Av. Sedat Aksakallı.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • namık hazan
    namık hazan
    20.09.2012 15:51

    demokrasi ve diğer kavramları salt cemaat faydacılığının aracı haline getirmek.. Değişim haritası zihniyet haritasından bağımsız değildir... Neden ve nasıl olsun ki<< ne bilgece ve derin tesbitler!.. bir yğın kelime katarı ve malumun ilamı..

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums