AKP, IŞİD ile ilgili ne saklıyor?

  • 2.02.2016 00:00

 İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalinde üç canlı bombayla yapılan saldırının araştırılması için CHP, HDP ve MHP'nin verdiği önergenin, AKP'nin oylarıyla reddedilmesi çok garibime gitti…

AKP, onca günahsız insanımızın öldüğü, yaralandığı, böyle vahşi bir katliamın araştırılmasını neden istemez ki?

* * *

AKP, IŞİD ile ilgili her türlü soruşturma, araştırma talebini adeta refleks olarak reddediyor…

Acaba neden?

Geçenlerde, HDP'nin Gaziantep'teki gelişmelerle ilgili bir talebi de gene AKP tarafından reddedildi… Halbuki iddialar ürkütücü, ilgisiz kalınamayacak cinstendi…

Gelin siyasal iktidarda alerji uyandıran o iddiaları beraber okuyalım:

“1- Türkiye'de birçok canlı bomba saldırısı düzenleyen terör örgütü IŞİD'in, geçen yıl getirdiği canlı bomba yelekleri yakalandıktan sonra Gaziantep'te yeleklerin hazırlandığı bir atölye kurduğu belirtilmektedir. IŞİD çetesi üyelerinin intihar yeleklerini Suriye'den getirmek yerine Gaziantep'te kurdukları atölyede ürettikleri belirtilmektedir. Çeşitli basın kuruluşlarında yer alan fotoğraflarda dikiş makinesi, kumaş parçaları, intihar yelekleri, amonyum nitrat ve demir bilyeler yer almaktadır. Fotoğraflarda, vakumlanmış binlerce bilye, TNT kalıpları, intihar yelekleri görülmektedir.

* * *

2- Gaziantep'te IŞİD terör örgütü hücre evleri ve depolara yapılan baskınlarda şu malzemelerin ele geçirildiği belirtilmektedir. ‘120 ton amonyum nitrat, 10 intihar yeleği, 150 metre kortex patlayıcı, 60 kilo TNT, 15 kilo demir bilye, 5 kilo cıvata somunu, 3 bin 683 mermi, 10 paket kimyasal patlayıcı, 25 el bombası, 1 av tüfeği, 1 el bombası fünyesi, 6 kalaşnikof tüfek ile 8 fünye.' Bu durum, Gaziantep'te IŞİD terör örgütünün varlığının, kent için bir tehdit oluşturduğuna dair bulguları belirgin hale getirmektedir.

* * *

3- Alman NDR ve SWR haber sitelerinin haberine göre, IŞİD'in kaçırdığı Ezidi kadın ve çocukların sanal sistemle satış bürolarının Gaziantep'te sunulduğu ortaya çıkmaktadır. Gazetecilerin ulaştığı chat protokolleri, WhatsApp yazışmaları, belgeler, fotoğraflar ve satışı tamamlayan aracılar ile görgü tanıklarının ifadelerine göre, Ezidi kadın ve çocuklar dijital ortamda fotoğraflı şekilde ‘köle' olarak satışa çıkarılmıştır, en fazla para teklif edene satılmaktadır. Köle satış büroları üzerinden bir yıldır 250 Ezidi kadın ve çocuğu IŞİD terör örgütünden geri alan bir aracının, örgüte 2,5 milyon dolardan fazla para yolladığı söylenmektedir.

* * *

4- IŞİD'in Suriye ve Irak topraklarında ele geçirdiği petrol rafinerilerinden çıkardığı petrolü Türkiye'deki aracılar sayesinde sattığı söylenmektedir. IŞİD'in günde 40 bin ila 60 bin varile denk gelen petrol ticaretine dair tüm bu tartışmalar sürerken ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, 18.09.2014 tarihinde petrolün Türkiye'nin Karkamış ve Kilis sınırlarından geçirilerek satıldığını açıklamaktadır. IŞİD'in finans kaynaklarının kurutulması esaslı tartışmalara ilişkin Türkiye'yi zan altında bırakan son açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gelmiştir. Putin, ‘Suriye'de teröristlerin kontrolündeki bölgelerden çıkan petrol Türkiye'ye satılıyor' açıklaması ile uzunca bir süredir Türkiye ile IŞİD arasında petrol ticaretine yönelik iddiaları güçlendirici bir açıklamada bulunmaktadır.

* * *

5- Gaziantep'te sınır güvenliğini almakla görevlendirilen bazı rütbeli askerlerin IŞİD terör çetesi mensuplarıyla telefon görüşmelerinin kaydı bazı medya kuruluşlarında yer almıştır. 22 Ekim'de Türkiye sınırı tarafında çekildiği belirlenen görüntülerde; silahlı iki IŞİD terör örgütü üyesiyle, akrep tipli zırhlı araçtan inen Türk Silahlı Kuvvetleri askerlerinin konuşmaları görüntülenmektedir.

* * *

6- Gaziantep ve çevresinde çok sayıda IŞİD uyuyan hücresi olduğu, halk arasında özellikle kenar semtlerde yoğun bir şekilde IŞİD terör çetesine ait militanların görüldüğü, çeşitli hastanelerde tedavi gördükleri, farklı isimler altında dernekler kurup örgütlendiklerine dair bilgiler yer almaktadır.

* * *

7- Bu kapsamda, kamuoyunda Gaziantep'ten sürekli IŞİD terör örgütünün transit geçiş yaptığı, Gaziantep'i bir üs olarak kullandığı göz önünde bulundurulduğunda bu durum kent için ciddi bir kaygıya yol açmaktadır. Bununla birlikte, kentin IŞİD terör örgütünün tehdidi altında olduğu kanısını yaratmaktadır.”

* * *

AKP bu iddiaları soruşturmak yerine ısrarla reddetmek yoluna gidiyor.

IŞİD ardı ardına saldırılarla yüzlerce insanımızı öldürürken AKP neden IŞİD'le ilgili gerçekleri araştırmaktan kaçınıyor?

Birisi bize bunu açıklasın…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Yorumlar (1)

  • Ro$ev sîtav
    Ro$ev sîtav
    8.06.2014 13:05

    Bazi $eylerin yeniden hatirlanmasi için de olsa, okumaya deger bir yazi.. Türkiyenin çikarlarini/bütünlügünü suvunan herkes ismi ne olursa olsun, Atürkçü anlayi$tan vazgeç(e)miyor.! Evet, 1789 fransiz devrimi örnek alindi mi ve toplumfda böyle egitildi mi, herkes tekçi olur, herkes ötekile$tirmeye..vs aday olur.!

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums