SİYASAL İKTİDARIN KARAKTER ÖZELLİĞİ

  • 21.02.2016 00:00

 7 Haziran seçimlerinde göstermelik barış müzakerelerinden beklenen başkanlığın yolu açılmayınca, siyasal iktidarın sistematik şiddetten medet umduğu kanlı bir döneme girdik.

Şimdi iktidar bu ‘medet arayışını’ sınır ötesine de sarkıtarak, rejimi siyasal İslam maskeli Türk usulü faşizme dönüştürme çabasıyla ülkeyi kanlı bir ölüm makinesine çevirdi.

Gözünü ölüm bürümüş bir anlayış, kendi kişisel ikbali için bunca yaşamın silinip gitmesini, akılların almayacağı ve vicdanların algılayamayacağı

patolojik bir soğukkanlılıkla kışkırtıp duruyor.

***

Bunların açıkça ifade edilmesi de siyasal vahşetle beraber sürati artan Goebbels’leşme yöntemiyle engelleniyor.

Aşırı eziklik, doymak bilmeyen bir açgözlülük, ülkeyi topyekûn esir almaya kalkışan siyasal çıldırma, özellikle medyayı Goebbels’leştirme çabalarını tırmandırdıkça tırmandırıyor.

Ara ki Goebbels’leştirilen ‘havuz medyası’nda aklın ve sağduyunun eleştirisel sesini bulasın.

***

Hitler’in en yakın arkadaşlarından ve en sadık yandaşlarından olan Dr. Paul Joseph Goebbels, 1933 ile 1945 yılları arasında Halkı

Aydınlatma ve Propaganda Bakanlığı yapmıştı.

Goebbels, Propaganda Bakanı olduğunda ilk işlerinden biri Nazi karşıtı yazarlar tarafından yazılmış tüm kitapları Berlin’in Bebel Meydanı’nda yaktırmak oldu.

Sonrasında giderek Almanya’daki bütün haber kaynakları üzerinde tam kontrol sağladı.

Türkiye’deki tüm haber kaynakları üzerinde tam kontrol sağlayarak, siyasal iktidarın palavralarının propagandasını yaptırtma çabaları da tam anlamıyla bir Goebbels’leşme dönemi yaşatıyor ülkeye.

***

AKP iktidarında ‘Goebbels’leşme’ ilk zirvesini, faili hâlâ ortaya çıkarılmayan ve çoluk çocuk 34 insanımızın paramparça edildiği Roboski

Katliamı ile yaptı.

Tek parti dönemine parmak ısırtan bir şekilde haberin objektif biçimde yayınlanması tüm mecralarda engellendi.

İkinci aşamada ise ‘penguenler’ devreye girdi.

Gezi’de üç milyon insan sokağa indi ama biz baskı ve korkunun kimyasını bozduğu medyada penguen belgeselleri seyrettik.

Sonrası ise aynı manşetlerle çıkan gariban gazetelerin kendi müptezelleşmeleriyle yarıştığı malum süreç…

***

Artık neredeyse her söyledikleri yalan.

Ankara’da 4 ayda iki korkunç saldırıda 130’a yakın insan ölüyor, iktidarla medyası bu ölümleri nasıl ‘siyasi bir avantaja’ döndürürüz derdinde.

Gerçek katillerin yakalanmasıyla, ölümlerin önlenmesiyle değil, bu faillerin kimliklerini kendi ‘politik hesaplarına’ göre değiştirme peşindeler.

İlk patlamayı IŞİD yaptı, iktidar bunu ‘kokteyl saldırı’ gibi açıklamalarla PKK’ya yıkmaya uğraştı, ikinci saldırıyı ise YPG’nin yaptığını kanıtlamaya çalışıyorlar.

Dünyayı buna inandırırlarsa Suriye’ye girecekler güya… Sonra da gelsin erken seçim, gelsin Türk usulü başkanlık…

Bu iktidarın dışında dünyada bir Allah’ın kulu da kalkıp, “Evet söyledikleri doğru” demiyor… Sözlerine pek aldırış eden de yok zaten.

Yalancılık, bu iktidarın karakter özelliği gibi kabul ediliyor.

***

Hitler de olsanız, Goebbels de olsanız bir ülkeyi yalanlarla yönetemezsiniz.

Goebbels yöntemleriyle Almanları kandırmanın sonucunu tarih yazıyor.

İnsanları öldüre öldüre ülkelerini parçaladılar.

“Aynı yöntemleri deneyerek değişik sonuçlar almaya çalışmak budalalıktır” diyen o ünlü sözü hatırlıyorsunuz herhalde.

Türkiye’nin başına nelerin geleceğini görmek istiyorsanız, daha önce aynı yöntemleri deneyenlerin başına nelerin geldiğine bakın.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums