ÇEVREYİ KİRLETENLERDEN ÇEVRECİ Mİ OLUR!

  • 8.08.2019 00:00

     90’lı yılların ikinci yarısında kamuoyunda ‘saygınlık’ gören bir çevre örgütünün ilçe temsilciliğini üstlendim. Ülkemiz çöl olmasın istiyordum.Okullarda öğrencilere bu konuda hazırlanmış slaytlarla konferanslar veriyor,toplumu daha duyarlı olması için çalışıyorduk. Gölyaka sapağında otomobil üretimi için temel atma töreninden önce genel merkez arandı, mera üzerine fabrika yapmanın doğayı katletmek olduğu söylendiği için görüş istedik. Dikkat edin verilen cevaba; şimdilik ses çıkartmayın oldu. Yine o tarihlerde boğazın sırtlarındaki ormanlar katledilip Koç Üniversitesi yapılmıştı. Yeni Şafak gazetesi dışında hiçbir yayın organı bu konuyu haber olarak bile vermedi. Bu katliam için gençlik kampında  sorulan soruya kurucu dedenin verdiği cevap çok ilginçti. ‘Zaten bu orman bozulmuştu yok olacaktı, üniversite ormanın yok olmasını engeller ve daha da ormanı korur demişti’. Bu cevaplardan sonra ben bu ‘Çevre’ örgütünde daha fazla kalıp katliamlara ortak olamazdım. Ayrıldım. Daha sonra yaptığım araştırmada bu örgütün kurucularının tamamına yakını sanayicilerden oluştuğunu gördüm. O günün parasıyla bağışları da bir hayli yüksekti. Nerden çıktı bu hikaye derseniz bu günlerde tam da sırası.

        Yine o yıllarda Bergama köylülerinin çevreci direnişini anımsayınız.Pijamalı Asterisk’ler İstanbul’da ve her yerde gösteriler düzenliyorlardı. Doğamız katlediliyor, Siyanürle altın aranmasına karşı çıkıyoruz, sularımız zehirlenmesin gibi insanların çok duyarlı olduğu konular üzerinden kamuoyu hareketlendiriliyordu. Sonra ne oldu biliyormusunuz; bu altın madeni Fetöcü Akın İpek’e satıldı gösteriler sona erdi. Bu gösterilerin arkasında Alman Vakıf’larının olduğunu, hatta sosyalist bir parti genel başkanınında yer aldığı organizasyon olduğunu belgelerle ortaya çıkaran Necip Hablemitoğlu suikast sonucu öldürüldü.

                    GEZİ VE KAZ DAĞI

 2013 yılında Taksim’in düzenlenmesi için birkaç ağacın kesilmesini bahane ederek yapılan gösteriler milyarlarca zarara neden olurken, bugünlerde de 2001 yılında maden arama izni verilen Kaz Dağları’na 40 km. uzaklıktaki maden aranmasına doğa katlediliyor gerekçesiyle arabalarla taşınan göstericiler yeni bir gezi kalkışmasının provası derdindeler. Peki soralım; Maden aranmasın, tüm maden ocakları kapatılsınmı? Enerji için termik, nükleer santraller yapılmasın mı, yapılanlar yıkılsın mı?. Yıkılsın diyorsanız, ormanlar yok edilip villalar yapılırken sesini çıkarmayanlar villalarınınızı yıkmaya varmısınız. Tarım ve mera alanlarına kurduğunuz fabrikaları yıkmaya varmısınız? Gezi kalkışmasında destek veren Koç ailesi Üniversiteyi yıkacakmısınız?.Tabii bunların hiçbirisi olmayacak, bende olsun istemiyorum. O zaman gerçek çevreci dostlara seslenmek istiyorum.Gelin bu olayların perde arkasında neler dönüyor araştıralım, yöneticilerle oturup doğayı nasıl koruyacağımızı birlikte kotaralım. Yöneticiler de; bu tür konularda kamuoyunu bilgilendirin, art niyetli kişilere meydanı boş bırakmayın.Şunu adımı bilir gibi biliyorum ki; işiniz doğayı koruma falan değil Alman Vakıf’larının  ve önemli iş adamlarının mali desteğiyle Erdoğan’ı zor durumda bırakarak bir kaos yaratabilirmiyiz  derdindesiniz. Hem de ABD ile Suriye görüşmeleri yapılırken, Doğu Akdeniz’de petrol ve doğal gaz arama gerginliğinin yaşandığı sırada bu hareketlenme hiç de hayra alamet değil! Yalnız Türkiye ikinci bir gezi kalkışmasını yaşamak istemez,herkes ayağını ona göre denk alsın.Muğla’da PKK’nın yaktığı binlerce hektarlık ormanlara ses çıkarmayanlardan, çevreyi kirletenlerden çevreci olmayacağını haykıralım.Kalın Sağlıcakla!

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums