Kındî: Felsefî Risâleler

 Kındî: Felsefî Risâleler
15.04.2022 - 19:21
Kaynak: Haber Merkezi
792

Kindi, İslam dünyasında ilmi ve felsefi çalışmaların en yoğun olduğu bir dönemde yetişmiş, felsefe başta olmak üzere teorik ve pratik tüm bilgi dallarında ürün vermiş önemli bir filozoftur. Felsefe ve kelam arasındaki spekülasyonların zirveye çıktığı, çeşitli din ve mezhepler arasında kıyasıya mücadelenin sürdüğü 9. yüzyılda, bu alandaki tüm tartışma ve çalışmalara en üst düzeyde katılmıştır.

İslam dünyasının tercüme eserlerle tanıştığı bir dönemde İslam düşüncesinin oluşumunda büyük katkıları olan Kindi, ele aldığı konularda uyguladığı yöntem ve kullandığı terminoloji ile kelamdan felsefeye geçişi sağlayan ilk İslam filozofudur.

İslam toplumunu ilk kez felsefe ile tanıştıran Kindi, matematikten tıbba, astronomiden musikiye, psikolojiden kimyaya varıncaya kadar her alanda eser veren ansiklopedik bir filozoftur.

O güne kadar Süryani bilgin ve mütercimler eliyle temsil edilen bilim ve felsefe, Kindi’nin çalışmalarıyla el değiştirmiş; sayıları 277’yi bulan eserleriyle yabancı kültürler karşısında İslam toplumu için önemli bir kaynak ve moral güç olmuştur.

Kındî: Felsefî Risâleler/ Editör M. Cüneyt Kaya


Editör: M. AKAY
Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums