Genelkurmay’daki salonda 24 saat çalışan darbe fabrikası

  • 16.04.2012 00:00

28 Şubat soruşturmasının ilk operasyonu “darbenin mutfağına” yapıldı. Öyle anlaşılıyor ki, suya atılan taş misali, Batı Çalışma Grubu’ndan başlayan soruşturma, medya, ekonomi ve siyaset alanıyla genişleyecek. Savcıların elinde yeterinden fazla otantik, imzalı belge ve ses kayıtları var. Bunlar arasında Bülent Arınç’a yönelik suikastı hazırlığı soruşturması kapsamında Seferberlik Tetkik Kurulu’nun Kozmik odalarından çıkan belgeler, Gölcük’teki Donanma Komutanlığı’nda elde edilenler ve Devrimci Karargâh operasyonu kapsamında Hanefi Avcı’dan ele geçen 28 Şubat döneminde cuntacılara yönelik dinleme kayıtları sayılabilir. Ama bu kadar değil. Hem HAS Parti’nin savcıya verdiği delil klasörleri, hem de savcılığın soruşturma kapsamında Genelkurmay’dan talep ettiği belgeler arasında, Batı Çalışma Grubu hakkında 6 Mart 2012’de Genelkurmay’dan savcılara ulaşan Çevik Bir imzalı Batı Eylem Planı ve 29 Temmuz 1997 tarihli Tümg. Fevzi Türkeri imzalı Batı Harekât Konsepti gibi ıslak imzalı belgeler de var.

Yani bu sefer Balyoz’da denenen propagandalarının gücü oldukça zayıf olacak.


Taraf
’ın başarılı muhabiri Arzu Yıldız’ın elde ettiği soruşturma dosyasındaki ifade tutanaklarından bir kısmını bugün yayımlıyoruz. Gözaltına alınan şüphelilere savcılar öyle sorular sormuşlar ki, 28 Şubat’ın nasıl bir darbe olduğu tüm karakteriyle ortaya çıkıyor. Soruların sağlam belgelere dayandığını da savcıların sorularındaki ayrıntılı bilgilerden anlıyorsunuz.

Şüphelilerin ifade tutanaklarını dikkatlice okudum. Geniş bir özetini siz de bugün okuyacaksınız.A.Y.G. isimli şüpheli Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Seferberlik Bölge Başkanı olarak görev yapan bir kıdemli albay. İfadesinde BÇG’de görevlendirilmek üzere Özel Kuvvetler Daire Başkanı Engin Alan Paşa tarafından sözlü olarak görevlendirildiğini söylüyor. Şöyle tanımlıyor o dönemi: “BÇG’ye birçok yerden bilgi geliyordu. İlgili birimler alıp bunları dağıtıyordu, biz de onları düzenleyip hazırlıyorduk. (...) Gelen bilgi hangi birimi ilgilendiriyorsa örneğin lojistik ile ilgili ise lojistik, harekât ile ilgili ise harekât birimine, istihbarat ise istihbarat birimine veriliyordu. Sonraki gelen arkadaşlar da komutanlara arz ediyordu. (...) Genelkurmay Karargâh’ında büyük bir salonda çalışma yapılıyordu. Orası çok gizliydi kimse bilgi vermezdi ben de kimseye bilgi vermezdim, kimse de bir şey sormazdı. (...) Harita ve planlar vardı ancak oraya herkes giremezdi. Kimler tarafından hangi amaçla kurulduğunu bilmiyorum.”

Savcı ise elindeki BÇG’nin Oluşturulması Belgesi’ne dayanarak “BÇG’nin Genelkurmay Harekât Başkanlığı, İçgüvenlik Harekât Dairesi altında yapılandığı anlaşılmaktadır” diye tazeliyor hafızaları.

Savcılardaki şemaya göre, Genelkurmay Karargâh’ında dev bir salonda çalışan merkez 24 saat sürekli vardiyalar halinde çalışıyor ve darbe, psikolojik harekât, fişleme yapıyor. Yani öyle gizli kapaklı bir cunta işi değil bu. Şüpheli bunu doğruluyor, kendisinin gece çalıştığı için orada aslında neyin amaçlandığını bilmediğini iddia ederek.

Devam edelim...

Savcıların soruları çok ilginç. Mesela “Soruşturma kapsamında elde edilen görüşme tutanaklarından” diyor savcılar, “Refah Partisi’nin iktidara gelmesinin hemen ardından, ABD ve İsrail’de Çevik Bir başkanlığında bir dizi görüşme yapıldığı, buna yüksek rütbeli askerler dışında, O.Ö. gibi siyasilerin de katıldığı, RP’nin uygulamaları eleştirildikten sonra, TSK’nın üzerine düşeni yapacağı ve yardım istendiği anlaşılmaktadır”. Ve haklı olarak soruyorlar “RP daha yeni iktidar olmuş ve 28 Şubat süreci henüz başlamamışken, bu ziyaretler ‘planlanan bir askerî müdahaleye yönelik’ bir icazet amacı mı taşımaktadır? Açıklayınız.”

Savcılar yine soruyor. Soruları Genelkurmay’dan gelen Çevik Bir ıslak imzalı orijinal belgeden...


“Mülki makamlara, kamu idarelerine tahkikatlar açılması için müdahale edildiği, siyasi partiler, üniversiteler, sendikalar kitle örgütleri, kadın ve gençlik teşekkülleri medya aracılığıyla halka karşı psikolojik harekât uygulandığı ve seçilmiş hükümete karşı sokakların hareketlendirileceği anlaşılmıştır. Amacı nedir?”

Tarikat, yurt, vakıf, okul, dershaneler ve yöneticileri fişlenmiştir. Sivrilmiş fanatik irticai yöneticileri pasifize etmek ne demektir. Pasifize etme çalışmaları arasında öldürmek de var mıdır?


“Genelkurmay’dan örneği alınan otantik Batı Çalışma Eylem Planı’nda yer alan İran’da bağımsızlık düşüncelerini harekete geçirmek, Halkın Mücahitleri örgütünü, muhalifleri, İran ekonomisini hedef alacak şekilde kaçakçılığı desteklemek, İran rejimini zayıflatmak için bu ülkede alkollü içki ve narkotik maddelerin alışkanlık sağlaması faaliyetlerini yürütmek, Nahcıvan kanalıyla İran’a sızmak gibi faaliyetleri kimlerle ve hangi yetkiyle yaptınız?”


“Batı Eylem Planı’nın 12 No’lu faaliyet planı (d) bendinde, siyasi parti ve belediyelere karşı tedricen artan örtülü ve psikolojik harekât tedbirleri arasında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri Belediye Başkanı Şükrü Karatepe, Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Ali Nabi Koçak hakkında basında çıkan haberler ve neticesinde gerçekleşen yargılama süreçleri bu çalışmanın bir ürünü müdür?”

Hâsılı, savcıların soruşturmayı yürütme stratejisinden, 28 Şubat Davası’nın ülke tarihinin en büyük davası olacağını rahatlıkla söyleyebilirim.


mesayan@markaresayan.com

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums