Bir hatırlayalım…

  • 21.12.2018 00:00

 Gündem yoğun olduğu için 17/25 Aralık’ın yıldönümü yeterince ilgi görmeden geçip gitti. Oysa o gün ülkenin kaderinde bir kırılma noktasıydı. Devletin içine yarım asırlık bir proje dahilinde sızmış FETÖ’cü polis, savcı, hakim ve bilumum sözde görevliler “yolsuzluk” kılıfına soktukları darbe teşebbüsüne girişmişlerdi.

Rahatlıkla, 15 Temmuz işgal teşebbüsünün, Gezi, 17/25 Aralık darbe denemesi ve 6-7 Ekim PKK vandalizminin başarısız olmasından ötürü girişilen bir “altın vuruş” olduğunu söyleyebiliriz. Bu tespitlerin hepsini en sıcak günlerde yazdık. Ancak malum, hafıza-i beşer nisyan ile malul.

Tabii tüm bu dizayn teşebbüslerinde FETÖ’nün veya PKK’nın yalnız olmadığını, ortaklarının olduğunu ama daha öte, bu kötücül orkestrayı bir üst aklın yönettiğini de eklemek lazım.

Anılan olayları saf yürek veya bilgisizlikle “sunulduğu” gibi algılayanlar da resmin tamamını herhalde günler geçtikçe görüyorlardır. Henüz göremeyenler de, ideolojik veya farklı nedenlerden oluşan önyargı gözlüklerini çıkarttıklarında, bu tespitlerin doğruluğuna kani olacaklardır.

Çünkü, bu sadece hakikat adına değil, ülke adına da yapılması gereken bir özeleştiridir. Evet, hedef Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsı ve AK Parti olarak görülmekteydi ama saldırı altında olan, ülkemizin doğrudan kendisiydi. Sayın Erdoğan bu kavgayı vermese, veremese veya hata yapsaydı, doğrudur, iktidarı kaybedecek, lince maruz kalacaktı. Ancak iş bununla tabii ki bitmeyecekti.

Bunu ispatlamak için daha sonra olanlara bakmak ve biraz spekülasyon yapmak yeterli. PKK’nın hendek ihanetinin karşısında güçlü bir irade dikilmeseydi ne olurdu mesela? Bu mücadeleyi CHP verebilir miydi? Ya da önümüze hangi süreçler konurdu?

Eğer 15 Temmuz işgal girişimi başarılı olsaydı, Suriye’de durum bugün ne halde olurdu? Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve İdlib operasyonları yapılabilir miydi? PKK’ya ülke içinde ve dışında diz çöktürülür müydü? Bunu anlamak için ilgili olaylara dair CHP/HDP’nin söylem ve tavırlarını bir hatırlayınız isterseniz.

Bu açılardan, öncesi ayrı vaka ama Gezi’den beri yaşanan saldırıların aynı aktör/lerin yarattığı, aynı amaca matuf olaylar silsilesi olduğunu görmek lazım.

10 Ağustos ekonomik saldırısını da bu silsileye kattığınızda, bu hadiselerin birbirinden bağımsız ve doğal olduğunu iddia edenlerin niyetlerini sorgulamak da bizim hakkımızdır. Bu kısa ve acılı süreçlerde binlerce şehit verdik. Maddi kaybı hesaplamak çok zor. Ama onlardan birisinin muvaffak olması halinde gördüğümüz zulüm, göreceğimizin yanında mukayese bile kabul etmeyecekti.

Çok şükür başaramadılar ve bundan sonra da başaramayacaklar. Bu aziz milletin feraseti hiçbirisine geçit vermeyecek.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums