Kılıçdaroğlu CHP’yi tasfiye mi ediyor?

  • 29.11.2018 00:00

 Yerel seçimler, AK Parti’nin salı günü 60 adayını açıklaması ve diğer partilerin de kendi çalışmalarını hızlandırmasıyla gündemdeki yerini korudu. Umarım bu seçimler ortaya koyduğu tabloyla daha farklı bir sürecin açılış şartlarını ortaya çıkarır. Çünkü siyasetin normalleşmesi ve güncellenmesi gerekiyor.

AK Parti kendi başlattığı değişimin gerisinde kalmamak için çaba gösteren yine en diri siyasi aktör. MHP sorumlu siyaset anlayışıyla vatandaşın takdirini topluyor. Ancak geride kalanların durumu tam manasıyla bir felaket.

Doksanlı yıllarda bile ortalama bir zeka, Türkiye’nin sosyolojisine, kurumlarına, şehir ve taşrasına, tabii ki dünyanın durumuna bakarak büyük bir değişim dalgasının geldiğini görürdü. Gerçi 28 Şubatçılar bunu gördü ve “önlem” almak istedi ama benim kast ettiğim tabii ki böyle bir çürüme değil.

Muhafazakarların siyasi olarak kendilerini ifade etmeleri, ülke siyasetine katılmaları ve yeni aktörlerle sahneye çıkmalarının daha fazla önlenemeyeceği, bunun hem ahlaki noksanlık, hem de ahmakça olacağı ayan beyan gözüküyordu.

Bu manada, Refah-Yol hükümeti doksanlı yıllarda o kadar kıymetli bir imkanı ifade ediyordu ki! Geçmişteki birçok hatanın ve toplum/siyaset mühendisliklerinin yarattığı yabancılaşma bu şekilde yumuşak geçişle normalleşebilirdi.

Bu yapılmadığı gibi, 3 Kasım 2002’de iktidara gelen AK Parti ve lideri Erdoğan’ın halli için her türlü rezillik sergilendi. Oysa son yazımda belirttiğim gibi, Refah-Yol, sonrasında AK Parti dönemleri Batıcı kesim için normalleşme ve yeni bir sayfa açmak için büyük bir imkan anlamına da geliyordu.

Şunu görelim; AK Parti karşısında anlamlı bir muhalefet, ancak onu ve seçmen tabanını ne olursa olsun hal edilmesi gereken bir düşman gibi görmeyen, iç/dış vesayet oyunlarında yer almayan, özgürlükçü, demokrat ve yurtsever bir anlayıştan filizlenebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da ifade ediyor; CHP’nin bu hali ülke için ciddi bir şansızlıktır. Bu hal, hem ülkenin bölgesel varolma mücadelesinde zaaf anlamına gelmekte, hem de tabanını ümitsizliğe sevk etmektedir. Her siyasi yenilgi sonrasında bu tablo daha da vahimleşmektedir.

Sayın Akşener’in buradaki boşluğu/fırsatı görmek yerine kısa vadeli kazanımlar adına CHP ve HDP ile flört etmesi, partisinin CHP’nin kaderini paylaşacağını gösteriyor. Ama bir eski Türkiye aktörünün farklı davranmasını beklemek herhalde hayalcilik olurdu.

Benim gördüğüm, Sayın Kılıçdaroğlu’nun fonksiyonu CHP’yi tasfiye etmeye doğru evrilmiştir. Bu amaçla başa getirilmemiştir lakin, başarısızlığı CHP’yi lime lime etmiştir.

Siz sahici bir aktör olmadığınızda, tarih sizi nesne yapıyor.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums