Mandacı zihniyet tarihe gömülecek…

  • 12.05.2018 00:00

 Haklı olarak tüm dikkatlerimiz 24 Haziran’a kilitlenmişken, hayat durmuyor ve Türkiye’nin pozitif/negatif gündemleri varlığını sürdürüyor. İşte dün itibarıyla 211’i muvazzaf toplam 300 asker için FETÖ soruşturması kapsamında gözaltı kararları verildi. 15 Temmuz, hatta 17/25 Aralık darbe teşebbüsünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen, Türkiye bu kanserli dokudan kurtulma mücadelesi vermeye devam ediyor.

Son olarak, dönemi gelmeden, Türkiye kendisine üye bile değilken Standard and Poor’s derecelendirme kuruluşunun not indirimine gitmesi, durulmuş, hatta geri çekilme eğiliminde olan dövizde hareketliliğe neden oldu. Bizim ekonomik karakterimiz ve hafızamızda sıkıntı algısı dövizdeki hareketlilik ile oluşuyor. Avrupa’da bu enflasyon, ABD’de ise faiz oranları ile oluşmakta. Dolayısıyla seçimleri manipüle etmek isteyenler için döviz önemli bir kaldıraç.

Ancak geçmişten farklı olarak hem Türkiye’de ekonomik kriz koşulları yok, hem döviz rezervimiz güçlü, hem de büyüme rekor düzeyde… Lakin algıda döviz fiyatları hâlâ etkili olduğu için bu noktaya yükleniyorlar. Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz dört koldan alınan önlemler ile bu oyunu bozdular. Başarılı olamayacaklar. Bu köpük buharlaşıp gidecek.

Öte yandan, ABD Başkanı Trump İran’la yapılan nükleer anlaşmadan çekildi. Evvelki gün İsrail ve İran Suriye’de karşı karşıya geldi, savaştı. İran’a dönük çok ciddi bir hamle söz konusu. Suriye’deki durum Türkiye açısından dünden daha pozitif olsa da, risk hâlâ devam ediyor. Türkiye’nin küçük bir sendelemesinde, Suriye’de bir oldu bitti için tüm düzenekler hazır.

Pozitif gündemde ise büyük projeler tüm hızıyla ya başlamış ya da TANAP gibi eli kulağında… Öne alınmış seçimlerin haberi piyasada çok olumlu karşılandı. Türkiye iyi yönetilmese veya muhalefetten daha yüksek bir beklenti olsa böyle olur muydu? Çünkü piyasalar erken seçimi değil, var olan siyasi aktörün devamını satın aldı.

Tüm bunların yanında, asıl pozitif gündemimiz, hükümet sisteminde 16 Nisan’da çok tarihi bir reform yapmış ve bunu 24 Haziran akşamı itibarıyla uygulamaya başlayacak olmamız. Hantal, obez devletten, diri, hızlı, liyakate dayalı, çoğulcu bir sisteme geçiyoruz. CHP’nin istemediği bir şeyden daha hayırlı bir kazanım olabilir mi? Hele hele beş benzemezlerin tavrından daha iyi bir işaret mümkün mü?

Türkiye’nin önü çok ama çok açık. Türkiye düşmanlarının morali çok ama çok bozuk. İçlerine bir türlü Yeni Türkiye’yi, onun doğuşuna engel olamamayı sindiremiyorlar. Çok zor ama verimli, tarihi bir süreç oldu. Umuyorum ki bu tarihi seçimlerde süreci taçlandıracağız. Bu sezon finali ile normalleşmenin önü de açılacak. Algıları ile oynanan, korkutulan, depresyona sokulan vatandaşlarımızın da yakasından düşecekler.

Türkiye bu beş benzemezlere layık değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin başarısı en çok önü açılacak gerçek muhalefet potansiyellerinin işine yarayacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums