Kervan yola çıktı...

  • 7.02.2018 00:00

 AK Parti İstanbul İl Kongresi’nin bir önemi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçim manifestosunu bu vesileyle açıklayacak olmasıydı. Hınca hınç dolu salon ve miting alanındaki on binlerce kişi sıkı yağmura rağmen büyük bir ilgi göstermişti kongreye.

İşin aslı, cumhurbaşkanı adaylarına bakıldığında, Recep Tayyip Erdoğan diğer adaylara kıyasla her konuda açık ara önde. CHP ve diğer ittifak partilerinin cumhurbaşkanı çatı adayı konusunda sergiledikleri perişan durum, bu farkı iyice su yüzünde çıkardı. Öyle ki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçilecek bir seçimde, CHP kendi genel başkanını dahi seçime sokmaya cesaret edemedi.

İşte bu şartlarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın manisfestosu, seçimin önemi ve heyecanı çerçevesinde dişe dokunur tek beklentiyi oluşturmuştu. Nitekim, Erdoğan beklentileri karşılayan içi dolu, her kesime, her alana temas eden bir manifesto açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ahdim olsun ki…” diye başlayan cümlelerinde yoksul kesimlerin desteklenmesinden, faizlerin ineceğine, vergilerin düşürüleceğinden, ihracatın yükseleceğine, terörle mücadelede kararlılıktan, bireysel özgürlüklerin ve tüm toplumsal kesimlerin haklarının korunmasına değin birçok devam vaatlerinde bulundu.

“Her alanda adaleti tesis edeceğiz” cümlesi de çok önemliydi. Tek bir vatandaşın dahi adalet dairesinin dışında kalmamasına özen gösterilecekti. Daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlük bu dönemin sloganı olacaktı. “İrade, erdem, cesaret” yeni dönemin köşe taşları olarak ortaya çıkıyordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin yeni yönetim sistemiyle çok daha güçlü olacağını ve Türkiye’yi bu yüzyılın lider ülkelerinden birisi yapmaya ahdettiklerini ifade etti. Bunun için de birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Gerçekten kazanılan 12 seçim de çok önemli olmuştu. Ama 24 Haziran seçimleri, bir milat olma özelliğini taşıyordu. Türkiye prangalarından kurtulma şansını yakalamış, 16 Nisan’da tarihi bir referandum gerçekleştirmişti. Şimdi artık sıra, tulumbaya su verme işine gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da, salonun da heyecanı, bu öneme işaret ediyordu. Gerçekten de tarihi günlere tanıklık ediyoruz. Gözlerimizin önünde tarih yazılıyor. Bugün yaptıklarımız ve başardıklarımız, muhtemelen hem ülkenin, hem bölgenin, hem de dünyanın geleceğini şekillendirecek. Türkiye 15 yılda böyle kritik bir ülke haline gelebildi.

Milletimizin yüzyılda bir gelen şansı değerlendireceğine inancım tam. Ne tür oyunlar oynanırsa oynansın, kervan yola çıkmış gözüküyor.

Hayırlısı olsun.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums