AGİ, Abidik Gubidik İttifakı…

  • 24.04.2018 00:00

 Sanırım sizler gibi, ben de o tabloyu görünce, sevinç değil büyük bir üzüntü hissettim. Bu hamlenin bir şansı olduğunu düşünmüyorum; konu bunlarla ilgili değil. 15 CHP milletvekili, birlikte parlamentoda görev yaptığımız, selamlaştığımız, sohbet ettiğimiz arkadaşlarımız, grup başkanvekilleri ve parti sözcüsünün yanında, kurbanlık koyun gibi, gözler yerde, mahcup bir yüz ifadesiyle İP’ye kiralandıklarının açıklamasını dinliyorlardı.

Siyaset asla bu hallere düşmemeli, milletvekillerinin onurlarıyla oynanmamalı, korkutarak veya ödüllendirme vaatleriyle asla baskı altına almamalı.

Tabii bu söz konusu 15 milletvekili adına konuşma kibrine sahip değilim. Onlar mutlaka bunu savunacak, yaptıklarının tarihi bir kahramanlık olduğunu söyleyecek, belki buna inanmış da olabileceklerdir.

Ancak en doğrusunu yine tarih yazacak, bu hadise ikinci Güneş Motel vakası gibi, bir skandal olarak nesilden nesile anlatılacaktır. Benim öngörüm budur.

Dünkü yazımda -henüz bu karar açılanmamışken yazılmıştı- yeni hükümet sistemine tam da bu türden kamu vicdanını yaralayan, demokrasiyi aksatan, siyaseti itibarsızlaştıran siyaset mühendislikleri mümkün olmasın diye geçtiğimizden bahsetmiştim.

Bu durumun İP’nin seçime girme sıkıntısını aşmak için bir formül olduğu da gerçek dışıdır. YSK kararını açıkladı. İP seçimlere girebilmekteydi.

Asıl meselenin siyaset mühendisliği, AK Parti ve MHP dışındaki görünürde uzlaşmaz tüm partileri aynı çatı ve aynı aday altında birleştirmeye dönük bir hamle olduğu açıktır.

Bu durumda yapılması gereken, “İttifak Yasası” diye bilinen düzenlemenin de verdiği imkanla, seçmenin önüne çıkıp ittifak kurmak olduğu bellidir. Ama “kim kiminle yan yana görünürse seçmeni kandırmakta başarılı olamayız” şeklinde bir yaklaşım, siyaset etiğinin içinde olamaz ve seçmeni yanıltmaya yöneliktir.

Hâlâ vatandaşı özne değil nesne gören bir zihniyetle hareket ediliyor. Ve bu hareket sandıkta hüsrana uğrayacaktır. Temenni ederim ki, bundan sonra hiç kimse seçmeni kandırmaya tevessül edemeyecek, siyaset sahnesinde taşlar millet iradesini merkezine alarak oturacaktır.

Hepimiz için hayırlısı olan da budur. Tüm gayretimiz bu ülkede millet iradesine dayalı bir yönetim olsun diyedir. Seçmen tercihi öyle veya böyle yaptığında, o en doğrusu olacaktır. O en doğrusunu en doğru şekilde tespit etmek için de millet iradesinin önünü açacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi yasalaşmıştır.

İşin hazin kısmı, tüm bu abidik gubidik oyunlarla seçmenin önüne çıktıklarında tek vaatleri, çürümüş bir sistemi geri getirmek olacaktır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums