Erdoğan Kürtler, Kürtler Erdoğan için şans...

  • 3.02.2018 00:00

 Öncesi ayrı bir takdir meselesi ama Gezi, hendek/çukur sürecinden, son olarak da Zeytin Dalı Terör Harekatı’na kadar Kürt vatandaşlarımızın sağduyusu ve soğukkanlılığı her daim vurgulanması gereken önemli bir konu…

İktidara geldiğinden beri, PKK için en önemli tehdit unsuru Sayın Erdoğan olmuştu. Erdoğan “milliyetçiliği ayaklar altına aldık” derken, yurtseverlikten değil, ayrımcılığı esas alan bir tür asabiyetten bahsediyordu. Çünkü bununla ilgili geçmiş pratikleri birçok kesimi devlete yabancılaştırmıştı.

Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri sürecinde ise, dışlayıcı değil, kapsayıcı vatandaşlık anlayışı ve demokratik reformlar ana hat haline geldi. “Devletin” aklı bu manada arınmaya başladı.

PKK ve arkasındakiler, bu yolun, önünde sonunda silahlı “mücadeleyi” anlamsız kılacağını, Kürtlerin demokratik Türkiye diye bir devletleri varken, emperyal amaçların oyuncağı terör örgütlerini tamamen dışlayacağını iyi biliyorlardı.

Nitekim, Çözüm Süreci gibi bir pratiğe Erdoğan dışında bir lider asla girişemez, girişse bile altından kalkamazdı. Bunun anlamak için 1993 yılına bakmak bile yeterlidir. Erdoğan o yüzden “kefen” metaforunu kullanmıştı.

Teşbihte hata olmaz; bu yüzden Erdoğan’ın başına pişmiş tavuğun başına gelmeyenler geldi. Sadece Türk/Kürt gençleri ölmesin, barış olsun diye bu ağır yükün altına giren Erdoğan’a ihanet ettiler. 7 Şubat MİT krizini, İmralı tutanaklarının sızdırılmasını, polislerin yataklarında infaz edilmelerini hatırlayın.

Bu en sert dönemlerde bile, Erdoğan asla ırkçı, ayrımcı bir sürece savrulmadı. Paniğe kapılmadı, içe kapanmacı siyasete teslim olmadı. Askerler, siviller öldürülürken, FETÖ yardımıyla iller, ilçeler hendeklerle örülürken, PKK ile Kürt vatandaşları asla birbirine karıştırtmadı.

Birinci Dünya Savaşı sürecini hatırladığımda, bunun hepimiz için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Sultan Abdülhamid’in İttihatçılar tarafından devrilmemiş olması halinde de tarihin nasıl şekilleneceğini düşünmeden edemiyorum. Birinci Dünya Savaşı’na girer miydik mesela?

Afrin bir terör operasyonudur. Kürtlerin kanını emperyallere pazarlamak isteyen terör örgütüne indirilmiş bir darbedir, Kürtlere değil.

Kürt vatandaşlarımız bunu gayet iyi ayırt etmektedir. Bu nedenle de diyorum ki, Erdoğan Kürtler, Kürtler de Erdoğan için büyük bir şanstır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums