Türkler, Kürtler, Ermeniler…

  • 25.01.2018 00:00

 Gelişen, demokratikleşen, güçlenen bir Türkiye şüphesiz herkes gibi Kürt vatandaşlarımızın da güvencesidir. Kürtlerin yaşadığı dört devlet içinde demokratik tek ülke Türkiye’dir. Bu bazı emperyal girişimlerin nesnesi olmak yerine, sahip çıkılması gereken çok daha somut ve değerli bir gerçekliktir.

Kuzey Suriye’de oluşturulmaya çalışılan terör koridoru ile pozitif manada ilgisi bulunmayan tek aktör, Kürtlerin de dahil olduğu Türkiye halklarıdır. Dünyanın gelişmiş bölgeleri ekonomik ve siyasi bütünleşmeye giderken, bizim coğrafyamızda butik devletçikler peşinde koşturmaları ipucu değil mi?

Hak mücadelesinde işe şiddeti karıştırmak, beş bin değil, elli bin TIR silah da gönderilse başarıya ulaşabilecek bir yol değildir. PKK ve aparatları, hegemon güçlerle ahlaksız bir anlaşma yaparak hem Çözüm Süreci’ni heba ettiler, hem de birçok masum hayata mal oldular. Tıpkı geçen yüzyılın başında olduğu gibi.

Suriye’de bir terör koridoru karşılığında Türkiye’de bir savaş vaat ettiler. Hesapları, güçlü medya ve dış destekle Kürt vatandaşların etnik milliyetçilikle efsunlanması ve sürece destek vermeleriydi. 6-7 Ekim ve hendek terörü bu yüzden peydahlandı. FETÖ’den de ciddi destek aldılar.

Ancak Kürt vatandaşlarımız bu oyunu gördü ve tuzağı ülkemizin geri kalanıyla bütünleşerek bozdu. Kürtlerin tarihsel ve siyasi bilincini küçümsediler. Aynı tuzağı kurdukları Afrin’de de, göreceksiniz, o yörenin Kürt halkı bu miadı dolmuş oyuna gelmeyecek. PKK ve tüm aparatları halk desteğini tamamen yitirecekler.

Geçen gün Türkiye Ermenileri Patrikliği, yayımladığı bir mesaj ile Afrin’de teröre karşı mücadele eden ordumuza desteklerini belirttiler. Ülkemizin bekası, askerlerimizin selameti için dua edildiğini ifade ettiler. Musevi cemaati ve Cemaat Vakıfları’ndan da benzer bir açıklama geldi. Bu milli tavrı her zaman göstermişlerdir. Ama bugünlerde anlamı tabii ki çok daha büyük.

Muhalif tüm Kürtleri bölgeden sürmüş, Kürt olmayanlara acı çektirmiş, Türkiye’de terör estirmeye devam eden bir yapının Kürtlere zarardan başka bir getirisi olamaz. Zeytin Dalı Operasyonu bölgeyi özgüleştireceği gibi, Kürtler üzerinde oynanan emperyal oyuna da darbe vuracaktır. Bu operasyon öncelikle Kürtleri korumaktadır.

Bazılarının kafası karışmış olabilir. Çünkü ağır bir dezenformasyonla sürekli muhatap kılınıyoruz. Ancak, durumu anlamak o kadar da zor değil. Geçen yüzyıl milyonlarca insanın ölümü pahasına çökertilen Osmanlı’dan ayırılan devletlerin, işte Suriye ve Irak’ın son yüzyılına bir bakın. Acı ve kan dolu bir yüzyıl geçirdikten sonra, bugünkü haline de bir bakın. Saddamlı günler dahi aranacak hale geldi.

Tarih, bize gelecekte de neler olabileceğine dair çok önemli ipuçları vermiyor mu?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums