One Minute, 17/25 Aralık ve Kudüs kararı…

  • 18.12.2017 00:00

 Dün itibarıyla 17 Aralık FETÖ kumpasının 4. yıldönümünü idrak ettik. Neler yaşadığımızı herkes iyi bildiğinden olayları tekrar etmeyeceğim. Lakin biraz daha yeni olduğunu, yeni olmasa bile altını daha iyi çizmemiz gerektiğini düşündüğüm bir konu var.

Aslında 17/25 Aralık kumpası talimatının, yani “Başbakan Erdoğan’ın” hal edilmesi hedefinin FETÖ’ye iletilmesinin nedeni 2009 yılındaki “One minute” çıkışı ve tabii buna bağlı gelişen “Dünya beşten büyüktür” söylemidir.

“Erdoğan’la olmaz” fikrinin ortaya çıktığı an One Minute hadisesidir. Çünkü “One minute” dünyada verili hegemon sistemin altını güçlü bir şekilde oyacak yeni bir paradigma teklifiydi ve dünya böyle bir teklife oldukça açtı. Bunu İslam dünyasında güçlü bir karşılığı olan Sayın Erdoğan tarafından yapılması, hegemon sistemin sahiplerini panikletti.

Böylelikle FETÖ’ye Erdoğan hakkında süreç başlatmaları, etrafını sarmaları, yalnızlaştırmaları, aleyhinde her türlü sahte, çarpıtılmış malzemeyi toplamaları talimatı verildi. Nitekim 2010-2011 yılları arasında Başbakan Erdoğan’ın iki çalışma ofisi birden dinlemeye alınıyor, bu dinleme MİT tarafından tespit ediliyordu. Bu tespit üzerine FETÖ MİT’i de hedef almış, 7 Şubat MİT krizi bunun üzerine yaşanmıştı.

17 Aralık’ta altın vuruşu yapmayı düşünen FETÖ bunu başaramadı. Bu tarih, üç seçimin hemen öncesine gelmesi hasebiyle özellikle seçilmişti. Erdoğan’ın yakın çevresi hapse atılacak, Erdoğan büyük darbe yiyecek ve birkaç ay kalmış seçimlere kadar da toparlanamayacaktı. Aslında Erdoğan dışındaki hiçbir liderin bu ihanetin altından bu kadar kısa sürede kalkamayacağı kesindi. Sadece onlar Erdoğan’ın da kalkamayacağını hesapladılar.

Gelelim bugün ile bağlantı noktasına… 2009’da Gazze’ye yapılan terör saldırılarına karşı çıkan Erdoğan, bugün de Filistin’i nihai anlamda bitirilmesi hamlesi olan Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesi kararı karşısında en büyük direnci ortaya koyuyor, İİT, BM ve AB’yi harekete geçiriyor. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bu tablodan çektiğinizde bölgenin nasıl kolay dizayn edileceğini bir tahayyül ediniz.

Suriye ve Irak’ta çoktan PKK koridoru kurulmuş, Türkiye karışmış, Katar teslim alınmış, Filistin tamamen yok oluş sürecine girmiş olmaz mıydı?

Yani, ne One Minute, ne 17/25 Aralık, ne 15 Temmuz, ne de Kudüs kararı ve bundan sonra olacaklar asla birbirinden bağımsız ve tesadüfi olaylardır.

Ve bu olayların hepsi Erdoğan üzerinden Türkiye’nin bekasını hedef almaktadır.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums