FETÖ davalarının cesur hâkim ve savcıları…

  • 19.10.2017 00:00

 Son söyleyeceğimi en baştan ifade etmek istiyorum. FETÖ davalarına bakan hâkim ve savcılarımız, bu ağır sorumluluğu üstlenmekle hem mesleklerinin yüz akı oluyor, hem de şu olağanüstü süreçte yerli ve milli bir işlev yükleniyorlar. Verilen bu mücadeleyi aziz milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır.

15-16 Temmuz darbe girişimi gecesi ve sabahında, yargı mensuplarımız milletine yapılan bu hain saldırıda onun hukukunu savunmakta asla tereddüt göstermedi, yüz akımız oldu. Böylelikle, bu hain örgüt ve arkasındaki üst aklın moral üstünlüğü ele geçirmesi önlendi. Devlet, yasama, yürütme ve yargı olarak ortak duruş göstermiş oldu.

Yargı camiamızın üstlendiği bu ağır yükün boyutlarını, önemini anlamak, takdir etmek ve elimizden geldiğince yardımcı olmak da hepimize düşen görevdir.

Neyle mücadele edildiğini doğru anlamak için bazı netleştirmelere gitmek gerekiyor. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, hükümetimiz, istihbaratımız, polisimiz, askerimiz ve yargımızın mücadele ettiği örgüt sıradan bir örgüt, 15 Temmuz ise kendinden menkul sıradan bir darbe girişimi değildir.

Bu örgüt, atipik, yani klasik terör örgütlerinden çok farklı, uzun süreler zarfında bir kanser gibi her alana sızmış, kriptolaşmış, tüm şeytani yöntemleri hiçbir ilke gözetmeden kullanabilen, bunu da Türkiye’yi kontrol etmek, bölmek amacıyla, küresel üst aklın adına gerçekleştiren bir maşadır.

Öte yandan FETÖ, Türkiye’nin toplam vesayet hikâyemizin son merhalesi, aldığı son şekildir. Yani siyaset, yargı, istihbarat gibi tüm kurumlarımız FETÖ ile mücadele ederken, aslında sıradan bir örgütü tasfiye etmiyor, vesayeti sonlandırıyor, ülkemizi bağımsız, demokratik, milli iradeye dayalı zihniyetle güçlendirmiş oluyor. Bu muazzam bir iştir.

Yüz binlerce örgüt üyesinin tespit edilmesi, yakalanması, soruşturulması ve yargılanması süreci çok hacimli bir olaydır. İşte bu büyük mücadelenin köşe taşlarından birisi de yargı camiamızdır. Bu açıkçası, farklı türde ve yöntemlerle verilen ikinci bir Kurtuluş Savaşı’dır.

Bu nedenle, olayın büyüklüğü, anlamı, karmaşıklığı, geçen sürenin kısalığı göz önüne alındığında, beşeri planda bir mucize gerçekleştiriyoruz. Büyük bir iş başarıyoruz.

Tabii ki böyle bir devasa ihanetle mücadelede bazı sıkıntılar olabilir. Böyle bir yükün altından başka bir ülke kalkabilir miydi, emin değilim. Ama Türkiye kalkıyor ve kalkacak, işte bundan eminim. Bu süreci demokratik hukuk devletine yaraşır şekilde tamamlayacağız.

Örneğin, son yayımlanan KHK’da, kişilerin “Lekelenmeme hakkı”, CMUK’un 158. Maddesi’ne eklenen bir fıkra ile daha ileri bir güvenceye kavuşturuldu. Düzenlemeyle, soyut, dayanaksız veya konusu suç teşkil etmeyen ihbar ve şikâyetler için bir ön değerlendirme süreci getirilerek, artık doğrudan soruşturma yapılması ve kişilere yersiz biçimde şüpheli sıfatı verilmesinin önüne geçildi.

Aziz milletimiz, siyasi irade ve şehitlerimizin ruh

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums