Anakronik Nostradamus olarak Sedat Ergin...

  • 16.10.2017 00:00

 Hürriyet gazetesinden Sedat Ergin 13 ve 14 Ekim’de dikkat çeken iki yazı yazdı ve ardından yıllık iznini kullanmak üzere tatile çıktı.

13 Ekim tarihli yazı “Fetullahçılar Baykal’ı neden devirdi”, 14 Ekim tarihlisi ise “Fetullahçılar MHP’ye neden tuzak kurdu” başlığını taşıyordu.

CHP ve MHP’ye kumpas iddianamesinden alınan tarihleri bir anakronik Nostradamus olarak 2010 referandum süreci ile yan yana getirip FETÖ ile AK Parti’nin ortaklaştığını iddia ediyordu bu yazılar. İtham, siyasi bir işbirliğinden öte, kumpas birlikteliğine dönük bir hat döşüyordu.

Anakronik Nostradamus Ergin için bu kadar ağır bir ithamı yöneltmek için kaset kumpası ile referandumun aynı 365 gün içinde gerçekleşmesi yeterliydi.

Tabii mesele CHP ile kısıtlı değildi. 2011’de MHP’ye de aynı kumpas kurulmuştu. Bunun referandumda hayır oyu verecek MHP’yi neden 2010’da ıskaladığı boşluğu da başka bir anakronik kehanet ile gideriliyordu. Amaç MHP’yi Haziran 2011 genel seçimlerinde baraj altı bırakmak ve AK Parti’yi anayasayı tek başına değiştirecek 367 sayısına ulaştırmaktı.

Yani CHP’ye operasyon anayasa değişikliği için 2010’da yapılmış, MHP ise gelecekteki bir referandum için hecklenmişti.

Sanki AK Parti’nin bu değişiklikler için muhalefet partilerinin çökmesine ihtiyacı varmış gibi... Kaldı ki 2010 referandumuna baktığınızda, Evet’i ana güç olarak destekleyen AK Parti’nin ve hayır cephesinin doğal oylarını almış olduklarını da görürsünüz.

Anakronik Nostradamus Ergin şöyle yazıyordu: “MHP’de bu sarsıntının yaşandığı zaman kesiti, AK Parti ile Gülen cemaatinin el ele beraber yürüdükleri bir dönemdi. Sonuçta FETÖ-PDY’nin MHP’yi hedef alan bu siyasi projesiyle bu partiyi sandıkta baraj altında bırakıp, o dönemde müttefiki olan AK Parti’nin önünü açmaya çalıştığını söylemek yanlış olmayacaktır.”

Hayır, hem yanlış, hem de maksatlı olacaktır.

Herhalde akla gelecek ilk soru olduğu için yazının sonunda aynı polislerin Başbakan’ı da dinlediği bilgi olarak veriliyor, ama o kadar, Nostradamus’luk yapılmıyor.

Ama Erdoğan’dan esirgenen Notradamus’luk Kılıçdaroğlu’ndan esirgenmiyor. Ergin’e göre Kılıçdaroğlu geniş bir mutabakatla seçilmiş, CHP bu oyunu bozmuştur.

Oyunu bozan yeni CHP, FETÖ söylemlerini siyasi alana taşıyan, SİHA’ lafı hedef alan, HDP ile aynılaşan, sıkça ABD gezileri yapan ve her türlü milli meselede karşı tarafın yanında hizalanan, tabanı marjinalleştiren, sürekli sokağı işaret eden Yeni CHP’dir, ama olsun.

Kaset kumpaslarının olası fonksiyonlarından tartışmalı bir seçme yaparak “AK Parti ve FETÖ’nün tam bir fikir birliği içinde olduğunu” , “o dönem müttefiki olan AK Parti’nin önünü açtığını” söylemek, bir suç ortaklığını ima etmek kadar, Baykal’a yapılan operasyonda dikkatleri CHP dışına çekmeye, MHP ile ilişkileri de sorgulatmaya dönük olmalıdır.

FETÖ aynı zamanlarda Başbakan’ın ofislerine böcek yerleştirmiş, AK Parti’nin içine yönelik birçok hamle yapmış, aynı isimlerle 17/25 Aralık yargı darbesini gerçekleştirmiş, en nihayetinde 15 Temmuz’da Erdoğan’ı öldürmeye, ülkeye çökmeye çalışmıştır.

Tüm bu darbe girişimlerine Erdoğan ve AK Parti omurga güç olarak mücadele verirken, “Yeni CHP” bu operasyonların siyasi taşıyıcısı olmuş, Kemalist-Ulusalcı çizgisinden sapmış, 15 Temmuz darbesini “kontrollü darbe” ve “sarayın darbesi” olarak algılarda yerleştirmeye uğraşmıştır.

CHP’de lider değişikliğiyle yaşanan savrulmanın neden MHP’de başarısız olan lider değişikliğiyle yaşanmadığı yazıda hiç incelenmemiştir. Oysa bu inceleme için Nostradamus’luk yapmaya da gerek yoktur, olgulara bakmak yeterlidir.

Burada asıl soru şudur: Hürriyet ve Sedat Ergin anakronik Nostradamus’luğa acaba neden soyunmuştur?

 

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums