Millete yenilmek en iyisidir...

  • 12.08.2017 00:00

 Etkilerini ve sonuçlarını 2019 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri’nde göreceğimiz bir referandum süreci geçirdik. Milletimiz 16 Nisan Referandumu’nda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yüzde 51.4 ile Evet dedi. CHP her ne kadar negatif ve kriz çıkarıcı tercihi ile bu sonuçları şaibeli göstermek için çabalasa da, ülkemiz 200 yıllık bir istikrar arayışında, millet iradesine merkezi konum kazandırarak büyük bir reform yapmıştır. CHP daha çok Türkiye’nin yükselişinden rahatsız olan rakip ülkelerin estirdiği rüzgara bel bağlamış olsa da, millet kazandığı alanı vesayete teslim etmeyecek, olmuş olan olmamış sayılamayacaktır.

Şüphesiz uzun vadede 200, orta vadede 16. Yıldönümünü idrak edeceğimiz AK Parti hükümetlerinin iktidar olduğu 15 yılda yaşananlar, kısa vadede de 15/16 Temmuz darbe girişiminin siyasal sonucu olarak 16 Nisan Referandumu süreçlere şekil verdi. Vesayete karşı milli iradenin verdiği mücadelede büyük bir kırılma yaşandı. CHP’nin inanılmaz biçimde 15/16 Temmuz destanına karşı düşmanca tutum geliştirmesinin altında yatan siyasi neden, 16 Nisan’ın millet iradesini kurumsallaştırmış ve bunu kalıcı kural haline getirecek olmasıdır. Çünkü 2019’da Batı’nın ve türlü odakların yardımı ile bir “restorasyon” süreci başlatılamaz ve 16 Nisan kazanımları berhava edilemezse, milletimiz, hatta hayır veren değerli vatandaşlarımız da süreçte hunharca üretilen kara propagandanın gerçek olmadığını, yeni sistemin kendi söz haklarını artırdığını ve ülkeye kalıcı istikrar getirdiğini görecekler. Birkaç dönem yeni sistem uygulandıktan sonra, bu reforma karşı olmak ayıplı hale bile gelecek. Tıpkı dün başörtüsü yasağını savunanların bugün bu türden bir tavrı akıllarına bile getiremedikleri gibi…

Millet iradesinden ölesiye nefret edenler ve milletimizi sosyolojik özelliklerine, yaşam biçimlerine, mezhep, ırklarına göre kafalarında çoktan bölmüş olanlar için 15/16 Temmuz darbe girişimi de, Yenikapı Ruhu da, 16 Nisan referandum sonuçları da dayanılmaz gelişmeler. Bu nedenle olmadık yollara başvurup, olmadık ilişkiler içine girip milletimizi derinden yaralıyor ve kabul edelim ülkemize zarar da verebiliyorlar. Konu normal zamanlarda taşınamayacak anormallikler içeriyor ama amansızca yüklendikleri gerginlik politikaları, tezvirat ve hırçınlık ile bunu kamufle edebildiklerini düşünüyorlar.

Ama abanılan bu yöntemlerin de bir istiap haddi var. Yani haddini bilmezler için de bir had sınırı bulunmakta. Bu had sınırını, bizzat algılarıyla oynanan kitleler, toplumsal kesimler müsebbiplere hatırlatırsa kimse buna şaşırmasın.

Siyasal alan AK Parti ve MHP bir yanda, CHP ve HDP diğer yanda olmak üzere ortadan ikiye yırtılmış vaziyette. Bu yırtılma ise partilerin olağan siyasal tercihleri değil, temel beka sorunları üzerinden yaşanıyor. Peki bu yırtılmanın gayrimilli tarafında neden ve niçin kalındığını bu iki parti milletimize nasıl anlatacak? Yoksa hiç anlatma lüzumunun hissedilmeyeceği bir sıkıntılı süreçten mi medet umuluyor? Yani Türkiye topyekun kaybederken birileri için tahakkuk edecek bir kazanç mı var?

Umarım yoktur ve yaşanan savrulmalar sadece siyasi tamahkarlık, beceriksizlik ve uyum sorunundan kaynaklanıyordur. Hatta böyle değilse bile böyleymiş gibi davranıp son vagona yetişmekte fayda var.

Çünkü bence yenilebilecek en makul/asil muhatap milletin kendisidir. En azından bu yenilgide yeni bir başlangıç yapmayı sağlayacak şifa bulunabilir.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums