CHP’ye verilen hasar nasıl onarılacak?

  • 11.07.2017 00:00

 CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşü kazasız belasız nihayet sonuçlandı. Bu yürüyüşün sıhhatli bir şekilde sonuçlanmasında emeği geçen başta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olmak üzere herkese buradan teşekkür etmek isterim. Gerçekten de provokasyonlara açık, hatta hedeflendiği bir yürüyüş olaysız neticelendi.

250 yurttaşın şehit edildiği 15 Temmuz hain işgal ve darbe girişiminin birinci yıldönümüne denk gelen bir tarihte kontrollü darbe söylemleriyle, FETÖ’nün devletin hücrelerinden temizlenmesi için millete değil, devlete karşı ilan edilen OHAL’in kaldırılması için yürümek Kemal Kılıçdaroğlu’na yakışırdı; o da yakışanı yaptı.

MİT TIR’ları kumpasının FETÖ tarafından gerçekleştirildiği ispatlanmışken bir ana muhalefet partisinin en azından daha soğukkanlı olması beklenirdi.

Bu yürüyüşten Kılıçdaroğlu kısa vadeli kazançlı çıkarken, CHP büyük yara aldı. Devletin kendisine en çok ihtiyaç duyduğu anda denklemin diğer tarafındaydı. Öyle ki bu gerçeğin farkında olan Ümit Kocasakal gibi isimler itirazlarını yükselttiler.

Öte yandan Maltepe mitinginde bir diktayla yönetildiğimizi iddia eden Kılıçdaroğlu kendi kendini tekzip ederken de son derece rahattı. Çünkü birkaç cümle önce yürüyüşün sorunsuz geçmesi için olağanüstü çaba gösteren güvenlik güçlerine teşekkür ediyordu.

CHP tutarsızlıkta tutarlılık yakaladığı için garipsenmiyor ama durum çok trajik. Yine de Türkiye’nin ne denli demokratik bir ülke olduğu ortaya konmuş oldu. Kılıçdaroğlu’nun niyetlerinden bağımsız olarak bu yürüyüşe katılan vatandaşlar demokratik haklarını hiçbir engelle karşılaşmadan kullandılar.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz direnişini itibarsızlaştırmak üzere kullandığı kontrollü darbe söyleminde kendince bir düzeltme yapmak zorunda kaldı. Çünkü CHP’ye yakınlığıyla bilinen Gezici Araştırma Şirketi’nin anketine göre halkın yüzde doksanlık bölümü 15 Temmuz darbesinin FETÖ tarafından yapıldığına inanırken, kontrollü darbe söylemini kullananlar milletin gözünde itibarsızlaşıyordu. Kampanya tutmamıştı.

Bunun için “sarayın 15 Temmuz’u” ve “sokakların 15 Temmuz’u” gibi saçmasapan bir retoriğe sığındı.

15 Temmuz gecesi havalimanından çıkması için tankın yolu açtığı ve geceyi güvenli evde geçiren birinin, suikasttan kıl payı kurtulan ve darbenin merkezi olan işgal altındaki Atatürk Havalimanı’na karanlıkta inen Cumhurbaşkanı’na hiçbir şey söylemeye hakkı yoktur.

Hele hele o gece darbeye karşı milletiyle sokakta olmayan birinin yaptığı yürüyüşün hiçbir kıymeti harbiyesi olamaz.

Kısa, içeriksiz, heyecansız Maltepe konuşmasındaki 10 maddelik gaflet bildirisi ise tarihe kayıt olarak geçmiştir. Anayasa değişikliğini tanımayan, Fırat Kalkanı gibi hayati pratikleri dış politikada saldırganlık olarak niteleyen, bir ülkenin meşru müdafaa reaksiyonu ve hakkı olan OHAL’i hedef seçen bu bildirinin, milletimizi derinden yaralarken kimleri sevindireceği ortadadır.

Kılıçdaroğlu bir genel başkan olarak bugün var yarın yok. Bu makamlar kimseye tapulu değil. Peki CHP’nin kurumsallığına verilen zarar nasıl telafi edilecek? Faydacı ve bencil olsak AK Parti için Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığına sevinebilirdik. Ama biz ülkemizin menfaatlerini her şeyin üstünde gören kişiler olarak, ana muhalefet partisinin yerli milli ve güçlü/güvenilir olmasını yürekten arzuluyoruz.

Peki CHP seçmeninin ülkeleri ve nesnel gerçeklik ile bozulan algıları nasıl tamir edilecek?

Anlamsız bir Erdoğan düşmanlığı büyüsüyle radikalleştirilen kitleler söz konusu.

“Erdoğan hal edilsin de bunu yapan ister FETÖ ister PKK veya bir başka ülke düşmanı olsun fark etmez” ruh halini kaç kişi paylaşıyor bu ülkede? Ve bunun sorumluları kimlerdir?

Ecevit’e “siyaset halkla yapılır” ilkesini benimseten Turan Güneş gibi devlet adamları yok artık CHP’de. Türkiye’nin en zayıf noktası da burası ve çok iyi kullanılıyor maalesef…

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums