15 Temmuz’a ayak uyduramayanı millet tasfiye eder…

  • 9.02.2016 00:00

 Pazar günkü tarihi “Demokrasi ve 15 Temmuz Şehitler Mitingi” gerçekten hepimizi çok mutlu etti, ümitlendirdi.

Sadece Pensilvanya’daki teröristbaşı değil, onu kullanan üst akıl da çok zor bir gün geçirdi o gün…

Ama kabul etmeliyiz ki, bu türden üst akıllar dün de vardı, yarın da olacaklar.

Ve onların asıl hüneri, modern dönemlerin başladığı günlerden beri, kaleyi içeriden ve sistemli şekilde fethetmektir. Gülen böyle bir projeydi.

Tanzimat adamları da çöken devleti askeriyeden başlayarak Batılı sistemle güçlendirmeyi denerken, anayasal toplum düzenine geçmek istemişlerdi. Ancak hem reformların finansmanı olmadığından, hem isyan ve başkaldırılarla uğraşıldığından, hem de yetişmiş insan gücü eksikliğinden bu süreç büyük devletlerin müdahalesine açık bir zaafa dönüştü. Batılılaşalım derken sömürgeleştik. Çünkü Tanizmat reformlarının toplumsal tabanı yoktu.

Bizim Batıcılaşmanın yüzeyselliği ve millete karşı kadro hareketine dönüşmesinin temelinde bu sebepler yatar.

Son 14 yılın halk iradesine dönük yapısal reformlarına direnen iç aktörlerin Yenikapı’da zuhur eden milli iradenin mesajlarıyla özeleştiri yapmaları, yerli ve milli bir karaktere bürünmeleri çok önemli.

Değişimin onlar adına başlayıp başlamadığı 15 Temmuz’un yarattığı balayı bittiğinde anlaşılacak.

Çok sert bir üst yapı mücadelesinden geçtik. Erdoğanfobia sadece Avrupalı ve ABD’lileri etkisine almış değil. Özellikle CHP’de böyle bir sorun var. Önyargıların bir günde sıfırlanması beklenmemeli. Yani Kılıçdaroğlu’nun işi (eğer niyetliyse buna) kolay değil. Mitinge gelme konusunda yaşanan tereddüt de böyle okunmalı, gelişi ise takdir edilmeli.

Burada tüm zorlukları etkisizleştirecek kaldıraç, milletin kendisidir. Siyaset, eğer milli iradeye ayarlıysa, milletin talepleri siyasetin önünü açar. Yani tüm liderlerin, gelebilecek itirazlara karşı ellerindeki koz millet iradesidir.Millet iradesini takip edenler her türlü zorluğun üstesinden geldiği gibi, büyük liderler olurlar. Erdoğan pratiğini izlemek buna ikna için kafidir.

Erdoğan yedi düvele sadece milletine güvenerek meydan okuyor. Şahsi çıkarları için değil, milletin menfaati için.

Millet, hiçbir kibirli analiz veya etki ajanlığı ile yönlendirilemiyor. Bu millet, toplumsal hafızası ve Anadolu irfanıyla kimin ne olduğunu, olayların gerçek içyüzünü bizden evvel anlıyor, pozisyonunu ona göre alıyor.

Milli irade darbeyi önlemiş, siyasete, sivil/askeri bürokrasiye “Sizleri bana biat etmeniz şartıyla korumama aldım” demiştir. Makro/mikro siyasetin merkez aktörü millettir.

Haliyle tüm siyasi partiler, kendilerini 79 milyonu kapsayacak şeklide esnetmelidir. Mezhep, meşrep, ideoloji partileri olmanın ötesine geçmelidirler.

Halkımız, Yenikapı’da konuşan Genelkurmay Başkanımız Hulusi Akar’a, “En büyük asker bizim asker” diyerek “milletin ordusu” konseptini hayata geçirmiştir. Artık “Ordu millet el ele”den öte, “Milletin ordusu”dur söz konusu olan. Son reformlar da bu nedenle yapılmıştır.

Kimse kendisini kandırmasın; Cumhurbaşkanı teveccüh göstererek milletten özür diliyor ama, Gülen gibi yapılara devleti ele geçirten, millete kapalı devlet sistemi ve 28 Şubat gibi darbelerdir. Erdoğan’ın gönlü bollukla yaptığı özeleştirinin dörtte birini olsun her kesimden görmek hakkımız. Çünkü bu özeleştiri olmazsa, kimse yeni bir sayfa açamaz. Millet de onları tasfiye eder, yerine yenilerini koyar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums