Ne yaptığınızın farkında mısınız?

  • 6.02.2016 00:00

 15 Temmuz’da olan şey üzerine binlerce kitap, tez yazılacak, belgeseller çekilecek ve nesiller boyunca bu şanlı tarih hatırlanacak…

Buna ne Batı’nın ikiyüzlülüğü, ne de algı gücü engel olabilir. Güneş balçıkla sıvanamaz.

Nitekim, 500 yıllık Doğu’ya dönük kolonyal önyargı bagajının da yardımıyla, 2013 yılının başında oluşturulmaya çalışılan “göbeğini kaşıyan adam, lider kültü ve diktatörlük” söylemleri 15 Temmuz’da çöktü.

Şunu demek istiyorum ki, milletimiz 15 Temmuz’da öyle bir devrim yaptı ki, herkesin başına bir gardiyan dikseniz, üzerine hiç konuşturmayıp, hiçbir şey yazdırmasanız dahi, bu Batı’daki Fransız, İngiliz, Amerikan devrimlerine benzer şekilde coğrafyamızda yeni bir paradigma açacak.

Çünkü olmuş olan şey olmamış sayılamaz.

Bir millet, derin demokrasi bilinci, son derece dahiyane sivil itaatsizlik yöntemleri, vatan sevgisi ve birbirine olan muhabbeti ile korkunç bir işgal girişimini göğsünü siper ederek yerle bir etti.

Gezi’de reklam şirketlerinin üretip piyasaya sürdüğü sentetik espri ve sloganları da tüm yaratıcılığı ile fersah fersah geride bıraktı.

238 vatandaşımız şehit oldu; ama tek bir yağma, taciz olayı yaşanmadı. Halkımızın silahı da kendisine göre vardı. Ama onları kullanmadı. Çünkü bu devrime bir gölge düşsün, Cumhurbaşkanı zor durumda kalsın istemedi. Erdoğan Gezi’de “Yüzde elliyi evlerinde zor tutuyorum” derken, hem üst akla milli iradenin potansiyelini gösteriyor, hem de şiddete kapalı sivil mücadelenin altını çiziyordu.

O yaratıcı tweetlerden birinde “Erdoğan yüzde elliyi evde zor tutuyorum derken haklıymış yahu” deniyordu.

Şehit olmadığı için üzülen milyonların olduğu, üç evladını şehit veren ve “Dördüncüsünü de şehit vermek isterdim” diyen ninelerin yaşadığı, Batı’nın anlayamayacağı denli özgün, Anadolu irfanıyla dolu, gerektiğinde gözünü kırpmadan ölüme koşan, ama bu eyleminden zekayı, espriyi eksik etmeyen, düşmanını bile kazanmaya çalışan, Batılı demokrasinin değerli kısımlarını alıp kendisine uyduran bir millet bu.

Bu aziz millet, demokrasi bilinci ve sivil itaatsizliğin çıpasını Batı’nın çok ötelerine taşımıştır. Ortadoğu, Kafkaslar ve Afrika değil sadece, tüm dünyaya yeni bir demokrasi modeli armağan etmiştir. Tarihin seyrini değiştirip, insan uygarlığına ümitvar bir kapı aralamıştır. Ve bunu kendi özgün kültürü ve gelenekleri içinde, evrimsel bir süreçte olgunlaştırarak, bedel ödeyerek, bedel ödetmeden yapmıştır.

Allah’ın ve dinlerin zamanla yok olacağına dair “sekülerleşme tezini” çürüterek sekülerleşen bir sosyolojiden bahsediyoruz.

O gece Allah’ın ruhu bu ülkenin üzerindeydi. Gel de bunu anlat Batılılara.

Leszek Kolakowski, Batı’nın kültür, birey, değer ve anlam bunalımına çarenin Doğu’dan geleceğini iddia ediyordu.

Türkiye’de bence dünyayı etkileyecek çok acayip şeyler yaşanıyor. Daha yumuşak hakikatlerin, daha insani bir real politiğin, yeni bir hukuk anlayışının, tek bir iktidar merkezinin dayatması değil, dünyanın tüm kültürlerinden beslenen bir evrenselliğin inşaası adına tarihi bir fırsat Türkiye’nin kuluçkasında deviniyor.

Olaylar şöyle gelişir, böyle gelişir, bilinmez. Emin olduğum tek şey şu; bu kuluçkadan dünya ve insanlık adına iyi şeyler çıkacak.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums