Kılıçdaroğlu kendini ihbar eder mi?

  • 17.02.2016 00:00

Deniz Baykal sonunda CNNTürk ekranlarında patladı ve Aydın Doğan'ın küçük adamını da ters köşeye yatırdı.

Baykal CHP'ye eleştirilerini arka arkaya sıralayınca, Aydın Doğan'ın küçük adamı “Sözleriniz benim için de büyük bir sürpriz oldu program öncesinde bunları konuşacağınız hakkında bilgi vermediniz” diyerek harika bir lapsusta bulundu.

Sayın Baykal bunların ruhunu bilir, hiç söyleyeceklerini daha önceden açık eder mi?

Baykal, kötü yönetimi, yani Kılıçdaroğlu'nu hedef alıyor, CHP'nin HDP'lileştiğini, PYD'nin bombalanmasının ise doğru olduğunu ifade ediyordu.

Ancak ben Baykal'ın bu çıkışının sadece bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.

Gerisi ne zaman gelir, nasıl gelir, o biraz konjonktürün nasıl gelişeceğine bağlı, ama mutlaka gelecek.

2011 genel seçimlerinden önce dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve bir kısım MHP'lilere dönük kaset komplosu, Türkiye siyasi hayatının aksını değiştiren, ciddi sonuçlara yol açan büyük bir skandaldır.

Bu olaylar, “Olur böyle şeyler” denerek halının altına süpürülebilecek gibi değildir.

2011'de olan şey, bugün Türkiye'nin kaderini etkiliyor.

Herhalde, 7 Haziran seçimlerinden önce, Sayın Cumhurbaşkanı'nın “Hangi partiden olursa olsun 550 yerli ve milli vekil olsun” sözü, etkilenen bu kaderin altını çizmek içindi.

Çünkü, Sayın Baykal'ın açıkça eleştirdiği ve eminim birçok CHP'linin de onayladığı kimyasal bir değişim yaşandı muhalefet partilerinde. Kimyaya bu müdahale, başarısızlığa uğramakla Türkiye'nin nereye doğru dönüştürülmek istendiğini zamanla ortaya çıktı.

Aslında, böyle olmayabilir, her şeyin bugünkü gibi sarih hale gelmesi yerine sahte gerçeklikler üzerinden bir kurgunun içine yuvarlanabilirdik. Oyunu bozan, milli damarın bu operasyona karşı sıkı bir karşı koyuşu sergileyebilmiş olmasıdır. Medyaları, sürülmüş tarlalarda yetişen aktörleri ile, yaşananları halkımıza başka türlü anlatacaklardı, olmadı.

“Bir diktatör vardı, halk inim inim inliyordu, yolsuzluklara batmıştı, her şey kötüye giderken, demokrasi ve temiz siyaset adına kahramanlar olaya el koymuş, halkın da sokağa inmesiyle demokratik bir devrim yaşanmıştı.” Tıpkı Sisi gibi kahramanın diktatör Mursi'yi devirmesi gibi.

Tarihi böyle yazacaklar, içine girdikleri kirli ilişkiler, kumpaslar ve ittifaklar temize çekilmiş olacaktı.

Sayın Erdoğan'a olan nefretlerinin en önemli nedeni de budur. Tarihi yazamadılar, halkın yazdığı tarihin onları önünde sonunda kulaklarından yakalayıp deşifre edeceğini biliyorlar. Değil, İran ve Rusya, Türkiye'ye uzaylılar saldırsa, onları rahatlıkla destekleyebilirler.

Başbakan Sayın Davutoğlu'nun dünkü grup konuşmasında Baykal'a teşekkür ederek “Milli muhalefet şart” çağrısı, işte bu bağlamda anlam kazanıyor.

Ama Kılıçdaroğlu'nun bu çağrıya cevap vermesi demek, bir suç duyurusu veya itirafname anlamına gelecektir. Bunu kendisinden beklemek “haksızlık” olur.

CHP'nin savruluşundan sıkıntıyı duyan partililer, Baykal'a destek vermeli ve milli muhalefeti ortaya çıkarmalıdır.

Dünyada ve bölgemizde böyle kritik bir kırılma anında, milli duruş sergileyen her siyasi, halkın gönlünde taht kurar.

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums