IŞİD’den mesaj var; ‘Oksijenimi kesme topyekûn savaşırım’

  • 2.02.2016 00:00

 Zaman Gazetesi’ne geçen martta kayyım atanmasından hemen önce bu gazetede yayımlanan yazımda, IŞİD’in zaten yanlış politikalar sonucu darbe almış Türk turizmine 6 ay içinde yeni bir darbe vurmaya hazırlandığını, Batılı ve Türk istihbarat kaynaklarına dayanarak yazmıştım. Benim paylaştığım bu bilgiler ise zaten Türk istihbarat kaynaklarının elindeydi. Bir yıllık bir süre zarfında sık aralıklarla meydana gelen ve 300’ün üzerinde cana mal olan PKK ve IŞİD kaynaklı canlı bomba saldırılarının, adeta ‘geliyorum’ diyerek gerçekleşiyor olmasına rağmen neden önlemediğine dair aslında cevabını hepimizin bildiği soruları ne yazık ki sormaya devam edeceğiz, Güneydoğu’daki çatışmalar sürdüğü ve IŞİD tehdidi göz ardı edildiği sürece…

Atatürk Havalimanı’na geçen salı günü gerçekleştirilen son derece planlı, profesyonel saldırının zamanlaması da dikkatlice seçilmişti. Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı Atatürk Havalimanı, Rusya ve İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararlarıyla birlikte bu ülkelerden gelecek turistleri de caydırmayı amaçladığı anlaşılan bir planla hunharca saldırı için seçildi ve ne yazık ki 44 can gitti, yüzlercesi yaralandı. Son bir yılda kısa aralıklarla gerçekleştirilen 12’yi aşkın canlı bomba saldırısının bir kısmını, PKK’nın kolu TAK üstlenirken diğerlerinin olağan şüphelisi IŞİD. “Bu terör örgütü, Türkiye’deki eylemlerini niye üstlenmiyor?” sorusunun cevabı büyük ihtimalle, halen bu ülke üzerinden toparlanma, adam devşirme, oksijen soluma ümidini taşıyor olması…

IŞİD’çilerin oksijen soluma ümidinin kaynağı, Türkiye’deki faaliyetlerine halen göz yumulabileceğine dair kuvvetli şüphe olabilir. CHP’nin geçen dönem milletvekili Atilla Kart, vekilliği döneminde IŞİD’in faaliyetlerinin en sıkı takipçisi olmuştu. Kart, geçenlerdeki bir sohbetimizde, IŞİD’cilerin faaliyet gösterdikleri adreslere kadar ilgili mercilere bilgi verdiğini ama “Elimiz kolumuz bağlı, engelleniyoruz” mealinde yanıtlar aldığını belirtiyordu.
CHP’nin, IŞİD’in Türkiye’deki yapılanması üzerine paylaştığı raporlara ek olarak Emniyet’in basına sızan bilgi notları, IŞİD’in olası Türkiye eylemleri ile örgütlenmesi konusunda kuşkuya yer vermeyecek bilgiler içeriyor. Daha birkaç gün önce basına yansıyan, savcılığın mart ayında açtığı dava dosyası, polisin 2012-2014 yılları arasında Türkiye’deki IŞİD faaliyetlerini takip altına aldığı, bu örgüt militanlarının Türkiye’de adeta cirit attığını ortaya koyuyor. Bu iddianameye göre, teröristler halı sahada terör eğitimi amaçlı maç bile yapmışlar.

Atatürk Havalimanı’nı kana bulayan teröristlerin, bu kez Türkiyeli IŞİD’ciler değil Dağıstan, Kırgız, Özbek yani Kafkas kökenli oldukları anlaşıldı.

Daha geçen yılın haziran ayında, Kafkas Emirliği adlı Çeçen terör örgütü, 15 bin savaşçısıyla birlikte IŞİD’e bağlılık yemini edip Avrupa’nın kapısında yeni bir cephe açmıştı. Bu örgütün, İstanbul’da faal olduğunu ise bilmeyen yok.

Türkiye’nin artık sık sık tanık olduğu terör saldırılarının önlenmesine dair görüşme yapılması yönündeki muhalefet önergesinin geri çevrildiği önceki gün yüksek yargıya başkanlık ayarı verilen tasarı yasalaştı! Türkiye’nin hayati menfaatlerini tehdit eden terör saldırılarına rağmen gazeteci, akademisyen, işadamı, cemaat mensuplarına yönelik operasyonlar ise tam gaz devam ediyor. IŞİD bu zafiyetleri neden kullanmasın ki?

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Marmara Yerel Haber (www.marmarayerelhaber.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Hack Forum Hacker Forum Hack Forumu Warez Forumu Hacker Sitesi Hacking Forum illegal forum illegal forum sitesi warez scriptler nulled forum crack forumu hacking forumu illegal hack forumu hacking forums